Buna ziua,
Cazurile de chiuretaj eincomplete sunt extrem de rare, tocmai prin gravitatea situatiei la este expusa pacienta dar si datorita faptului ca vorbim despre un caz de malpraxis.
Procedura standard este ca piesele extrase in urma chiuretajului sa fie puse separat si se "reconstituie" dpdv anatomic fatul + placenta. Astfel, medicul este 99% sigur ca nu a uitat nici un fragment restant.
In cazul d-voastra este imperios necesar sa luati legatura cu medicul respectiv (cel care a facut primul chiuretaj sau cel care a finalizat, este irelevant) si sa va programati de urgenta la un control care sa includa un examen ginecologic complet (valve, speculum, frotiu si mai ales ECO ENDOVAGINAL!)
Nu cred da d-voastra realizati gravitatea situatiei si riscul care planeaza asupra situatiei pe care ati descriso (vorbim despre sepsis si necroza locala).
Faptul ca infectia este "continuta" (sa spunem asa) se datoreaza antibioticului insa rezolvarea acestui caz consta in procedura de tip "second - look" cu indepartarea fragmentelor ramase (cel mai probabil placenta in zona de nidare a ovulului).
Va rog sa tratati cu seriozitate maxima situatia in care va aflati si sa contactati de urgenta unul dintre cei doctori sau macar medicul de familie!
Sarbatori fericite si fara evenimente!
Imi cer scuze pentru erorile de scriere, insa v-am raspuns cat de repede am putut dupa ce am citit.
Completare:
Da, in cazul in care infectia se raspandeste (este foarte usor pe cale henatogena datorita retelei de tip stelat ce inconjoara uterul si realizeaza anastomoze multiple ant dar si post) puteti sa dezvoltati infectii locale de tipul: salpingite, vaginite, necroze, samd.
antibioticele nu interactioneaza cu fertilitatea insa un proces inflamator care prinde tubele si anexele poate avea efecte nedorite pe termen lung.
Dacă nu-mi trece infectia, asta înseamnă că sunt deja infertilă? Sau infectia duce la infertilitate mai târziu, adică se agravează pe parcurs?
Imi cer scuze insa mai explicit decat am fost deasupra, nu am cum sa fiu. Este alegerea d-voastra daca in evolutia cazului veti consulta un doctor sau veti continua sa cereti sfaturi pe TPU.
Toate bune.
anonim_4396 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: