| Anonima543m a întrebat:

Hey TPU,
Ciclul peste sarcina este posibil si dupa 3 luni?
Dar burtica creste dupa 3 luni sau inainte, sunt intr o dilema totala am facut des de sarcina acum 2 luni dar arata negativ dar menstruatia nu mai este lfl ca inainte si curge decat foarte putin, si imi este rau de la mancare si mirosul mancarii. vreo parere?(am 18 ani jumate ms)

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Menstruatia peste sarcina nu exista nici dupa 3 luni, nici dupa 3 ore, de fapt, nu exista deloc.
Orice sangerare in sarcina ar trebui sa trimita femeia la medic, deoarece poate reprezenta risc de avort spontan.
Daca esti insarcinata si prezinti sangerari, mergi urgent la medic!

Daca nu esti insarcinata, mergi oticum la medic pentru a investiga cauza acestor stari.

Numai bine!

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Floridori):

O femeie "matura' mi-a zis prin mesaje in mai ca ciclul poate veni chiar daca este insarcinata! E proasta deci?

| Floridori a răspuns (pentru anonim_4396):

Si mie mi-au spus mai multe femei mature (sau "mature", cum spui tu big grin ) ca acest lucru este posibil.
Stiinta le contrazice si se recomanda oricarei femei insarcinate care prezinta sangerari, sa se prezinte de urgenta la medic.

Menstruatia reprezinta eliminarea endometrului ce se formeaza in timpul fiecarui ciclu pentru a pregati uterul in cazul in care se va forma o sarcina.In lipsa unei sarcini, endometrul devine nefolositor si se elimina in timpul acelor zile de sangerare, urmand ca altul nou sa se formeze.Si asta face constat organismul unei femei, de la prima menstruatie, pana la menopauza.
Acest endometru este vital unei sarcini, deoarece in el se fixeaza zigotul.Este, practic, ca si solul pentru radacinile unui copac.
Fara endometru, nu poate exista si nu se poate dezvolta o sarcina, deci menstruatia si sarcina nu sunt compatibile si nu pot avea loc simultan.De la aceasta regula nu exista nici macar exceptii, la fel cum nu exista nici copaci plutitori, cu radacinile in aer, care sa creasca si sa se dezvolte armonios.
Orice sangerare in sarcina (cu exceptia spottingului de implantare) reprezinta un potential risc pentru sarcina.

Acea femeie nu este singura care gandeste asa, dar categoric nu are habar despre cum ii functioneaza propriul organism.Nu stiu daca vina este a oamenilor, sau informatiile ori educatia primite sunt lacunare, dar clar exista o problema in legatura cu cele mai de baza cunostinte.

Exista multe mituri pe care unii le iau de bune: menstruatie peste sarcina, raceala de la spalatul pe cap, infectie la ovare ("raceala jos" cum se insista sa i se spuna popular) de la mersul desculta si cate si mai cate...

Dar, zi tu, ce se poate face in acest sens?

anonim_4396

Nu stiu ce se poate face. Problema e ca multe care nu stiu nici ce zici tu sustin sus si tare ca stiu si o mai fac si pe "profesoarele"!

| Floridori a răspuns (pentru anonim_4396):

Mie imi place mult o idee a lui Charles Bukowski:
"Problema omenirii este ca desteptii au prea multe dubii, iar prostii, prea multe certitudini."

Problema nu este ca un om nu stie. Daca nu stie, se poate informa, poate invata.Problema intervine atunci cand cel ce nu are habar, ii invata gresit si pe altii.

anonim_4396

Da, zici corect. Asa este.