Ce nu inteleg eu din intrebare cum mama dreacu ai ajuns tu la concluzia ca placerea dureaza 10-15 secunde, sunt studii pe net e undeva la 7-13 minute durata medie a unei partide de sex si cu timpul cel mai probabil se poate prelungi actul in sine ma intreb daca o fi adevarat ce se spune pe net ti-ar mai conveni sa nu dai 10-15 minute pe 15 secunde gen
Oamenii isi cauta idoli externi. Se lasa stapaniti de bauturi, droguri, femei, etc. Insa trebuie sa avem grija pentru ca exista si dusmani externi. Nu trebuie sa ne lasam stapaniti de ei. Ii bine sa fugim de desfranare. Iar daca e sa alegem o fata, sa fie ortodoxa si sa aiba rusine.
Eu nu prea stiu ce e iubirea asta ca n-am avut-o niciodata si bine a fost, eu o consider afectiune si dezechilibru! Ca mi-au placut multe fete, e adevarat, dar atat.
Si se observa de la o posta ca e ca un fel de boala cumva:
1 - Te gandesti numai acolo in prostie de nici sa inveti sau sa muncesti nu mai esti in stare, deci o obsesie aberanta si anormala.
2 - Il suni pe ala din 10 in 10 minute ca nu mai poti fara el, de s-a ajuns sa se vb si 6 ore pe zi la telefon, ce draci or vorbi atata nu stiu, ca precis nu discuta un subiect serios f stufos care nu se termina nici in 50 ani. Iar cand trece boala asta zice ca parteneru-l plictiseste.
3 - Cand sunt impreuna stau unu in altul in tampenie, obsesie exagerat.
Se vede clar ca nu e deloc ceva sanatos, normal si echilibrat. Deci dupa mine cine are asta, e putin anormal, ca are asa un dezechilibru. Mi se pare normal sa nu aiba indragosteala aia niciodata, ca nu e ceva bun.
Daca mai dai like si iti place sa faci asta, e f okey, fa ce simti ca-ti place.
Da, nu int decat sa fure aia de sus, iar daca esti de calitate, cunosti si vrei sa faci ceva bun, deci nu le reprezinti interesele la marii mahari din spate, NU ajungi pe liste sa candidezi, deci tu votezi fals democratic, votezi ce-ti pun ei pe liste si atat, adica pe leprele lor.
Nu, nu ai inteles la ce ma refer de fapt. Sexul mi-l rezolv oricum, nu e absolut nici o problema, pentru ca nu se face relatie cu una cu doua doar pentru atata, nu ar trebui sa fie sexul totul pentru nimeni, o relatie nu se bazeaza doar pe asta, una mai serioasa zic.
Cunoscusem una pe la psiholog, venise la mine sa facem de toate, insa sincer? Ma cam plictisea! Nu prea aveam ceva comun nici ca discutii nici ca pasiuni, okey, faci sex 20 min, si dupa aia?! Nu e usor sa gasesti un om cu care sa te compatibilizezi. Pe langa ca nici nu o placeam cine stie ce.
M-am referit la cazurile cand barbatii se bat atata pe niste unele care nu dau doi bani pe ei, le cumpara masini, haine scumpe, le duc in calatorii, adica dau prea mult pentru un sex simplu.
Nu ma refer la celelalte categorii, ca acolo este altceva si e okey, nu ma mira.
E si normal ca merita daca si barbatu si femeia se plac si isi ofera sex reciproc, dar nu unu sa dea soarele si luna, si celalalt sa ofere doar sexul si atat.
Pai de la mine stiu.
Bine, de la inceput incepe o placere care se cam pastreaza la o intensitate mai mica pana incepe curba clopot deci pana incepe sa urce rapid la maxim si apoi coboara. Eu la ultima faza ma refeream.
Daca pui si perioada de inceput, ai dreptate, e cum zici tu, poate dura si mai mult de 13 minute, depinde de om.
Si iar corect, se poate prelungi actul, depinde de parteneri, adica se prelungeste faza aia de pana incepe sa urce repede la maxim, faza care e f placuta.
Poate sa creasca in intensitate si de la inceput pana la clopot, insa nu asa rapid si tare.
