Pai in primul rand e fff bine ca stii si tu ca la 14 ani e prea devreme pentru relaxii sexuale! Eu de obicei fac asa: nu vorbesc, nu-l bag in seama pe tata vreo 2 zile iar dupa vorbesc cu el deschis! nu intotdeauna merge dar na:d incerca:*
Hm, sincer înţeleg atitudinea tatălui tău. Adică şi eu aş avea un şoc dacă mi-ar spune X că copilul meu de 14 ani se săruta cu unul. Poate nu sunt chiar aşa open mind . Tatăl tău a exagerat sincer, adică insutele respective nu îşi avea rostul. Cred că cel mai mult a fost deranjat de faptul că tu nu i-ai spus direct că nu i l-ai prezentat şi el a aflat de la X. Tot ce poţi face e să vorbeşti cu tatăl tău să-i explici că ţi la băiatul respectiv şi să-i sugerez să-l aduci ca să-l cunoască. Dacă nici aşa nu acceptă, asta e. Baftă!
Buna. Iti dai seama ca a fost un oarecare soc pentru el sa afle ca tu ai prieten. Poti sa ii dai tu de ori vrei de inteles ca iti place da cineva sau ca esti cu cineva. Pentru el tot fetita lui o sa ramai si la 20 de ani. Incearca sa ai o conversatie directa cu el, explica-i faptul ca si el a fost tanar si ca nu e este o tragedie daca ai un iubit. Iar despre sinucidere no way, never.
Spune-i tatalui tau ca tii la prietenul tau, ca il consideri inainte de toate un bun amic, ca poti discuta cu el orice, ca simti ca te intelege asa cu amicele tale nu o fac, ca te simti protejata cand esti cu el neriscand sa se ia tot felul de golani de tine.Ca nu stii ce a putut sa ii zica acel prieten tatalui tau insa ca ar trebui sa aiba incredere in tine ca stii ca oricum scoala este pe primul loc insa ca in pauzele in care trebuie sa te recreezi cu el te simti bine si faptul ca esti fericita in privinta asta te ajuta si sa inveti mai bine (eu sper ca nu va fi nevoie sa il minti si ca asta este si ceea ce gandesti tu.Nu iti voi spune ca iubirea are varsta, e ok, cred ca il iubesti insa sexul are varsta si sa fii constienta ca intr-adevar esti mult, mult prea mica pentru sex.)
Pupici si bafta in rezolvarea problemei
Si eu am avut aceiasi problema am 14 ani iubitul meu are 21 ne iubim mult si nu a fost vorb sa ma culc cu el nici nu mi. a dat de inteles stiu cum e sa. ti zica cineva "iubire? la 14 ani" eu sunt cu baiatul asta de un an si cand avream 6 luni ca el ne. a vazut tata impreuna eu eram l el in masina si i. a zis sa nu mai ma kaute si toata morala ne. a despartit am incercat sa stam despartiti ca toate ca noi vorbeam...si nu ne.am mai vazut atunci ma gandeam si eu sa ma omor pana l un moment dat cand ne.am intalnit am hotarat sa fim impr pe ascuns:-s si am fost asa vreo 2 luni pana am iesit si noi la plaja si m. a vazut unkimiu si s. a auzit la fratele lui si l. a deranjat si a zis ca nu mai poate sa stea asa cu frica si am hotarat sa vb eu ca tata am vorbit i.am explicat si a inteles acum ne lasa sa fim impreuna sfatul meu e sa vb ca taicatu:* sigur o sa te inteleaga mult noroc:* sper sa iti fie de ajutor rasp meu fundissa?:X:X:X::X
Eu am 15 si ai mei nu m-ar lasa sa ies la o inghetata cu el
Asa sunt parintii, preventivi.Nu vor sa patesti ceva acum, care sa te marcheze mai tarziu. daca iti dai seama la ce ma refer.
