| ayanaaaa a întrebat:

Hey, vin si eu cu o intrebare mai awkward

De ce este incestul considerat infractiune cat timp amebele parti isi dau acordul si e totul consensual? Nu gasesc nicaieri pe internet o explicație de ce este ilegal. Inteleg ca e imoral si somehow wrong dar as fi curioasa sa aflu din ce cauza, cat timp ambele parti sunt okay si se simt bine

12 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Pentru că nu e musai ca acordul să fie chiar liber între rude apropiate.
Și în plus, în caz de apare o sarcină, fătul rezultat poate avea probleme din cauza consangvinității.

| ayanaaaa explică (pentru mihai69):

Well, acordul tot acord e indiferent de persoana, nu e de parca esti obligat sa accepti daca sunteti rude apropiate, iar de partea cu sarcina cunosc, but hey exista protectie in n moduri si variante

| Copilbătrân a răspuns:

Imaginează-ți, cum ar fi să faci sex cu mă-ta sau tac'tu, ha!?

| Copilbătrân a răspuns (pentru ayanaaaa):

Ai buba la cap

| Madaxo97 a răspuns:

Este ilegal tocmai pentru ca este imoral, dezgustător, nu mai e nevoie de alt motiv. E ca si cum un om își da acordul sa fie ucis de un criminal, tot infracțiune este, chiar dacă si-a dat acordul.
Sa nu mai spun ca dacă rezulta un copil din relațiile incestuoase, are șanse foarte mari sa se nască cu handicap grav si retard mintal. Vezi aici un caz celebru din America despre 3 frați rezultați din incest https://adevarul.ro/......5312.html, astfel de persoane contribuie la degradarea societății, nu la evoluție, din acest motiv este ilegal, pentru ca guvernul nu vrea o societate plină de astfel de oameni. Oricum relațiile incestuoase de comun acord sunt foarte rare, majoritatea sunt violuri.

| Robert2526 a răspuns:

Este ilegal doar daca sunt frate si sora sau parinte cu copil. Daca sunt altfel de rude, nu e pedepsit de lege.

De ce e pedepsit de lege? Pentru ca se poate folosi una dintre persoane de autoritatea si increderea celeilalte pentru a o determina sa accepte actul sexual.

PS: Si da, ai dreptate, logica legii e stupida, orice ar zice lumea. Nu ar trebui pedepsit de lege asa ceva

| ayanaaaa explică (pentru Copilbătrân):

Eram sigura ca o sa apara unul ca tine care se trezeste sa comenteze aiurea)) Si din motiv ce sugerezi sa imi imaginez asta, pare ca tu esti into that cand of things. Era o intrebare din pura curiozitate man, nu era nevoie sa te ataci, but you do you i guess?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ayanaaaa):

Into that cand of things**

| RoCkKiD a răspuns:

Exista si argumentul moreal dar nu asta e problema numarul unu a statului, aici e o chestie care tine pur si simplu de costuri din cauza geneticii. Daca parintii unui copil sunt rude de gradul 1 materialul lor genetic este 50% identic deci sansa de malformatii la nastere creste dramatic din cauza ca acel copil nu va putea evita tare genetice recesive din familie, daca te duci catre rude de gradul 2, 3 etc sansa scade dar tot e mai mare decat daca parintii nu ar fi fost rude.

Statul zice nu la chestia assta pentru ca acei copii cu handicap sunt un cost iar statul nu va recupera niciodata acel cost pentru ca nu vor ajunge niciodata membri productivi ai societatii.

| doctorandus a răspuns:

Pentru ca asa a hotarat Parlamentul Romaniei. Simplu. Si tehnic infractiunea de incest se aplica unui numar extrem de mic de rude de-ale tale.

Art. 377. - Raportul sexual consimţit, săvârşit între rude în linie directă sau între fraţi şi surori, se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani.

Casatoria intre veri primari sau intre un barbat si fiica surorii sale sunt de obicei interzise, dar nu sunt incest.

Si nu e musai sa apara un fat handicapat, dar pe termen lung (mai multe generatii) incestul duce la degenerare genetica (in istorie: Casa de Habsburg, mai precis Carol al Doilea al Spaniei). La un moment dat Parlamentul a tras o linie si a zis: nu vrem asta, asta e interzis, chiar daca se nasc copii sanatosi.

De ex. patru elani au fost introdusi pe o insula, iar marea majoritate a descentilor lor (circa 150 mii) sunt perfect sanatosi. https://heritagenl.ca/......foundland/

| abcdefg100 a răspuns:

Presupun ca este o lege care sa prezerve sanatatea nou-nascutilor pe termen lung. Vorbind de imoralitate, sunt multe alte legi existente care functioneaza pe baza moralitatii. Lasand asta la o parte, sunt de altfel multe legi care NU au sens, dar totusi exista si se pun in aplicare. De ce? We live in a society. Asta e una din legile care poate nu sunt necesare, dar macar au sens. Iar daca ce au spus alti oameni in thread-ul asta e adevarat, anume ca este ilegal doar intre frati/surori/parinti/copchii, mi se pare o lege in regula. In orice caz, asta e o problema extraordinar de rara. Eu nu am auzit in viata mea de un caz de genul in viata reala, ci doar pe internet. Probabil sunt afectati de lege 0.001% din locuitori.

| StoicAnalysis a răspuns:

Cum zice si colegul nostru de breasla de mai jos, statul nu isi permite sa intretina cat mai multi handicapati.

Statul are ca preocupare, o natalitate pozitiva si copii cat mai sanatosi pentru a contribui in societate mai tarziu.

Incestul produce oameni cu un risc ridicat de malformatii care duc la handicap. Tu poti sa spui ca: "Bine domn'e, dar eu daca vreau sa traiesc cu sora mea fara sa facem copii?"
Statul nu ia in seama argumentele tale nefondate de genul. Pentru ca este constient ca exista pe lumea asta sarcini nedorite sau accidentale, plus ca tu iti poti schimba alegerea mai tarziu in cazul asta. Anul asta tu zici ca nu faci copii, dar peste 2-3 ani te trezesti leganand unul. Si inmulteste cazul tau cu alte zeci sau chiar sute de mii de cazuri, si ai sa ai pe viitor un numar de aproximativ 40-50 de mii de handicapati pe care statul este obligat sa-i intretina.

De la treaba asta a plecat si judecata morala in legatura cu incestul. Deci in concluzie, statul nu tine cont de amiabila voastra intre frati cum ca vreti sa va babarditi intre voi. El tine cont pur si simplu de riscul de a intretine in mod inutil un handicapat.