Astea se întâmplă de când lumea, pui niște întrebări bazate pe logica, matematica, dar iubirea, pasiunea dorința nu se pot calcula matematic și nici nu se bazează numai pe logica, asa simt oamenii, nu toți suntem la fel iar dacă tu ești într un fel anume nu înseamnă că toți trebuie sa fie ca tine. În legătură cu pedepsitul, toți ranim pe cineva, ști tu sigur câți oameni au suferit din cauza ta? Poate ai spus o vorba care i-a rănit sufletul cuiva sensibil. Ar trebui pedepsita toată populația. Și când ieși dintr o relație ranesti sufletul cuiva, deci pedeapsa pentru suferința altuia nu se poate aplica fiindcă ce crezi, nu doar înșelatul partenerului ne poate durea, ci multe altele.
Da, n-am specificat, ma refeream la cazurile cand da, pentru atat, sa dea prea mult, asa cum am zis. Adica nu e cine stie ce viz-a-viz de ce dau!
Ca raportezi asa. E una cand dai pe un calc tare 3000 euro, si alta cand dai pe un 386 de 30 ani, 3000, normal ca nu e cine stie ce ala pe langa 3000 care vrei sa-i dai.
Ca altfel e cine stie ce ca orice placere, o faci, ca nu ai de ce sa n-o faci, dar in conditii corecte si okey, nu asa dezechilibru.
Asa cum ma mir si de bogatii batrani care stau cu tinere, nu se prind ca alea ii tin de prosti si le mananca banii degeaba de fapt? Le place sa fie folositi?
Daca crede ca aia il iubeste, e chiar tembel sincer.
Cum a fost Columbeanu, nu putea sta cu aia fara acte?! Trebuia neaparat sa se insoare? Ce naiba.
La astia ma refer.
Daca analizezia asa, atunci da, pare cam absurd atata bataie de cap. Insa actionam emotional. Gandeste-te ca barbatii cauta cat mai multe partenere pentru ca el nu trebuie sa astepte 9 luni de zile pana la urmatoare ocazie de a procrea (sau, ma rog, cat asteapta o femeie de cand ramane insarcinata si pana la urmatoare oportunitate de a o face din nou), iar femeile il cauta pe cel mai bun, pe cel mai "barbat".
Si este clar ca ipoteza ta este gresita, ca nu isi imagineaza nimeni acum: "Mama! Ce i-as face lu' asta un copil." sau "Ce l-as lasa pe asta sa-mi care sacosele cu cumparaturi.", trebuie sa existe acolo un instint de conservare a speciei, o latura emotionala care genereaza acest tip de comportament. Ca avem noi tot felul de conventii sociale, cum ar fi casatoria, asta e alta treaba, stii ca nu suntem facuti sa stam cu un singur partener tot restul vietii, cine spune asta e putin dus cu caputul.
Mai sunt aia care spun dupa 10 ani de zile ca inca o/il iubesc ca la inceput. Pe aia i-as intreba: "Tu stai bine cu capul?".
Sexul este chiar mai mult de atat, sexul pare sa iti formeze personalitate, chiar si orientarile diferite impun o personalitate diferita. Uita-te la lesbiene si o sa vezi ca una este cute, draguta, iar alta are fata de betivanca. Mereu m-am intrebat de ce nu marsaluiesc in paradele alea LGBT, normal, adica iti iei un costum decent si mergi asa pe strada ca la orice protest, ca si cum ai cere guvernului o marire de salariu. Cred ca raspunsul este urmatorul: sexul, orientarea, libidoul si toate lucrurile legate in general de sex, formeaza personalitatea. Deci consider ca sexul nu se rezuma doar la 15 secunde, este mai mult de atat, este orgoliu, este atasament temporar, atractie, in general emotie.
Daca tu vrei sa dai o masina pentru un 15 min de sex, atunci fa asa! Ti-am explicat la ce ma refer. Mai dai si o garsoniera ca de, aia e.
Si aia sa se p pe tine, sa nu dea doi bani pe tine. Daca ti se pare ca merita, ce sa zic.
AIa care nu se f ani de zile au o problema, nu punem pe aia in discutie.
Ca si aia si ailalti daca e vb de o relatie okey reciproc, logic ca merita si e satisfactie, dar nu in celalalt caz.
Cu paradele de LGBT corect, si mie mi se pare o prostie sa se scalambaie asa! Nu stiu daca depinde de orientare, nu vad legatura intre orientare si personalitate, dar poate o fi, nu stiu.