La 14 ani nu mai esti copil, esti adolescenta si tatal tau a exagerat, dar asa fac toti, nu-ti spun prin cate am trecut eu cu al meu si acum ink mai am probleme, desi am 18aniin fine.mai bine ar fi sa nu il bagi in seama si sa te fersti putin de el pn mai uita, si nu te mai gandi la sinucidere ca e o tampenie, sunt lucruri mai grave de atat
Exista doua tipuri de parinti, care isi inteleg copiii si care nu.Pe mine mereu mau sustinut si nu au avut nimic impotriva daca am prieten.Probabil tatul tau nu are incredere in tine si este de parere ca esti prea mica pentru a avea un iubit.Neavand incredere in tine poate se gandeste la ce e mai rau, adica faptul ca prietenul tau este mai mare si doar vrea sa profite de tine.Sti si tu.Asta cred majoritatea parintilor. Ceea ce trebuie sa faci este sa discuti cu tatal tau, sai spui ca no sa intretii relatii sexuale cu prietenul tau, ca esti constienta ca nu ai o varsta potrivita, ca trebuie sa aiba incredere in tine pentru ca esti fiica lui. Explicai ca nu esti singura fata de 14 ani care are un prieten mai mare, ca el te intelege, este aproape de tine si ca mai mult decat un iubit iti este un prieten adevarat. Daca vrei ii poti face cunostiinta tatalui tau cu el si asa isi va da seama mult mai bine ca a gresit.Normal ca jicnirile au fost prea dure si nu isi aveau rost, dar gandeste-te ca a spus-o la nervi si nu trebuie sa te doara asa de tare pentru ca tu sti cel mai bine ca nu este adevarat. Poate nici el nu crede ca esti curva, dar au fost cuvinte rostite la nervi si poate crede ca daca te jigneste o sa-ti dai seama de ceea ce faci.Nu face deloc bine, parintii trebuie sa inteleaga copiii, sa le dea o sansa indiferent de consecinte pentru ca tot noi copiii o sa ne dam seama de greselile noastre, cum se zice din greseli invatam, deci trebuie sa ne lase sa gresim.Sa se gandeasca ca mai bine este sa ai un prieten decat sa te droghezi, sa bei, sa fumezi cum fac alti tineri de 14 ani.Bafta si sa ma ti la curent cu ce se intampla. Te pup:*
Dragostea nu are varsta poti sa iubesti si la 10 ani si la 90 :* mai devreme sau mai tarziu tot ne vom indragosti.
Eu am 15 ani suntem apropiate de varsta si te inteleg.
Nuj de ce a reactionat tatal tau asa de dur doar aceea persoana care va vazut si i-a spus tatalui tau va vazut sarutandu`va nu facand alt`ceva... Sincer te-a jignit foarte rau poate ca nu vrea sa se obisnuiasca cu ideea ca ai crescut ca ai ajuns in perioada adolescetei si ca ai nevoie de o persoana pe care sa o iubesti.
Uh ai gresit ca nu i`ai spus trebuia sa-i zici de cand a inceput ceva mai serios intre tine si iubitul tau : Tata am crescut am 14 ani m`am indragostit de un baiat l`ai fi adus sa-l cunoasca si ei si ar fi fost mai bine.
Acum ar trebui sa-l lasi pe tatal tau sa se calmeze a fost un mic soc pentru el mai alesc ca nu va vazut el ci un prieten de`al lui.
Dupa ce se calmeaza ii explici ca nu faceatzi nimic rau doar va sarutatzi si poate o convingi si pe mama ta sa te sustina ar fi un as important in convingerea tatalui tau.
Dupa ai putea sa-ti inviti iubitul acasa sa-i faci cunostiinta cu familia ta.
Si sa nu incerci sa faci vre`o prostie ca sinuciderea Doamne fereste! Nu trebuie sa-ti iei viata pentru o mica problema in viata te vei confrunta cu mult mai multe probleme!
