| Sonya1512 a întrebat:

Maine voi lua ultima pastila din cele 21 ale blisterului de anticonceptionale(Microgynon).
Tot maine planuiesc sa am contact sexual cu prietenul meu, vreau sa fiu 100% sigura, ca desi este ultima pastila din blister, este total safe sa fac sex maine.
Precizez ca este primul meu blister de anticonceptionale, din viata asta si ca de asemenea nu vreau sa folosesc prezervativ sau alta forma de contraceptie.
Deci este sigur, sa fac sex, in aceiasi zi in care iau ultima pastila, dinainte de pauza de 7 zile?
Multumesc anticipat :* si dau funda cui ma lamureste cel mai bine

Răspuns Câştigător
| Vögeln a răspuns:

Esti protejata pana in ultima zi de menstruatie. pana atunci da-i batai!

4 răspunsuri:
| NickName01 a răspuns:

Chiar şi dacă nu ai avea îndoieli în privinţa căsătoriei cu el, consideră că pentru liniştea şi echilibrul vieţii şi a familiei tale de "mâine", fără să-ţi poţi da seama acum, vei avea nevoie de această "demnitate"şi "onoare" pe care rişti să le pierzi acum"!

Sexualitatea înainte de alcătuirea familiei este o adevărată „cutie a Pandorei". Este vital să nu se atenteze la drepturile şi,, liniştea" Familiei de mai târziu, a ei şi a ta! Distracţia este un viciu dificil de controlat? Dar costul ei nu este nici mai mult nici mai puţin decât... liniştea unor familii! şi sacrificiile uriaşe care se vor raporta la ele...

- La urma urmei, ce se va întâmpla într-o neprevăzută situaţie în care vă despărţiţi? Ce se va întâmpla mai târziu în familie, atunci când mentalitatea "unui spirit de aventură iresponsabil" va fi înlocuită cu raţiunea că relaţiile intime sunt lucruri care transformă psihicul şi impregnează o amprentă de neşters naturii umane. Relaţiile intime creează "link-uri" nedorite, ce se vor resimţi cel mai bine mai târziu, în familie, ca în oglindă de către celălalt partener... toată viaţa! Acest lucru va fi o adevărată "fractură" mai târziu, iar în acest sens statistica divorţurilor nu minte...

| Sonya1512 explică (pentru NickName01):

In primul rand, maine nu urmeaza sa am primul contact sexual, sunt impreuna cu prietenul meu de 8 luni si nu mai sunt virgina de 7 si jumatate.
In al doilea rand, din punctul meu de vedere esti total off-topic, chiar nu vad ce legatura are raspunsul tau cu intrebarea mea.
Pentru informatia ta, oricum nu cred in casatorie, mi se pare un act fara o valoare reala.
Nu e problema ta, ca mie imi place sa ma distrez, iubesc sexul, inclusiv cel oral.

| NickName01 a răspuns:

Nu crezi in casatorie! sad Deci asta în mare parte explică...

Lăsând la o parte problema moralităţii cu implicaţiile sale profunde asupra sufletului, discutând într-un alt registru, acela al familiei, sa stii că alternativa căsătoriei este sentimentul eşecului şi al unei vieţi irosite...

Dar a trăi fără "angajament" lângă cineva ("angajament" care se referă nu la acte sau "contracte" ci la o angajare spirituală în faţa persoanei iubite, în faţa datoriilor morale, în faţa familiei, inclusiv a celei lărgite, în faţa responsabilitatilor vietii, etc.) îi creează acestuia chiar "invitaţia" de a se "reorienta", şi de a căuta la un momnt dat în altă persoană rezolvări la anumite frustrări precum:
- îmbătrânirea,
- exploatarea furibundă a plăcerilor sub spectrul duratei scurte a vieţii- pe fondul necredinţei el nici nu va vedea existenţa veşnică a sufletului),
- hedonismul ca panaceu al lipsei de consistenţă a vieţii (consistenţă oferită doar prin "împlinire pe plan spiritual"), etc…

| NickName01 a răspuns:

- Căsătoria este scopul. Căsătoria urmează doar peste câtiva ani. Casatoria înseamnă muncă, căsătoria e dură, căsătoria cere sacrificii, cere integritate. Oare ce i-a făcut pe unii să creadă începând cu anii "80 că sexul e gratis, că nu ar fi mare lucru, că pot să se culce cu cine vor şi... într-o zi să îşi pună o rochie albă sau un costum şi zâna magică a disciplinei va da nişte praf magic peste ei... şi atunci, vor putea să controleze ceea ce nu a încercat niciodată să controleze. Ar merge? Categoric Nu!

- Multe cupluri au experimentat durerea infidelităţii şi a adulterului. Se pot vedea peste tot familii rupte pentru că cineva nu a avut control! Persoana cu care te vei căsători merită tot ce ai mai bun – onoarea, demnitatea. Respectul şi integritatea pe care le arăţi faţă de tine este un indicator foarte bun a ceea ce se poate aştepta mai tarziu...

Persoana cu care te vei căsători merită tot ce ai mai bun – onoarea, demnitatea.