De sentimente nu se scapa, cu sentimentele trebuie sa stai, sa le accepț și sa lucrezi cu ele, nu dispar ca prin minune. Iar cu emoțiile la fel, nu încerci sa fugi de ele sau se le renegi, învață sa stai cu ele și sa le simți. În primul rând, nu are de ce sa iti fie rusine. Și da, am avut o așa zisa,, iubire'' din adolescenta la care m-am mai gândit de-alungul anilor, mi se lumina privirea, îmi sclipeau ochii când povesteam de el, simteam și îmi spunea și lumea acest lucru. A fost tipul cu care am avut cea mai specială conexiune și îl pusesem pe un piedestal și cu trecerea anilor, mai ales ca nu mai comunicam. Ca nimeni altcineva, avea un loc special în sufletul meu. M-am mai gândit la el de-alungul anilor și când am ieșit dintr-o relație, am decis ca este timpul sa îl contactez, asta fiind după 6 ani de zile. Am ieșit de câteva ori, totul era frumos, mă simteam ca pe vremuri, insa nu 100%, mă simteam vinovata sa îmi recunosc mie ca parca ceva nu era la locul lui, pana când am realizat ca m-am schimbat, și ca, oricât de îndrăgostită a fost versiunea mea din adolescenta de el, acum nu mai este același lucru. Ne maturizam, schimbam, iar,, iubirile'' din trecut isi pun amprenta și devin obsesii pentru ca mai putem simți încă acele trăiri, insa nu realizam ca nimic nu ar mai fi la fel în ziua de astăzi. De cele mai multe ori, nu e indragosteala, e dorul de amintiri și de cum ne simteam, nu de persoana despre care este vorba. Dacă de un an de zile tot te gândești la el, nu e deloc ok. Părăsește relația, este trist sa stai langa cineva în pat, și cu altul în cap. Dacă aș fi în locul tău, aș fi sinceră cu partenerul, iubire nu este dacă ți-a putut acapara mintea atât de mult timp o amintire din adolescenta și aș alege sa mă întâlnesc cu el, sa văd dacă sunt aceleași sentimente sau dacă totul a fost în capul meu, după cum pariez ca este. Succes
Intrerupe comunicarea cu el si uita-l. As zice sa-i bagi mesajele la ignor sau daca e SMS, da-i block. Oricum nu stie. Depinde acum de persoana, dar mi se pare ca un fost isi exercita controlul daca iti da mesaje chiar si dupa ce v-ati despartit oricare le-ar fi intentia.
Si se spune ca e fost cu un motiv.
Ce a fost, a fost. Tu nu-l iubesti pe el, cel de acum, ci pe el de atunci. Idealizezi trecutul. Adu-ti aminte de ce v-ati despartit, ce n-a mers si traieste in prezent. Accepta-ti partenerul, cum sa il iubesti pe fostul dupa atatia ani? Partenerul de acum nu are nici o calitate in plus fata de fostul? Daca ai fi ramas cu fostul, ti-ar fi fost mai bine?
Ca să îl poți scoate din minte, trebuie să te îndrăgostești cu adevărat de alt băiat. Eu cred că tu ai fost îndrăgostită de fostul tău iubit, mai ales că a fost și prima iubire. Dar de actualul iubit poate nu ești îndrăgostită cu adevărat, dacă te mai gândești la fostul.
Buna.Daca ti s-au reaprins amintirile si implicit sentimentele abia anul trecut, cand ti-a dat un semn ca mai traieste, unul dubios de altfel, considerand ca in tot acest timp nu ati mai vorbit, eu nu mi-as face prea mari griji.Iti va disparea acest deja vu sentimental atunci cand iti gasesti alt interes amoros.
Pentru cei care nu vor sa accepte realitatea ca au fost parasiti si fac o obsesie din asta, da, se ajunge la obsesie pe termen lung...de aia nu-ti iese din minte.
De aceea sfatul psihologilor este sa blochezi toate usile de acces catre tine, cu un "fost" ca sa-l poti da uitarii pe veci, blocandu-i pe telefon, skype, what-app, FB, Insta si orice alt program sau aplicatie mai aveti, ca sa nu mai poti fi niciodata contactata.
Iar daca ai deja o relatie unde spui ca-ti iubesti actualul, atunci fa bine si blocheaza-l pe fostul si pe toti fostii tai, ca esti slaba de inger si iti distrugi relatiile actuale.
De intalnit clar nu o voi face. Multumesc pentru raspuns, il consider cel mai potrivit. Poate este dorul de "acela" care era odata. Poate sunt doar blocata intr-o amintire. Oricum el nu pare a fo blocat, posibil sunt atasata de un sentiment de indragosteala din tinerete. Sper sa ma vindec intr-o zi o zi frumoasa sa ai