Nu exista o varsta standard. Medical vorbind, varsta minima e 17 ani (altfel riscul de cancer de coluterin creste foarte mult). Normal ar fi sa-ti incepi viata sexuala cand ai varsta minima de a merge la ginecolog, fiindca consulturile ginecologice sunt obligatorii dupa inceperea vietii sexuale. In tara noastra, aceasta varsta este 18 ani, dar se militeaza pentru scaderea ei al 16 ani si mie mi se pare o idee foarte buna. In plus, trebuie sa tii seama si cat de matura esti. Daca esti in stare sa te duci regulat la ginecolog (minim de doua ori pe an) fara sa-ti fie frica, daca poti sa-ti asumi posibilitatea unei sarcini (riscul exista oricat te-ai proteja), atunci poti sa-ti incepi viata sexuala. Sotul meu mi-a spus o data un mare adevar. Suna cam asa: nu m-am culcat decat cu femei cu care mi-as fi dorit sa am un copil, fiindca atunci cand ajungi in pat cu o femeie, iti asumi riscul de a avea un prunc cu acea femeie.
De preferinta ar trebuie sa fie la varsta la care a ajuns majora legal. Sau la momentul la care ea poate spune ca poate sa decida in mod independent daca merita sa faca acel pas cu un anume barbat. Sa nu il faca sub presiunea de a-i face altcuiva pe plac, pentru a suferi mai tarziu.
Virginitatea NU TREBUIE PIERDUTA ci daruita omului pe care il iubesti si care te iubeste si te respecta!
Inainte de a face acest pas...informeza-te cu privire la protectia impotriva unei sarcini nedorite, a infectiilor cu transmitere sexuala!
Asteapta pana te simti pregatita!
Acest pas trebuie sa-l faci in primul rand cu o persoana in care ai INCREDERE ca te IUBESTE! sa zicem ca ar fi de preferat dupa 16 ani si nu uita foarte important:sa va protejati.
Eu zic ca atunci cand te simti pregatita. In orice caz dupa varsta de 16-17 si mai ales sa fii indragostita de persoana respectiva sa ai incredere in el. Prima experienta conteaza foarte mult. Daca va fi un oarecare si nu o persoana la care tii, s-ar putea sa nu se gandeasca asa de mult la tine ci mai ales la placerea lui. Citeste cat mai mult despre metodele de protejare. Nu este de joaca, poti contacta boli etc... iti doresc sa ai o prima zi/noapte de dragoste de vis.
Asta depinde doar de tine.Nu se pot da sfaturi despre virsta la care sa iti pierzi virginitatea, pot doar sa dezvolt acest subiect.
Foarte multi adolescenti decid sa "intre in randul lumii" facand sex pentru prima oara doar la presiunea prietenilor si a colegilor de liceu.
Fara sentimente, fara prea mult stat pe ganduri, pur si simplu ca sa nu se faca de ras in ochii celorlalti. Speriati ca ar putea deveni subiect de barfa si de susoteli pe la colturile liceului, fetele, dar mai ales "domnisorii", isi deschid cu prea multa usurinta fermoarele pantalonilor, fara sa tina cont de faptul ca momentul dezvirginarii este unic in viata lor.Psihologii spun ca adolescentii ar trebui sa tina cont, in primul rand, de factorii emotionali. Sigur ca se vorbeste mult si despre posibilitatea ca o fata sa ramana insarcinata din primul moment sau despre riscul transmiterii unei boli sexuale, dar aceste probleme pot fi mai usor solutionate prin plasarea discreta a unor prezervative in buzunare.
Normal la 18 ani... dar acum e la moda de la 15 ani
acest pas trebuie facut cand tu esti pregatita sa ai o sarcina.bine... acum sa nu intelegi ca vei ramane de prima data
Înainte de toate nu te orienta dupa vârstă. Ar fi culmea ca cineva având vârsta de 18 sau 19 ani să-şi zică" Dom; le trebuie să-mi pierd virginitatea pentru ca am vârsta". Virginitatea nu trebuie "pierdută", mai corect este să zicem că la virginitate se renunţă şi acest lucru trebuie sa se întâmple nu la o anumita vârstă ci într-un anumit moment al vieţii, cel mai bine atunci când din punctul de vedere al vârstei psihice a ajuns la a fi responsabila de faptele ei, din punctul de vedere al cunoaşterii ştie ce implica actul sexual, dar mai ales atunci când a întâlnit acel om în care crede suficient cât să nu regrete că a făcut-o nici măcar dacă relaţia lor nu va ţine.
Are dreptate "alessa", asta nu este ca si cum ti-ai face o carte de identitate. Trebuie mai intii sa vezi daca merita persoana aia asa ceva, daca tu esti pregatita trupeste (sa nu fii prea copil pentru un asemenea pas), daca ti-ai facut o cale pe care speri sa mergi, caci odata pierduta, nu prea mai poti sa o gasesti si s-ar putea sa ai sansa sa dai peste un Fat Frumos care te vrea intreaga.
Depinde cit e de indeferenta fata, daca s-a indragostit si vrea poate sa fie si la14-15