Din pacate, noi nu te putem consulta prin ecranul unui computer si fara analize medicale, nici nu putem sa-ti dam un diagnostic.
Aici nu-i vorba de nesimtire, dar trebuie sa intelegi ca problema ta poate avea o multime de cauze, de la dereglari hormonale pana la fibroame uterine, chisturi ovariene, endometrioza sau chiar cancer, de aceea te trimit la medic, doar el iti poate pune un diagnostic real, in urma unei consultatii si a unor analize medicale.
Sper sa nu ajungi prea tarziu si sa regretii, pentru ca incapatanarea de acum, nu duce decat la complicatii mai mari!
Mergi al ginecolog pentru investigatii.
Degeaba ne dam noi cu parerea aici, pana nu faci analize si nu te consulta un medic, nu vei putea afla.
Nu vreau să par nesimțită sau ceva, dar nu sunt genul de persoană care trece prea des pe la medic, din cauza aceasta m-am adresat aici. Voiam o părere a celor de aici.
Din descrierea ta reiese foarte clar ca ciclul tau menstrual este unul de tip NEREGULAT si intr-un astfel de caz nu exista/nu se poate folosi notiunea/termenul/cuvantul INTARZIERE in producerea menstruatiei deoarece NU exista un REPER FIX fata de care sa te poti raporta. In consecinta daca nu ai intretinut contacte sexuale neprotejate nu poti avea nici un motiv de ingrijorare daca nu se porneste menstruatia mereu la aceeasi data. Fiindca caracteristica principala a unui ciclului menstrual NEREGULAT este insasi imprevizibilitatea, reiese ca lungimea ciclului poate sa difere de la un ciclu la altul si diferentele sa fie chiar foarte mari uneori chiar si zeci de zile. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului de fiecare data se datoreaza dereglariilor hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale si intr-o proportie echilibrata a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Aceste deficiente hormonale provoaca ovulatii imprevizibile care au drept urmare si producerea menstruatiilor la fel de imprevizibile, imposibil de a fi determinate exact. In cazul tau se poate considera ca fiind oarecum "anormala" si numarul mare de zile de sangerarea menstruala fiindca se depaseste frecvent perioada de 7 zile. Situatia destul de neplacuta poate fi remediata doar prin efectuarea unui set complet de analize endocrinologice si pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog va fi in stare sa analizeze situatia reala/exacta si sa iti indice tratamentul hormonal de urmat pentru a incerca sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar toata viata te vei confrunta cu dereglati din ce in ce mai dese si mai intense si de asemenea cu teama constanta si stresul de a nu apare o sarcina nedorita. Multa sanatate!
Mergi la medic, cel mai bine si cel mai practic e sa afli un raspuns a unui specialist
Din cate am citit, cu singuranta cred ca esti adolescenta, iar aceste schimbari, dereglari hormonale, mai exact sunt relativ normale la varsta ta. Intarzierea ciclului si venirea lui de 2 ori pe luna sunt situatii prin care au trecut multe fete inainte ta. Acest lucru nu trebuie sa te sperie, dar nici sa ramai indiferenta deoarece poate fi vorba de o infectie vaginala, chisturi ovariene (in cele mai multe cazuri) si poti trata aceste probleme cu medicatie. Nu lua nimic de capul tau, fa o vizita la medicul ginecolog, fara frica ca nu musca, si te va lamuri ce trebuie sa faci.
AlexEjmecheru întreabă: