Refuza invitatia inventand o problema pentru ziua in care a stabilit-o.
Daca insista si reprogrameaza invitatia, refuza-l din nou, scornind o alta "problema".
In felul asta nu are motiv sa se supere pe tine.
Daca insa baiatul tot insista, inseamna ca nu-i este iubitului tau atat de prieten cum crede el si e cazul sa-ti anunti iubitul urgent, inainte sa afle si varianta "amicului".
Fie prietenul tau a pus totul la cale, fie prietenul sau este un ...magar. Intalneste-te cu el si cheama-l la intalnire si pe prietenul tau, astfel incat cei doi sa-si rezolve problema intre ei.
Nimic mai simplul; ii spui ca nu-ti provoaca/nu simti nicio atractie persoana lui si il admiti in viata ta ca pe un simplu prieten. Te asigur ca va intelege.
Prietenul meu... nu am avut niciodata vreo cearta serioasa, nu este omul care sa aiba nevoie de teste si incercari, el este omul care isi pune toata increderea deci. prietenul lui nu-i tocmai bun, dar totusi, se cunosc de atata timp, cum va alege in cine sa aiba incredere?
Raspunsul dat de mine se refera la acel prieten comun. Doar cu el trebuie sa vorbesti. Doar daca nu intelege de vorba buna va fi cazul sa-ti anunti si iubitul.
Nu raspunde la propunerea facuta de prietenul prietenului tau. Spune -i ca esti fidela prietenului tau si nu poti iesii la plimbare cu altcineva.
Am impresia ca iti place putin si de prietenul prietenului.
De aceea nu stii cum sa procedezi.
Ori prietenul tau este si gay si te tine de umplutura, ori vrea sa te imparta si cu prietenul sau cel mai bun.
Cred ca este mai ok sa ii spui prietenului tau de "propunerea" primita. Daca tine la tine, il va indeparta pe amicul lui cat mai repede posibil, deoarece nu e ok ceea ce face prietenul sau, din punctul meu de vedere. Iar tu nu accepta, daca vrei sa ramai intr-o relatie cu actualul.