Eu am inteles sa facem sex, insa nu sa dai masini, case, genti, haine f scumpe doar pentru atata, eu asta nu pricep!
Aia cu ala care o iubeste la fel dupa 10 ani e f okey asa, asa ar trebui sa fie, nu e deloc dus cu capu, mai dus cu capu e sa te joci cu viata celuilalt sau el cu a ta, sa ne tot plimbam asa de colo colo.
Aici depinde de chimia creierului de fapt, chiar daca o fi in mod natural, nu e bine. Daca natural suntem facuti sa ne batem joc unul de altul, nu e deloc in ordine, dar ai dreptate, asa este din pacate.
Daca iau pe una, poate luam o casa impreuna, rate, chestii, aia poate are o casa, o vinde sau o inchriaza si sta la mine, sau invers, nu te joci asa "aaa gata...plec", nu e okey asa.
Daca chimia e bine facuta, poti sa iubesti si dupa 20 ani la fel, nu e problema, ce, copilul nu ti-l iubesti la fel 100 ani? Principiu e acelasi chiar daca e vb de un altfel de iubire, deci poate dura mereu.
Sau cainele, cat traieste ti-l iubesti la fel 17 ani, nu te saturi de el si-l schimbi.
Deci se poate!
Nu beau alcool deloc. Pai are legatura, ca e una sa faci ceva care sa se merite si care e okey, si alta e sa faci ceva in pierdere.
E normal sa dau 1 leu pe un sul de hartie igienica ca te ajuta.
E anormal sa dai 1000 euro pe un sul de hartie igienica, acolo zici "pentru doar atata dai 1000 euro?".
Cam asa.
Deci pentru doi oameni care se plac, e ceva frumos, placut sa faca sex, si merita.
Dar cand esti disperat asa si dai un audi doar pentru un sex, deja aici nu prea se mai merita, aici merge "doar pentru un orgasm dai un audi?!".
Nu chiar. Ce imi spui tu este obisnuinta, nu iubirea aceea de la inceput in care nu poti sta fara celalalt, de exemplu. Poti convietuii cu celalalt, dar nu sa iubesti ca la inceput. E boala, prietene . Daca ar fi fost asa, atunci am fi fost mereu cu Ferrero Rocher si ursuletul de plus in drum spre ea de fiecare data de frica sa n-o pierdem, dar asa s-a obisnuit cu prostu'.
Pai iubirea aia de inceput e cam boala! Nu o pun ca normalitate.
Ca daca te uiti, e boala dupa manifestare, nu stiu cum de multi nu se prind, e un mare dezechilibru care face rau de multe ori, unii isi rateaza scoala, munca, etc.
Si cand ii auzi "vaaii ce bine e", pai sa fi drogat e frumos dar nu e deloc bine!
1 - Te gandesti doar la ala de nici nu poti sa mai inveti sau altele, asa in prostie obsesiv.
2 - Il suni f des aiurea si s-a ajuns sa se vb si 6 ore pe zi desi sigur nu dezbateau subiecte mai inteligente interminabile, vorbeau toate prostelile.
3 - Stau asa unu in altul in tampenie exagerat.
Eu pun iubirea matura ca poate dura mereu, sa respecti, sa intelegi, sa comunici, sa te porti frumos, sa va placeti si fizic mult dar decent, sa ai ceva pasiuni, discutii comun si merge treaba f bine la infinit.
Nu are sens sa schimbi ca sa ai acelasi lucru de fapt.
Daca privesti asa lucrurile, atunci discutia se complica. Trebuie sa imi explici ce e aia "boala" si ce intelegi prin "iubire matura". Ca multe comportamente au fost si nu au fost categorisite ca fiind boli sau mai stiu eu ce. Iar iubirea matura pare ca te-ai obisnuit cu boala , adica cu iubirea, si deja trebuie un inlocuitor sau accepti efectele secundare. Asta este secretul unei relatii de durata, nu iubirea, aia dureaza cativa ani, cateva luni de zile, si anume respect si intelegere. Asa functioneaza relatia pe termen lung, dar iubirea se duce dracu', tii la el/ea, dar atat.
