E un risc mare pe care ti l asumi daca o iei si ai interzis la anticonceptionale din cauza problemelor de sanatate pe care le ai. Pastila de a doua zi e dupa cum se stie o bomba hormonala si da peste cap ciclul menstrual al femeii. Era mult mai ok daca foloseai prezervativul ca sa eviti o eventuala sarcina mai ales daca ai facut si un avort recent. Intreaba medicul ginecolog la care ai fost ce poti face in cazul de fata si daca poti lua ceva cat mai urgent posibil.
Da, exista o mare problema. Este complet interzis, deci nici sa nu te gandesti o secunda. Cu atat mai mult cu cat ai probleme de coagulare si te poti alege cu un infarct cerebral care fie sa te omoare, fie sa te lase paralizata definitiv.
Va mulțumesc. Da atunci după chiuretaj i am cerut anticoncepționale ceva și mi-a spus ca am probleme cu sângele și nu îmi recomanda. Nu știu fetelor ce sa fac ca prima oară in viața mea, adică acum 2 luni am rămas tot așa in perioada in care nu eram la ovulatie, unde chiar nu era normal sa se întâmple. si acum tot in ultima Zi de menstruație, de acea mi-e frica...
In situatia descrisa de tine, pot fi folosite alte minim 3 metode contraceptive cum ar fi : prezervativul, ovulele spermicide (Pharmatex sau ContraceptM), sau medicul ginecolog sa-ti monteze in uter un sterilet. Multa sanatate!
Trebuie sa folosesti prezervativ la fiecare act sexual, este foarte simplu, ieftin si fara nici o problema.
Poate ai ovulatia in alta zi decat cele date pe net, ea poate fi oricand, nu are nici un rost sa te bazezi pe calcule.
Daca acum ai ramas insarcinata, va trebui sa pastrezi sarcina, fiindca nici chiuretaj nu ai cum sa faci atat de repede dupa un altul.
Tu ai spu ca cineva te-a obligat. Faptul ca cineva nu te-a sustinut, nu inseamna ca te-a obligat. Obligat inseamna ca te-a dus cu forta, in timp ce tu te opuneai din toate puterile. Daca te-au convins, inseamna ca si tu ai vrut si nu pot destul de matura sa faci sex neprotejat, esti cu siguranta suficient de matura sa iti cresti copilul singura, fara ajutor
liliana77any întreabă: