anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hristos A Înviat! Am o nelămurire...Prietena mea cea mai bună tinde să creadă că iubește un băiat. Am încercat să-i explic că nu are cum să iubească la 15 ani. Să fim serioși, majoritatea minorilor din ziua de astăzi cred că ei "iubesc". Nu mi-a plăcut niciodată un băiat, pentru că toți îmi spun că mă plac fără să mă cunoască. Sunt cam matură pentru vârsta mea (15), cam toți adulții îmi zic asta, nu contează... Ideea e că ea n-are cum să "iubească" de la 15 ani. Poate doar ii place de băiatul acela, dar nici măcar n-au făcut cunoștință... Din punctul meu de vedere, doar persoanele peste 18 ani, inclusiv, ar putea să iubească, pentru că la vârsta aceea majoritatea gândesc limpede. Ce credeți?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Sa-ti spun ceva.
Dragostea se naste odata cu noi, ca si sexualitatea fiecaruia, scuza-ma ca aduc vorba, dar multi prefera s-o treaca sub tacere ca si cum ar fi o rusine, de unde si lipsa de cultura atat sexuala cat si sentimentala.
Si, fiecare varsta e plina de sentimentele ei.
Cand aveai 3 ani, nu plangeai cand nu era mama langa tine?
Cand te-ai dus la scoala, prima oara, nu te-ai simtit cumva straniu, cumva cam singurea, fara sa te afli intre "ai tai", in lumea ta cunoscuta si sigura in care crescusei zilnic?
Toate astea sunt forme de dragoste, chiar daca aici vorbim de dragostea pentru parinti.
Copiii cresc.
Discuta despre dragoste in banca, in pauza, pe mess, pe facebook, asculta muzica de dragoste, vad filme de dragoste.
Unii se lasa influentati, altii nu, unii mai devreme, altii mai tarziu, dar toti vor sa afle "misterele" dragostei si se implica, intr-un fel sau altul.
Da, prietena ta "iubeste", dar nu iubeste asa cum e iubirea in acceptia unei persoane mature, ea iubeste sa iubeasca, mai exact, e indragostita de ideea dragostei si, s-a nimerit, sa gaseasca si contextul cumva potrivit, misterul unui baiat necunoscut....imagineaza-ti visele din mintea ei.
Nu-i nevoie s-o descurajezi, dragostea asta, va pleca asa cum a venit, se va plictisi repede, si peste doi, trei ani va rade singura de naivitatea ei.
Nu spun ca tu ai gandi gresit, dimpotriva, chiar gandesti matur pentru varsta ta, dar recunoaste-i prietenei tale dreptul sa se "joace" de-a dragostea, intelege-o, nu-i taia micile aripi!happy

13 răspunsuri:
| Dicu a răspuns:

De unde atata intelgienta pe tine?
Tu de unde sti ca nu poate sa iubeasca?
Eu zic ca poate, nu ar avea de ce sa nu poata.

| stelyii a răspuns:

Dragostea nu are varsta. dar se manifesta in functie de varsta celor doi, ea poate s-a atasat mai mult de el. oricum dragoste nu este... dragostea implica mai multe lucruri, nu doar doua-trei vorbe.

| Takocska a răspuns:

Aia cred ca mama mea la 16 era maritat si au cu taica mea 22 de ani de casnicie. Bine in aztazi totul se duce numa dupa exterior cum arata si asa maideparte cei in suflet nu prea o intereseaza numa sa aiba cine sa o plateasca sucu, filmu, sa eu traga... Asta e viata de azi.big grin

| Papusika1Mika a răspuns:

Esti cam micuta sa tragi asa concluzii, fiecare persoana poate iubi la oricare virsta!
Copii prin jocurile si tinerile de mina!
Iar adultii probleme si deja sot si sotie!
Ideea este ca in adolescenta te indragostesti cu adevarat, atunci iti gasesti dragostea adevarata!
Sunt copii care se indragostesc si la 12-13 ani, asta doar din cauza maturitatii!
Asa ca mai bine n-o influenta de rau pe prietena ta!
Succes!

| barbie5 a răspuns:

Exista.sunt de acord ca majoritatea intelg dragoste=sex, dar incepind de la 15 ani, pot simti unul pentru celalat ceva
eu am 16 ani, si nu crdeam, mereu ignoram baietii..eu invat bine, si ma socot mai presus, iar caum sint singura...

| Hash001 a răspuns:

