| Oana0309 a întrebat:

Help din nou fetelor! Am terminat prima folie de pilule Karissa și în pauza de 7 zile în locul menstruației mele dureroase și abundente am un ușor spotting. Deși am avut toată prima luna de administrare spoting acum este ușor mai intens. Este normal?

5 răspunsuri:
| bustamante a răspuns:

Am înțeles că ai menstruație, dar în rest m-au despasit cuvintele tale. Hahahaha. Vezi că ai o chestie care se numește, mamă, prieten/ă, ginecolog.

| Oana0309 explică (pentru bustamante):

Pai întrebarea (problema) mea începea clar : help FETELOR. Ele cred ca nu sunt depășite de cuvinte știind la de ma refer.
Hai weekend plăcut!

| Violleta2022 a răspuns:

Asa ceva se intampla cand anticonceptionalul nu este potrivit corpului si hormonilor tai si atunci apar dereglari menstruale abundente, dureroase, cu cheaguri sau fara, cu ingrasat masiv, cu par pe fata, cu formarea de chisturi ovariene, fibroame uterine sau chiar tumori.

Acesat este motivul pentru care anticonceptionalele nu s eiau dupa ureche sau din auzite de pe radiosant, ci la un medic ginecolog in urma unor analize detaliate de hormoni, ca sa nu risti declansarea celor d emai sus.
Ai fost la gineoclog? Ti-a facut analize hormonale?
Mergi inapoi si roaga-l sa le schimbe ca nu-s bune pentru tine.

| Oana0309 explică (pentru Violleta2022):

Cred ca m-am exprimat atunci greșit. Menstruație dureroasa și abundenta aveam înainte de 13 ianuarie când am început sa iau AC. Le iau la indicația dr.
Problema mea este ca aceasta nebtruatie apărută în pauza de 7 zile este f asemănătoare spottingulului, adică foarte redusa cantitativ și scurta.
Eu am pe perioada celor 21 de comprimate spoting, lucru ce l am spus dr.

| Floridori a răspuns:

Da, este normal, deoarece in aceasta pauza se produce o menstruatie indusa de tratamentul hormonal, avand in vedere ca ovulatia este inhibata, deci sistemul reproducator nu mai produce endometru in cantitatile normale pentru pregatirea implantarii unei sarcini, asa cum ar fi fost in cazul fiecarui ciclu fara tratamentul hormonal cu anticonceptionale.

Multa sanatate!