Nu o spun pe baza unei religii, ti-am adus argumente solide. Doar cu un simt minim de observatie iti poti da seama ca este gresit. Stii ca-s ateu, ce naiba! Si poate nu este bine pentru toti, dar asa este corect. Este boala, trebuie sa stim adevarul. Mai este si faza pragmatica in care ne creem iluzia ca sa putem trai mai fericiti si asta alegi, alegi iluzia. Esti precum unul care a omorat pe cineva si alege iluzia ca sa poata sa traiasca cu el insusi, alege sa creada ca asa a fost scris, ca a fost impins de diavol, spiridusi sau mai stiu eu ce doar ca sa nu stie ca fost el de vina.
Si daca ar fi boala, nu ai ce face, deci trebuie sa ii lasam in ale lor, nemtii am auzit ca pedepsesc daca aud ca psihologii sau psihiatrii le zic alora ca se pot schimba, ca...s-ar putea trata, pedepsesc pentru nu e asa, deci nu se pot schimba, si deci nu prea au voie sa faca asta, ci din contra, sa ii indemne sa faca ce simt ei. Daca esti ateu e ok, uitasem.
Si e si normal, pentru ca statul are interesul ca aia sa fie bine sa munceasca, nu sa cada pe capul lor, medici, pastile, depresii, internari, etc etc.
Nu. Dar vezi tu, cand accepti ceva nou fie o rasa, o orientare sexuala, nu stiu daca este o regula, dar pare ca devine lege, vrea mai mult. Odata ce ii accepti, o sa vina cu chestii de genul: "n-ai voie sa-mi spui domnule in loc de doamna, trebuie sa ma tratezi precum sexul pe care-l vreau eu". Si tot asa apar noi reguli, se mai restrang niste libertati de exprimare, apare o noua categorie care o sugruma pe cea majoritara. Si tot asa si cu "rasismul", "xenofobia" si "homofobia", "transfobia" si cator mai fi, esti catalogat ca fiind toate acestea din orice, doar pentru ca ai spus un cuvant gresit sau ca cineva se simte ofensat de cuvintele tale te poate sanctiona. Sa nu pierdem din vedere faptul ca adevarul este important. Sau pentru tine nu este?
Aici ai dreptate! Nu e voie privilegii, asta clar, sa fim toti egali, dar nu... daca iti zic domnu` in loc de doamna, sa ma dai in judecata, dar tu daca ma injuri, eu sa nu am ce face, nici asa.
Daca au de gand sa conduca ei, sa se cam abtina ca schimbam foaia rapid! Ca deja fac rau celorlalti.
Pai cu rromii n-ai auzit? Ca daca ii insulti sau ceva de genu, faci puscarie, s-a zis la TV.
Putin e contra la LGBT.
Pai mi se pare logic, sunt de acord dar nu sa se ajunga sa ne domine ei pe noi.
Ce e aia sa dai afara un prof in Anglia ca i-a zis uneia ca e fata cand chiar era, dar se considera ea baiat, sau era trans si era baiat probabil dar inca tranzitia fizica nu se facuse si arata ca o fata, nu stiu ce sa zic.
Sau si in alta tara s-a intamplat asta.
Si asa era sa o f in mufa pe una pe FB...era una trans care a fost barbat, mama ce rautate avea in ea! Daca l-am intrebat (pardon, am intrebat-o), daca a fost acceptat(a) de prieten, zice "ete ca m-a acceptat", asa urat.
Avea draci ca aveam un ap cu 2 camere inchiriat, incepuse sa ma insulte urat de tot, ca cica ea n-are bani sa-si plateasca ratele, pai si ce treaba am eu?!
Pfuai de mine..., era sa ma f in transul ei si sa o fac in toate alea ca sa-i intorc nebuniile daca era smechera! Sa ma dea la politie ce mi se rupe!
Stii? Mie nu-mi plac jigodiile astea! La o adica le dau in cap cu orice risc sa ii invat minte.
Dar totusi nu m-am pus la mintea ei. A facut doar tranzitia fara sa-si schimbe sexul fizic.
Dupa aia o colega de a ei tot trans fost barbat indemna la cheta sa-i plateasca lumea aleia ratele la banca ca era sa fie evacuata, pai eu daca n-am bani, imi da cineva?
Si de ce era asa? De frustrat(a) ce era! Ca in copilarie a suferit din cauza colegilor, si ce vina am eu?! Nu inseamna sa dai in cap altora ca esti tu frustrata (hai...sa zic sexul actual).
Deci unii-s fff rai! Ca-s frustrati.
Mai era gluma aia ca barbatii devin transexuali pentru ca vor sa aleaga dificultatea mai mica la joc . Acum ce sa zic, depinde de oameni intotdeauna. Viitorul il vad extrem de flexibil, depinde doar ce vrem sa fie. Sunt oameni care din pricina frustrarilor ajung sa ii raneasca pe altii, nu invata nimic din propria suferinta, nici macar ce este aia bunatatea.
Cred ca o sa pun cateva intrebari curand. Vreau sa vad cum reactioneaza lumea la una din ele, iar la alta vreau sa vad opiniile, nu-s inca convins de anumite lucruri. La una din intrebari pendulez intre cele doua variante de raspuns, insa sper sa nu le scriu prost si sa fie interpretate gresit. Si daca mi-o iau in bot, asta e .