anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey girl! am si eu o intrebare... in cate saptamani de sarcina sunt daca ultimul meu ciclu menstrual a fost la data de 10 oct 2015? multumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care ultima menstruatie a inceput in data de 10 octombrie si ciclul tau menstrual era unul cu durata normala de circa 28 de zile inseamna ca ovulatia s-a putut produce cam in data de 24-25 octombrie si implicit atunci sa se fi produs si fecundarea ovulului. Unii considera ca din acest moment se incepe numararea saptamanilor de sarcina insa dupa altii se numara din momentul nidatiei adica a implandarii efective in endometru ceea ce se produce de regula dupa circa 8-10 zile. Avand in vedere acest calcul rezulta ca sarcina ar corespunde celei din a 6-a saptamana in primul caz sau a 5-a in cazul al 2-lea. Indiferent daca sarcina este de 5 sau 6 saptamani, sa ai o gestatie cat mai usoara. Multa sanatate.

4 răspunsuri:
| dianamarin1 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Problema e ca aveam ciclu neregulat... apropo daca stie cineva o metoda de calcul mai exacta va rog sa ma ajutati. multumesc

| corbulalbrosu a răspuns (pentru dianamarin1):

In cazul unui ciclu menstrual neregulat nu se poate stabili perioada fertila deci nu se poate emite niciun raspuns care sa fie considerat ca fiind exact sau corect. Exista chiar si posibilitatea sa nici nu fii insarcinata. Cel mai precis mod de a afla daca esti insarcinata este analiza de sange efectuata cu scopul de a depista hormonul de sarcina hCG care este produs doar de PLACENTA. In cazul unui rezultat pozitiv rezulta ca exista sarcina si ai putea incerca sa afli mai multe printr-o ecografie abdominala sau una transvaginala in baza caruia medicul ginecolog isi poate da seama in ce stare este uterul tau. Sanatate.

| dianamarin1 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Treaba sta in felul urmator: pe data de 24 oct s-a produs conceperea. in luna urmatoare am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv. deci?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru dianamarin1):

Daca nu ai un ciclu menstrual regulat, in baza carui calcul sau prin ce metoda, cum ai reusit sa determini cu precizie perioada fertila sau data ovulatiei. Ar fi fost necesar ca testul de sarcina a fost facut exact/precis dupa 21 de zile din momentul fecundarii deoarece testul va iesi pozitiv indiferent in ce data ulterioara perioade de 21 de zile (necesara atingerii concentratiei de hormoni in urina) se face testul. O determinare mai precisa nu se poate face, astfel ca nu ramane decat cel prin calcul. Numarul de zile trecute din acel moment.