Pai cam aia voiam sa zic si eu, ca tii la ea/el si atat, cam asta numesc eu iubire matura, si tocmai ca e totul la nivel decent echilibrat, poate dura mereu.
Eu consider boala orice dezechilibru in corpul uman. Asa numesc eu, nu conteaza ca a fost sau nu oficial declarata boala indragosteala.
Dar din moment ce se intampla ce am zis eu, ce e?! Ceva anormal oricum, dezechilibrat, mai ales ca de multe ori face rau, nu bine.
E ca la droguri, se secreta exagerat dopamina, endorfine sau ce o mai fi, apare toleranta, se reduc nr de receptori ca protectie la abuzul de secretie, si de aia trece, dureaza intre 1 luna si 5 ani depinzand de cat de repede apare toleranta la subst alea.
Am citit ca dureaza atat dar ei n-au mai zis si de ce.
Daca ar fi la nivel echilibrat putea sa ramana mereu.
Sau daca nu o numim boala, o putem numi dezechilibru periculos de multe ori, suiciduri, accident de munca, ratare scoala, nu vezi omul cum e real si te cuplezi aiurea iar apoi cand te prinzi cine e, e tarziu, etc.
De ex daca pancreasu da insulina in mod exagerat, e bolnav, ca iti face si rau!
Cred ca motivul ar fi cresterea progeniturii, ca altfel n-ar avea protectie, plus ca la noi, oamenii, progenitura se naste prematur, deci timpul este si asa insuficient, este nevoie de dragoste pentru a-i asigura toate cele necesare: hrana, protectie, educatie etc., etc.
Acum ca a aparut si faza ca exista metode contraceptive, cotracte sociale (casatoria, obiceiuri si traditii), evident ca afecteaza momentul in care apare progenitura, iar actul sexual pare inutil, ci doar un gest pentru o problema fiziologica de fapt. Dar are si dragostea un rost in puzzle-ul evolutiei speciei noastre.
Pai e nevoie sa fim si bine, nu sa conteze doar progenitura! Ca de multe doar pentru progentura suferim noi.
Dragostea aia bolnava dezechilibrata, faptul ca nu vezi omu cum e real, duce la rau pentru noi.
Ca e asa "domne, cum omul detecteaza un partener potrivit conform naturii, ii luam mintile ca sa-l obligam sa se cupleze cu ala sa faca copii, in perioada aia nu mai vede cum e, se face mult sex si il pacalim, iar cand se trezeste e deja tarziu ca a format familia, a facut si copil".
Pai e normal?! Asta e jigodism.
Ok, vrei copii (de ce, n-am inteles niciodata, ca planeta statea bine si fara noi aici, deci supravietuirea speciei nu e neaparat necesara), da si mie ceva bun, nu ma minti pe fata ca apoi sa-mi fie nasol.
Copilul ala nu inseamna neaparat suferinta sau dragoste. Pentru multi inseamna simplul ajutor la batranete, pentru altii inseamna o a doua sansa la viata, pentru altii un simplu accident, inseamna responsabilitate, un motiv pentru a trai. Depinde de noi.
Si apropo, tot tu spuneai ca nu te poti despartii de cei 3 prieteni, aia nu e tot dependenta? Tot un fel de dragoste este si aia, doar ca nu-i... stii tu. Nu este suferita acolo cand nu ii ai aproape? Cand nu stii ce se intampla cu ei, cu sentimentele lor fata de tine, cu creditul pe care ti-l acorda sau nu? Tot asa poti face o analogie intre dragostea pe care o simti fata de ei si fata de o iubita si sa vezi daca intr-un final merita, daca nu merita, atunci scapa de ratatii aia 3 care "nu te merita" .
Fara Hristos nu putem face nimic. Unii sunt ingamfati se incred in propiile puteri, altii sunt superficiali iar ceilalti ascunsi.
Insa eu sunt tare(infrunt) cu Hristos si FUG de durere, patimi, vicii, veninuri, etc. De ce sa ne ajute spitalu sa FUGIM de dependente sau desfranare. Sau de ce sa ajungem la spital pentru a intelege ca trebuie sa FUGIM DE DESFRANARE. Nu mai bine Il ascultam pe Hristos si evitam lucrurile astea? Asa evitam si depresia si economia si suferinta. Pentru ca timpul acela de iesire sau fuga din Iad este dureros.