anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa stiu si eu intre ce varste penisul creste si voua de la ce varsta vi s-a decalotat de tot penisul.

Intreb doar din curiozitate. Am 17 ani

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
13 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul unui penis sanatos preputiul aluneca pe gland fara nicio dificultate, ceea ce permite realizarea unei decalotari complete si foarte usoare inca din primii ani ai copilariei. In caz contrar acesta, adica penisul, este afectat de fimoza intr-un anumit grad si ar fi cazul sa te consulte un medic, cel putin medicul de familie. Cresterea penisului inceteaza odata cu oprirea din dezvoltare a corpului tau, adica in momentul in care vei ajunge la maturitate.Multa sanatate.

| corbulalbrosu a răspuns:

Daca ai fimoza un pic mai severa nu se va "rezolva" prin sex, oricat sex ai practica. Mai mult decat atat s-ar putea ca sexul sa-ti para un chin.Deci s-ar putea ca pentru a se decalotasi a putea intretine acte sexuale normale, sa fie nevoie de o operatie chirurgicala, deci conceptia ca se rezolva dupa inceperea vietii sexuale este falsa/gresita.

| Ghidushu a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Mi se decaloteaza aproape complet penisul si nu am nici o iritatie sau ceva de genu deci nu poate fi vorba de fimoza. Eram doar curios, atata tot

| Leo1993 a răspuns (pentru remus1007):

Si eu am avut pana am tras putin cate putin si am reusit sa-l decalotez treptat

| corbulalbrosu a răspuns (pentru remus1007):

Te rog sa ma crezi, ca nu te cred. Ai fi o exceptie de la regula? Stii cate operatii de fimoza se fac in spital? Intreb doar de acestea fiindca de cele facute la privati nu am stiinta.

| Leo1993 a răspuns (pentru remus1007):

Eu nici nu vruiam sa aud de operatie

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Ghidushu):

Nu ai spus de la inceput, deci nu am avut cum sa ghicesc gradul de afectare. In acest caz nu poti fi inclus in aceasta categorie. Sunt baieti/adolescenti al caror penis nu se decaloteaza deloc sau doar foarte putin. In raspunsul meu eu ma referea daca vei reciti cele scrisela fimoza "un pic mai severa" Multa sanatate.

| Leo1993 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Eu nu inteleg de ce trebuie sa apeleze multi la operatie, eu de exemplu am reusit sa rezolv problema asta treptat fara operatie si acum reusesc sa-l decalotez si in erectie desi inainte nici cand nu era in erectie nu puteam.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Leo1993):

Am dat de mai multe ori urmatorul raspuns:Afectiunea de care suferi tu se numeste fimoza si este destul de des intalnita in randul adolescentilor.In mod normal ar trebui sa le spui parintilor despre ce este vorba pentru a fi prezentat medicului de familie. In cazul in care nu se rezolva problema inca de la aceasta varsta, vei avea necazuri deosebit de mari in momentul inceperii vietii sexuale deoarece nu vei reusi sa intretii acte sexuale normale.La adolescenti fimoza se poate evidentia la primele erectii cand poate aparea un disconfort de diferite grade ce este indus de o decalotarea partiala.Atitudinea moderna este sa se lase tratamentul chirurgical (operatia) ca ultima solutie sau doar daca apare o urgenta. Uneori unele fimoze se vindeca de la sine fara niciun fel de tratament dar de obicei problema se acutizeaza/inrautateste. Pentru adolescenti/adulti se recomanda un tratament ce se poate efectua acasa prin decalotarea repetata a penisului – procedeul Beauge, adica o manopera uneori sinonima cu masturbarea.Ca unguent se recomanda folosirea produsului DERMOVATE (propionat de clobetazol 0, 05%) se gaseste la farmacie, cu care se va unge pielea din zona glandului (capului) si dupa ce unguentul este absorbit de preput (pielea ce acopera glandul) se va masa si intinde preputul in toate directiile pana la aparitia durerii, pana la limita suportabilitatii.Se aplica tratamentul de 2-3 ori pe zi, timp de 2 saptamani cu 1 saptamana pauza. In caz de nevoie se reia tratamentul de mai multe ori. Daca nu se observa o ameliorare atunci fimoza este prea severa si se poate rezolva doar pe cale chirurgicala.Multa sanatate Ti-am trimis raspunsul integral.Vei vedea ca la final amintesc in ce conditii se ajunge la operatie.