| RAY a întrebat:

Iisus și homosexualitatea? Citiți cu atenție textul de mai jos,nu vă grăbiți, Matei folosește termenul de pais pentru a-l descrie pe servitorul acela, care este în esență un concubin al centurionului. De la cuvântul acesta provine și termenul de pederastie. E o relație sexuală. Vine la Iisus și îi cere să-l vindece. Iisus întreabă dacă să-l vindece și sutașul răspunde, 'Nu sunt vrednic să intri sub acoperișul meu, ci numai zi cuvântul și se va vindeca băiatul meu.' Iisus spune despre credința centurionului, aflat într-o relație homoerotică, că 'la nimeni, în Israel, n-am găsit atâta credință'. 'Doamne, nu sunt vrednic să te primesc, ci numai zi cu cuvântul și mă voi vindeca.' [... ] Biserica din secolul doi știa foarte bine lucrurile astea, înțelegea perfect că e vorba de o relație homosexuală și nu făcea mare caz din asta."[62]

Kenneth James Dover (savant pe limba greacă veche) subliniază faptul că pais nu înseamnă servitor. Înseamnă amant. În Tucidide, în Plutarh, în nenumărate surse grecești acest termen se referă la partenerul junior dintr-o relație de același sex. O relație erastes-pais consta, în general, dintr-un bărbat oarecum mai în vârstă, de obicei un soldat între 18 și 30 de ani și un adolescent mai tânăr, de obicei între 13 și 18 ani. Uneori, acel adolescent era un sclav.[63][

5 răspunsuri:
| samuraibrazilian69 a răspuns:

Profu meu de anatomie a zis ca cei mai puternici barbati din istorie au fost cei bisexuali

| RAY explică (pentru samuraibrazilian69):

Ce importanță are asta cu ce am scris acolo, Iisus nu a fost homo sau bi

| StoicAnalysis a răspuns:

Si intrebarea pentru boboci este?

| sincert a răspuns:

Salut ray imi dai subiect de zici ca esti S3 de la bac romana te pup

bucurii

| ALM2000RO a răspuns:

Și care e întrebarea mai exact?