O sa fie bine:*
bafttaa
:*
pwwpikii
:*:*
L-ai facut de rujine in sensul ca te. a vazt prt ala al lui si ca i. a atras atentia. de tine. de aia. spune. i ce nu poti sa termini cu el si ca nu o sa te mai expui cu el. numai asa discret si te asigur ca i sa mearga. doar las-o mai moale in primele zile si dupa aia revin. o ca obiceiurile tale- ok? succes
Tatal tau a reactionat... a exagerat foarte tare prin cuv curva.adika cum ai sp si uh. dc curva? nu stiu. poate parintii se gandesc la lucruri serioase intr-o relatie. poate ei se gandesc la tot felul de prostii.cum ar fi...sex,lucruri foarte tampite.incearca sa-l ignori maxim 2 zile jumate, si asteapta sa te bage el in seama.si in legatura cum l-ai putea convinge : daca ai curajul poti vb intr-o zi cu el.si sal intrebi dc te-a facut curva, sai explici ca uh il iubesti pe acel baiat si ca nu poti renunta asa la el, pur si simplu, si ca esti prea mica pentru a face sex:L nah. SUCCES! fundita?
Pff. la mine mama mai exagereaza uneori dar tata i`a explicat frumos, ca am 17 ani si nu trebuie sa asculte gura lumii :p
Si pe mine m`au vazut cu prietenul meu cu care sunt de 2 ani si s`au dus fugutsa si i`au spus, doar ca pe tata nu il int ce spun altii, are incredere in mine, chiar i`a interzis mamei sa nu se mai bage peste mine :p ai grija, toate trec :p! >
Putem spune ca pe vremea tatalui tau nu se intamplau la aceasta varsta lucruri de genul acesta si lui i se pare ceva ciudat, iesit din comun (trebuie sa il intelegi si pe el). Decat un gand de sinucidere, eu as propune o discutie cat mai deschisa cu el, in care sa ii explici si varianta ta. succes
Trebuie sa vorbesti cu tatal tau si sa, hmm, sa faci cum zice GanduriAlbe :-\
Spune-i ca nu ai facut altceva pana acum, ca numa v-ati sarutat, iar pe viitor sa nu mai faceti asta in public (cel putin pana ajungi si tu la 17. 18 ani). Si eu m-am sarutat prima data la 14 ani, si cred ca nici el nu o fost "batran" cand s-o pupat cu una prima data, trebuie sa inteleaga asta. Si spune-i ca vrei sa-l cunoasca pe baiat, sa vada ca nu-i vreun derbedeu.
Si despre sinucidere... ii pacat mare, si sa te gandesti la asa ceva este pacat, mai bine in timpul asta roaga-te lui Dumnezeu pentru intelepciune si pentru ca tatal tau sa fie mai intelegator.
Pacea Domnului sa fie cu voi. Si e bine sa vorbesti si cu mama ta despre asta, bine ar fi sa-i prinzi pe parinti impreuna, inainte de a fi apucat sa vorbeasca ceva intre ei.
Offffff scumpa pa nu te mai gandi la sinucidere asta nu e drumu ca suferi si el si tatal tau incearca sa vb cu tatal tau sai sp ca n-ai facut-o cu el si sa vb altfel apoi. poate va intelege
Ai un tata foarte sever! Trebuie sa-i explici. Poate asa te va intelege... Zi ca il iubesti si ca nu esti ''curva'' pentru ca e o relatie. Intreaba-l si tu. -Nu ai fost copil, nu ai avut o persoana care o iubesti la varsta mea, sau ai suferit in dragoste si acum imi faci mie asa?
Parerea mea
Asa fac toti parintii se gandesc ca tottusi ai 14 ani si te pupi cu baietii... tatal tau te crede inca mica.pentru a avea o relatie eu iti dau un singur sfat.atunci cand vezii ca este mai relaxat. vorbesti cu el foarte deschis...ca poate intelege incearca succes:X
linarkfts întreabă: