| Mihaelaqjsijwn7889 a întrebat:

Ieri am fost la ginecolog pentru un control, dansul a zis ca sunt la ovulatie, am avut contact neprotejat e posibil sa se prindă sarcina doar dintr un contact sexual? Mai avem un copil de aproape 2 luni

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca-i posibil si dintr-o singura penetrare de 1 secunda, daca aveaa sperma pe teava si tu esti in perioada fertila, se prinde imediat.

| Robert2526 a răspuns:

Da, este posibil sa se prinda. Asa repede ti-a revenit menstruatia? nu l-ai alaptat deloc pe bebe la san? Era foarte important sa o faci...

| liviudragut32 a răspuns:

Da, este posibil să rămâi însărcinată după un singur contact sexual neprotejat, mai ales în perioada ovulației. Corpul tău încă se recuperează după naștere, iar ciclul menstrual poate fi neregulat. Discută cu medicul ginecolog despre opțiunile de contracepție disponibile.
Dacă nu îți dorești o sarcină acum, există metode contraceptive eficiente. Medicul te poate ajuta să alegi cea mai potrivită variantă pentru tine.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Normal ca da. Dintr-o singura ejaculare ies mii de spermatozoizi...

| AliGab a răspuns:

Da, este posibil. Sotul meu a avut un frate mai mic cu doar 10l2s.

| AliGab a răspuns (pentru Robert2526):

Nu tine de alaptare. Inainte femeile alaptau exclusiv cel putin primele trei luni, cat le permitea statul sa stea acasa dupa nastere, daca aveau serviciu. Totusi, soacra mea a dat nastere la doar 10luni dupa ce l-a nascut pe sot, ceea ce inseamna ca a ramas insarcinata din nou dupa cele 40 de zile de lehuzie. Am o prietena care, desi a alaptat exclusiv de la nastere, a nascut al doilea copil la 11 luni de primul.

| Robert2526 a răspuns (pentru AliGab):

Desigur sunt si exceptii de la regula. Nici nu am zis de altfel ca nu se poate si asa, doar am raspuns la intrebare si am subliniat importanta alaptarii la san, cel putin in primele 2 luni de viata