Prietenul tau ti-a spus sa mai astepti asa ca asteapta. E posibil ca mama ta sa exagereze putin dar nu o poti condamna, e mama ta si sigur iti vrea binele. Daca nu vrei sa iti citeasca mesajele stergele sau pune o parola. Vorbeste cu ea, explica-i ca nu mai esti chiar o fetita, daca va vedea ca gandesti matur va avea mai multa incredere.
Ai 16 ani, probabil nici macar nu te intretii singura, ci esti intretinuta de parinti. Asculta-i, lasa pretentiile absurde. La 16 ani nu te duci la un barbat in alta localitate de una singura, ar fi de tot rasul si batjocura. Nu cred ca partenerul tau, daca te respecta, se asteapta la asa ceva, iar daca o faci nu te va mai respecta prea mult. Esti minora, aproape un copil, comporta-te normal, cu demnitate, cu eleganta, nu-ti bate joc de tine, fiindca vei suferi. e normal ca mama ta sa-ti cunoasca detaliile din telefon si ar fi logic sa i le spui tu, daca iti cere. Nu esti la varsta sa ai secrete semnificative fata de parinti si nici la varsta la care sa pleci singura la barbati. Nu ai banii tai sa-ti platesti hotelul, nu te poti caza singura acolo, poti fi atrasa in tot felul de capcane de diversi ciudati daca te vad ca stai singura la hotel, fara parinti. daca esti matura cat pentru 12 ani ar trebui as stii asta. Zici ca esti mai matura decat cei 16 ani. Atunci cum poti avea idei de copil mic? Daca partenerul tau are vreun sentiment pentru tine, acesta se va stinge daca te vede in stare sa faci enbunii, sa iti minti sau sa nu-ti asculti parintii. Nimeni nu iubeste o mincinoasa si o profitoare (care sta pe abnii parintilor, dar nu le ofera ascultarea si respectul datorate). Nu-i arata prietenului tau fata asta urata a ta, va ajunge curand sa te dipretuiasca. vei avea suficient timp pentru iubire cand vei fi majora si matura. Iar daca relatia ta este una cat de cat reala, va rezista cu siguranta pana atunci.
Bravo Brigaela! Asa ia-si fi raspuns si eu. Ma bucur ca suntem prieteni.
Nu vreau sa fac nimic! vreau doar sa-l am langa mine pentru un scurt timp atata tot nu vreau sa fac sex de la varsta asta! el are 17 si ii pasa de mine enorm nu vrea ca eu sa ma cert cu mama mea si nici eu... vreau sa ne vedem. la Brasov unde sora mea e la facultate si stie de noi nu o sa fim de capul nostru plus ca o sa stam cu prietenii. cine a zis ca nu-mi respect parintii? stiu ca nu sunt pe banii mei vreau doar intelegere ...din partea mamei mele.
Ofera-i tu intelegere intai si respect si le vei primi. Asta inseamna: nu pastra secrete in telefon, nu o minti niciodata in probleme care stii ca o intereseaza (nici prin omisiune). Nu te duce sa stai cu prietenii, nu te intalni cu un barbat in alta localitate, fara sa fie acolo unul din parintii tai. Sunt niste obligatii minime ale tale. daca lui ii pasa enorm de tine, fii foarte foarte sigura ca va respinge ideea sa va intalniti in absenta parintilor tai in alt oras, n-o va accepta nici in ruptul capului. Tu nu te gandesti cum ai putea sa ii spui lui: vin in Brasov, fara parinti, stau la niste prieteni si hai sa ne vedem acolo? El ce va zice la asta, nu va fi speriat si nemultumit de intiativele tale nedemne pentru o copila? Iti va permite sa ascunzi ceva in telefon de mama ta? eu cred ca va fi indignat si poate chiar sa rupa relatia cu tine daca afla ca ai facut un asemenea gest. Asa cum iti spuneam, un copil care isi uraste mama fiindca aceasta ii cere niste lucruri normale, nu e o partenera prea buna, daca prietenul tau afla ce ai scris aici, fii sigura ca 99% din iubirea lui va disparea ca si cum n-a fost. Iar daca accepta asa ceva, inseamna ca este genul de baiat cu care n-ai vrea sa stai.
Primul semn de maturitate ar fi sa iti respecti mama.
Pana cand nu vei intelege lucrul asta, toate lamentarile tale sunt zadarnice si dorinta ta, pura inconstienta.
Esti sigura ca-ti urasti mama?
Am avut si eu mici certuri cu mama ca in orice familie, ca la oricare stii?
Se mai intampla.Dar niciodata nu mi-am urat mama indiferent de motiv.Nici nu mi-am imaginat asta vreodata.
Iar in cazul tau e un motiv destul de banal si stupid(cel mai stupid) ca sa ajungi sa-ti urasti mama.
Uneori simt nevoia de sfaturile mamei si as vrea sa mai am mici ''certuri'' cu ea, dar nu se poate.Nu mai exista.
Asa ca te mai intreb inca o data, dar gandeste-te bine:
Chiar crezi ca-ti urasti mama?
Cum poti ma secatura sa spui ca iti urasti mama ca nu te lasa sa iti infiga ala p... in tine? Cum dracu sa iti urasti mama care ti-a dat viata salbatico? Cum sa iti urasti mama cand ea te intretine si iti da bani sa iti faci poftele? La 16 ani ti s-au urcat hormonii la cap si ai impresia ca lumea e a ta. Esti un mare zero barat, nu ai facut nimic pana acum, nu esti in stare sa te descurci.
Stai la dracu in banca ta si lasa ciocu ala mare de ciocanitoare cu minte scurta si fusta si mai scurta! Esti un nimic fara parintii / parintele tau. Nu ai fi existat smintito! Eu te-as tine legata de calorifer si te-as bate cu prosopu ud.
Mi-e scarba de tine!
Wow,calm down.Parca ar fi fiica'ta.
Sunt de acord ca nu gandeste normal, dar nu trebuie sa te ambalezi asa si sa fii asa dur/a
Prietenul tău e mult mai dotat cu bun simț... Ascultă-l pe el, dacă pe mama ta (care spune același lucru în esență) nu mai vrei s-o asculți.
Și crede-mă, mama ta chiar știe ce spune. Poate că te SIMȚI mai matură, dar ești încă la vârsta când multe decizii se iau sub imperiul primului impuls ori al hormonilor (cam tot aia), nu al experienței sau al judecății mature.
Învață să ai răbdare și încredere în cei din jurul tău!