| andreea350dum a întrebat:

Hei TPU, există posibilitatea ca sperma să nu ajungă acolo unde trebuie pentru a rămâne însărcinată? Nu reuşesc să rămân de aproape 2 luni, dar am şi ovare polichistice sau cel puţin măcar unul din ele şi mi s-a spus de către mai mulţi medici că o să am probleme cu fertilitatea ori rămân mai greu, voi ce părere aveţi?

6 răspunsuri:
| gogugogugogu a răspuns:

Partenerul "functioneaza"? Si-a facut analize? Daca nu reusiti natural atunci incercati "artificial" sau infiati.

| Anuskaa a răspuns:

Doua luni e prea putin timp, problema se pune cand nici dupa 6 luni, un an nu ramai gravida!

| Floridori a răspuns:

Ovulatia se produce pe rand din cele doua ovare.
Adica in timpul unui ciclu menstrual ovulul va fi eliberat din ovarul drept, de exemplu, iar in urmatorul din stangul. Apoi din dreptul, iar din stangul si tot asa.

Daca ai ovare polichistice, unele cicluri menstruale vor fi anovulatorii, adica ovulul nu va fi eliberat din ovare.Tocmai astfel s-au format si chisturile de pe ovare.Din cauza dereglarilor hormonale, ovulele mature nu reuseau sa se desprinda din ovar pentru a cobori pe trompele uterine.Deoarece organismul le-a detectat ca pe niste corpuri care nu trebuiau sa fie acolo, le-a izolat cu o pelicula lichida, formand astfel microchisturile.
Banuiesc ca ti s-a oferit tratament hormonal (posibil anticonceptionale) pentru rezolvarea acestei probleme.

Sa presupunem acum ca doar un singur ovar este afectat.Din doua cicluri menstruale, doar in timpul unuia va fi eliberat un ovul, daca se va elibera, deoarece problemele hormonale existente nu pot afecta doar un singur ovar 100%, iar pe celalalt 0%.Dar daca ar fi sa aplicam o matematica foarte simpla, intr-o perioada ce cuprinde 10 cicluri menstruale complete, o femeie sanatoasa va avea 10 sanse de a ramane insarcinata, tu, cu aceasta problema, doar 5 in cel mai bun caz.

Chiar si in randul cuplurilor total sanatoase, doar 45% vor obtine o sarcina in primele 3 luni de incercari, iar un total de 95% in decursul unui an intreg. Abia dupa 1 an de zile se poate lua in calcul posibilitatea infertilitatii si prezentarea cuplului in fata unui medic ginecolog specializat in probleme de fertilitate, sau chiar a unui genetician.

Avand SOP, banuiesc ca ai si cicluri neregulate, asta insemnand ca nu iti poti calcula perioada fertila, ceea ce evident ingreuneaza situatia deja existenta si anume eliberarea de ovule intr-un numar redus pe intreaga perioada a unui an.Nu numai ca mergi la ghici nestiind ce ciclu este cel in timpul caruia se va elibera ovulul, dar mergi la ghici nestiind nici cele 5-6 zile exacte in care exista sanse de fertilizare.

Chiar daca nu ar exista aceste 2 situatii, da, evident ca este posibil ca spermatozoizii sa nu ajunga la ovul pentru a-l fecunda, mai este posibil ca ovulul sa ajunga sa fie fecundat, dar din diverse motive sa nu ajunga sa se implanteze in endometru, zigotul fiind astfel eliminat in timpul menstruatiei.

In orice caz, ar fi intelept sa iti rezolvi problema de sanatate inainte de a ramane insarcinata.Nivelurile anormale ale hormonilor pot ingreuna decursul sarcinii (o sarcina deja obtinuta greu), sau pot duce la avort spontan, in functie si de ce dereglari vorbim.
Nu stiu exact ce ti-a recomandat medicul tau, dar sunt convinsa ca ai primit cel putin un sfat de la acesta in ceea ce priveste tratamentul.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Floridori):

Oau! Ti-a luat ceva timp. Bravo!

| Floridori a răspuns (pentru Salontanul):

Multumesc pentru apreciere! happy

| mi25 a răspuns:

Este posibil ca atunci cand faceti sex ovulul sa nu coboare in trompa la timp. Empiric spus, cand faci sex, prin excitare si dorinta de sex, in perioada maturarii ovulului, acesta coboara in trompa unde este fecundat. Trebuie stiut ca ovulul are viata de 24 de ore, spermatozoizii de la 24 ore - gametul barbatesc, la 3 zile -gametul femeiesc.
De regula, dupa o abstinenta de cateva saptamani sau mai lunga, probabilitatea de a ramane insarcinata in perioada fecunda, este mult mai mare.
Asa au explicat oamenii de stiinta in sexilogie, de ce dupa terminarea unor razboaie s-au nascut 80% baieti si numai 20% fete.
La intoarcerea de pe front, actele sexuale erau atat de dorite, incat determinau o ovulatie inainte de termen, chiar in timpul sexului. Spermatozoizii cu destinatie barbateasca, fiind mai agili, fecundau imedit ovulul.