anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma aflu intr-o situatie grea si am nevoie de cat mai multe sfaturi din care voi culege doar ce e bun si folositor.
Puteti sa imi puneti intrebari.
Eu am un prieten foarte bun la care tin mult,el spune ca in cativa ani de cand ma cunoaste s-a indragostit de mine.
Ma iubeste,mi-a dovedit asta dar problema este ca el e casatorit si vrea sa divorteze de sotia lui ca sa fie cu mine.
Eu i-am zis ca nu vreau asta si vreau sa specific ca Nu am fost si Nu sunt amanta lui, NU m-am culcat cu el.
L-am sfatuit de multe ori sa Isi rezolve problemele cu sotia lui dar spune ca nu reuseste in plus lucrul care ma doare cel mai tare este ca plange si imi spune ca ma iubeste dar eu nu vreau sa se separe din vina mea.
Ma gandesc la sotia lui si stiu ca va suferi si chiar nu vreau sa o am pe constiinta.
Problema e ca ma innmoaie cand plange si imi spune ca ar face orice sa ma faca fericita.
Eu nu mai stiu ce sa fac si ce sa spun.El spune ca are probleme cu ea dar eu stiu ca daca se separa o face pentru mine.

Răspuns Câştigător
| GandesteRapid a răspuns:

Sa sti ca daca face asta cu actuala...e cea mai mare sansa să o facă si cu tine.
Insă TU IL PLACI? Sau doar iti este milă de el?
Eu cred ca varianta a 2-a. Niciodata sa nu te lasi convinsa de uun om disperat.
Daca te placea asa mult te-ar fi luat pe tine, nu pe sotia lui.
Cauta un barbat care sa te iubeasca de prima data, nu dupa atata timp in friendzone, si dupa ce s-a saturat de sotia lui.
Intelegi?
Si daca il iubesti atat de mult incat se va despartii de sotia lui ca sa fie cu tine ...in apararea ta : Tu nu trebuie sa te simti vinovata deoarece este vina si alegerea lui. Nu tu te desparti de ea ci el.
Dar poate te fac sa intelegi ca esti tanara si ai MULTE VARIANTE. Nu vrei sa regreti ce faci acum in graba, toata viata de cand te vvei casatori cu acest baiat.( de milă)
Exista dragoste adevarata si meriti sa o traiesti si tu. Iti garantez ca tu il placi doar ca pe un amic si nu ca pe un iubit/soț.
Sper ca te-am ajutat. Poate fundă?

9 răspunsuri:
| io09675 a răspuns:

Aceasta este o problema pe care am fregventat-o de cel putin 3 ori si cred ca te-as putea ajuta.

In primul rand pune-ti ordine in ganduri si nu te grabi sa ii raspunzi cu da sau nu. In al doilea rand daca el chiar are probleme cu sotia lui, este posibil sa gaseasca un refugiu in bratele tale. Mai intai trebuie sa aflii si din perspectiva sotiei lui daca ea chiar simte ca are probleme cu el. In al treilea rand daca vrei sa ii faci un bine, recomanda-i o terapie de cuplu...

Sper ca te-am ajutat! Numai bine!

| mihai69 a răspuns:

Daca se separa, o face in primul rand pebtru el. Si daca nu vrei sa-l accepti dupa aia, va gasi alte brate in care sa planga.
Asa ca mai bine lasa-l sa isi urmeze viata. Accepta-l asa cum e.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru mihai69):

Adica cum sa il accept asa cum e?
Vreau sa specific ca el nu divorteaza decat daca vreau eu sa fim impreuna.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GandesteRapid):

Ai dreptate in multe lucruri pe care le-ai zis dar ma intristez la gandul ca ma cunoaste, ma sustinente atat de bine si ma iubeste cu toate defectele mele
.Nu stiu daca cineva va ajunge sa ma trateze la fel ca el...dar nici nu vreau ca din atatia barbati sa il iau pe acesta unei prietene, pentru ca daca el imi e prieten imi e prietena si ea.

| OldSoul a răspuns:

Eu as spune sa nu-i dai sperante, cat timp ti-ai pus aceasta intrebare e suficient de clar pentru mine ca nu esti suficient de atrasa de el.
Da poate, ca se comporta bine si toate cele, dar cat timp tu nu esti atrasa de el, oricand poate aparea un alt barbat in viata ta care sa te atraga mai mult, si astfel el ar trebui sa o ia de la capat, asa ca mai bine iti vezi de treaba ta.
Daca el vrea sa se desparta, sa se desparta, dar sa nu te implice pe tine in asta.

| mihai69 a răspuns (pentru anonim_4396):

Adică exact cum am spus - așa cum e, cum l-ai descris mai sus. Cu bune și rele.
Pe de altă parte, dacă tu ai o problemă cu faptul că divorțează (doar) ca să fie cu tine, ar putea fi pe viitor un „cui" în psihicul tău, care e posibil să te zgândăre tot restul bieții, sau măcar o bună parte a ei. Cel puțin până familia voastră nu va avea măcar un urmaș al vostru...
Poate nu ar fi rău să analizezi în acest caz cam de ce natură sunt problemele pe care spune că le are cu actuala soață; dacă sunt reale sau doar în mintea lui, ca să aibă un motiv de separare.
===
Poate că pare că vorbesc cam aiurea - dar încerc să mă explic: un caz asemănător am fost chiar eu, acum vreo 12 ani în urmă. Am cunoscut o femeie de care m-am îndrăgostit ca un adolescent (deși nu mai eram demult, niciunul dintre noi). Și cum aveam (și eu!) destule probleme cu fosta, am decis că mai bine „fac un upgrade"... Și asta am făcut. De atunci totul e OK în noua familie. E drept, a existat o perioadă de tranziție, când fosta mă tot tracasa că am părăsit-o pentru. (cenzurat). Recunosc, e posibil ca fără s-o fi întâlnit pe noua mea pereche, să merg înainte cu cea anterioară, dar numai din inerție. Și nu cu o fericire deosebită.
Ce vreau să spun cu toată povestea asta? Că la rândul tău, ai putea fi „supapa lui de siguranță", fără de care nu ar avea curaj / îndrăzneală / etc. să iasă dintr-o relație cam fără viitor (dacă nu chiar toxică, măcar pentru unul dintre parteneri).
Analizează cu mare seriozitate toate variantele și decide în consecință.
Dar ca om „detașat" de toată povestea, eu aș înclina spre sfatul de a-i acorda șansa unui nou început.
Baftă!

| GandesteRapid a răspuns (pentru anonim_4396):

Te suporta acum la inceput. Dupa ce va veti casatoi va deveni alt om. Iti spun eu
Ca exemplu il dau pe Ceausescu. ( sper ca m-ai inteles ) Funda?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru mihai69):

Mersi mult pentru raspunsurile tale.

| mihai69 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu plăcere - sper că ai găsit ceva util prin ele.winking