Esti gelos. You jelly -gum gum.

| ViVi99 a răspuns:

Pai, depinde de persoana. Dar, ai intr-un fel ai dreptate: nu ai cum sa iubesti la 15 ani ca la 30! Adica nici nu-l cunoaste pe tip si deja il iubeste? Este absurd! poate ca acel baiat este un nesimtit, care de fapt n-o place pe prietena ta sau care are prietena! Intai trebuie sa-l cunoasca, apoi sa spuna ca este nebuna dupa el. Intr-adevar, poti iubii la 15 ani ca la 18, dar mai mult nu! Dar nu este vina prietenei tale, pentru ca dragostea nu are varsta. asa este in adolescenta, pana cand esti tradat de persoana pe care o credeai sufletul tau pereche!

| Annim a răspuns:

Ea pur si simplu s-a indragostit. Toti facem aceasta greseala. La stadiu initial al iubirii (indragostirea) cu totii avem iluzia ca iubim cu adevarat, dar in realitate este doar o atractie, o simpatie, e normal sa creada ca iubeste tu la fel poate ai face (dar nu ai spune nimanui dspre acest lucru). E atrasa de aspectul lui Fizic poate de cum vorbeste cu ceilalti. Dar asta nu-i iubire. Nimeni nu-ti va putea explica ce este ca atare IUBIREA, dar un lucru il stim cu totii clar : numai daca 2 persoane se cunosc si au vorbit (vreodata) pot iubi, dar altfel N U

| DeeaMarry a răspuns:

De ce sa nu poata?! Si eu as putea spune ca adolescentii de varsta ta sunt imaturi, dar tu esti o exceptie. La fel e si cu dragostea. La varsta asta mai toti adolescentii au impresia ca iubesc, atunci de ce nu poate fi si prietena ta o exceptie?
Daca insa nu au facut cunostinta, nu s-au cunoscut fata in fata, e drept ca dragostea asta poate exista doar in mintea ei, dar nu cred ca varsta e problema.
Crede-ma, exista persoane de 18 ani ce gandesc mult mai putin limpede decat altele de 15, 16.

| Garffield a răspuns (pentru greece12):

Mulţumesc! Am înţeles că am greşit încercând să-i bag ideeile mele in cap. O să-şi dea seama şi ea mai incolo, când o să-l uite, că am avut şi eu dreptate, în felul meu. Din câte am înţeles, sper să nu greşesc, sunteţi mamă. Copii dumneavoastră chiar au ce învaţa de la dumneavoastră (hmm, scuzaţi repetiţia). În concluzie, aveţi toate respectele mele. happy

greece12
| greece12 a răspuns (pentru Garffield):

Nu ai gresit neaparat, doar ai incercat sa-i explici lucruri pe care inca nu le poate intelege.
Cu putina rabdare, vei vedea ca-ti va da dreptate, desi o va durea.
Pe tine maturitatea ta te va feri de multe lacrimi si dezamagiri si-mi pare tare bine, tu ai de castigat aici.
Si, da, sunt mama cu repetitie, am doi copii, multumesc de vorba buna!
Si, un Paste fericit!happy

| mamaR a răspuns:

Eu nu cred ca la 15 ani nu poti iubii! Dragoste nu are varsta! Fiecare iubeste in felul lui si o demonstreaza la fel! Si eu am 15 ani si sunt baiat! Si de 7 luni vorbesc cu o fata, dar nu i-am cerut sa fim impreuna deoarece ne-am certat de multe ori! Si in zi de azi vorbesc cu ea si o iubesc foarte mult in felul ei de a fii! Deci..nu-i rupe micile vise ale prietenei tale! Sa iubesti si sa fii iubit este un lucru foarte frumos! Paste fericit!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma mir sa vad si fete cu, cap ca tine laughing, dar vezi daca i-ai spune asta ce ar face? sar supara pe tine v-ati certa bla bla si peste 2 luni cand o lasa isi va cere scuze, deci cel mai bine e sa o lasi sa experimenteze *iubirea* asta a ei, oricum nu e nimic dar toti au nevoie de experienta asta sa se invete minte ca iubirea nu creste ca iarba. Diferenta aici dintre tine si ea... ea va plange amarnic dupa el, pentru ca el nu da 2 bani si ea *iubeste*, tu vei plange de bucurie cand ai sa vezi ca prietenul tau care l-ai ales dupa mult timp si cu cap te iubeste si tine la tine mai mult ca la viata lui. bye