anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey TPU,

Ţinând cont de majoritatea întrebărilor de pe aici, credeţi că mai există "educaţie sexuală"?

Răspuns Câştigător
| OMFGConrad a răspuns:

Întrebarea, de fapt, e dacă a existat vreodată educație sexuală în România...eu nu-mi adumin aminte să fi făcut așa ceva în școală și nu am o vârstă prea înaintată.

10 răspunsuri:
| GrozaGiusepe1980 a răspuns:

Dupa parerea mea educatia sexuala este una dintre cele mai importante materii care ar fi trebuit sa fie predata in scoliile din Romania deoarece in ziua de astazi ar trebui sa fie toti informatii in privinta protectiei sexuale, in primul rand pentru sanatatea fiecaruia dintre noi si in general pentru a cunoaste anatomia sexuala umana. Da, din pacate cam lipseste la noi in tara fapt pentru care ar fi preferabila introducerea acesteia in scolile din Romania. Aceasta e parerea mea, acum nu toti gandim la fel. Bafta!

| corbulalbrosu a răspuns:

Consideri ca s-a predat sau cel putin s-a discutat in mod efectiv despre asa ceva vreo data in vre-una dintre scolile din tara noastra? fiindca sincer sa fiu eu nu am auzit. Daca ai vreo informatie sau detii date privind predarea sau macar chiar si promovarea educatiei sexuale te-as ruga sa spui macar unde as putea cauta. Din cate stiu s-a incercat ceva in acest sens in parlament dar totul a fost "uitat" fiindca din cate stiu a intervenit vehement patriarhia Romana care a considerat ca fiind imoral si lipsit de etica sa inveti copiii despre este subiect interzis si considerat tabu. Si au cazul de acord minunatii nostri parlamentari "infratiti" cu capii minunatei noastre religii si biserici ortodoxe pentru a nu fi afurisiti si blestemati. Halal conducatori, halal popor... halala republica. laughing big grin

| RufflePuff a răspuns (pentru GrozaGiusepe1980):

Si dreptate doar ca clasele 1-5 sunt prea mici, 6-8 nu le pasa/fac misto si liceu nu mai zic, iar facultatea ar fi un loc dar nu e o optiune... adevarul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar in trecut exista?
Si da, exista.
Sunt minor si ma pasioneaza de mult timp educatia sexuala.

| Betty12345678 a răspuns:

Doar online, poate.

| pufipo a răspuns (pentru OMFGConrad):

Din câte ştiu eu nu
"corbualbrosu: nu face ca BOR, biserica e mai rau ca anaf-ul laughing

| GrozaGiusepe1980 a răspuns (pentru anonim_4396):

In Romania religia ca materie e mai importanta in scoli decat educatia sexuala care ar fi trebuit sa fie materia cea mai educativa in legatura cu anatomia corpului omenesc. Eu am facut un fel de educatie sexuala in orele de dirigentie o perioada ca dupa doamna diriginta a considerat ca e mai important sa discutam despre situatia noastra scolara si despre comportamentul negativ asupra scolii. Daca te intereseaza cauta pe internet nu o sa intelegi asa bine precum te face un profesor sa intelegi dar decat deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GrozaGiusepe1980):

Stiu destule.
Cand nu stiu ceva dau un search pe Google si inteleg despre ce e vorba.

| pufipo a răspuns (pentru GrozaGiusepe1980):

Orele de religie nu sunt mai nou optionale? (poate ma insel eu)
eu am "cunostinte" sa spunem asa, insa, priveste 75% din persoanele care posteaza aici, pe TPU, media de varsta (12 -15 ani - lol), bine sunt si cativa intre 16-18 si un procent de 2% cu +20 de ani.