Daca deja si-a administrat a 8-a pastila anticonceptionala, in acest caz protectia contraceptiva instalata in organismul ei este de 100%. In acest moment chiar si daca si-ar dori sa ramana insarcinata acest lucru a devenit IMPOSIBIL. Pastilele AC au fost create/inventate pentru ca femeile care il folosesc sa NU poata sa ramana insarcinate chiar daca barbatul ejaculeaza sperma in vagin de fiecare data. Se pare ca sunteti complet dezinformati si habar nu aveti pe ce lume traiti. Pe tine ar trebui sa te amendeze/condamne pentru port ilegal de p#la sau pentru faptil ca ai inceput sa intretii contacte sexuale chiar daca IQ-ul nu permite sa intelegi ce se intampla in realitate. Te sfatuiesc ca inainte de a o pune/obliga pe ea sa inghita o pastila de a 2-a zi absolut inutil, sa o folosesti chiar tu, fiindca poate ti-ar mai creste IQ-ul cu cateva procente. Sanatatea si invata pana nu-i prea tarziu!
Contraceptivele orale sunt suficient de sigure pentru a nu fi nevoie de nici o alta metoda de contraceptie suplimentara. Cu siguranta nu este nevoie sa ia pilula de a doua zi. Ba mai mult, e chiar interzis, dat fiind ca ia deja contarceptive orale (nu are voie sa o ia pe toata durata tratamentului si minim 6 luni dupa terminarea lui)
Nu a inceput tratamentul cu anticonceptionale de la lrima zi a stresului, oare afecteaza cu ceva?
Iei panica pe moment, cand stai si te gandesti sa nu o lasi
Daca si-ar fi administrat prima pastila anticonceptionala (AC) in prima zi de MENSTRUATIE, in acel caz protectia contraceptiva s-ar fi instalat chiar din acel moment. Numai in cazul in care prima pastila AC este folosita intr-o alta zi a menstruatiei decat prima zi (din a 2-a pana in a 5-a zi), numai in acel caz daca se intretin raporturi sexuale in primele 7 zile de administrare a pastilelor AC, se va folosi o metoda de protectie suplimentara care sa NU permita patrunderea spermei in vagin. In cele 7 zile de folosire a pastilelor AC, se instaleaza protectia contraceptiva care atinge valoare de 100% la sfarsitul zilei a 7-a. Astfel ca incepand cu ziua a 8-a, sperma poate fi ejaculata in vagin fara retinere fiindca NU mai exsta posibilitatea de a se forma/naste o sarcina. Sanatate!
Daca nu a inceput contraceptivele in prima zi a menstruatiei, poate sa nu fie protejata in prima luna. In ce zi le-a inceput? DE ce nu le-a inceput din prima zi, ce problema de sanatate are?
Nu are probleme de sanatate, asa a inceput, am zis sa le luam cst mai repede
Anticonceptionalele se iau numai la indicatia ginecologului, indiferent daca scopul este contraceptia sau tratamentul unei boli. Ginecologul va indica preparatul (nu se alege dupa ureche, un contraceptiv gresit ales poate determina moartea femeii) si modul ed administrare. De asemenea, va stabili un ritm de consultatii obligatioriu pe durata administrarii (in general dupa o luna, 3 luni, 6 luni si 12 luni).
Daca contraceptivele se administreaza pentru contraceptie, ele vor fi obligatoriu administrate din prima zi de menstruatie (altfel pun viata femeii in pericol). Daca medicul considera ca este foarte urgent sa fie administrate ca tratament, va incepe administrarea din alta zi, suba atenta supraveghere (chiar internare in unele cazuri), iar protectia se instaleaza in cursul celei de-a doua folii, in prima luna fiind absolut obligatorie utilizarea prezervativului.
Daca nu ati respectat vreuna din aceste reguli, este foarte grav. Partenera ta trebuie vazuta urgent de un ginecolog. Daca cineva a fortat-o sau i-a indicat sa faca asa ceva, trebuie depusa si o plangere la politia.