| InAnotherLife a întrebat:

Nu inteleg, de ce sexul in ziua de azi e pus in fata tuturor responsabilitatilor. Sunt unii chiar atat de tampiti incat vad in sex totul, o fac, dar accidental ea ramane gravida.Nu mai punem deloc ratiunea inainte, nu mai avem bun simt deloc. Dupa, asa-zisul cuplu nu e pregatit de vestea bombă "sarcină" si recurg la avort. Prima data stau si ma gandesc "Este persoana potrivita? Va functiona contraceptia pana la capat? Am vreun risc si ma pot asigura ca persoana respectiva e sanatoasa de BTS?". Stiti cum este, unde e doar placere va fi si durere, durerea nu inceteaza sa apara decat dupa cateva saptamani. Citeam o intrebare de pe aici, iar la unul din comentarii cineva spunea ca se chinuie sa-si intretina copiii cu un salariu jalnic de 1.500 lei/luna. Din punctul meu de vedere, daca chiar ai fost atat de incapabilă sa te intretii pe tine, de ce ai alege sa ai inca alte guri pe care sa le hranesti, avand in vedere ca abia te poti hrani pe tine insuti? Unde-i logica, ratiunea? Nu vad nicio bucurie in a avea doua guri pe care sa nu prea ai cu ce le hrani, doar pentru simplul fapt ca ai gresit ca te-ai culcat si-ai profitat de placere. Si ce-ai primit in schimb? Chin happy Pentru ca asta meriti (merita) respectiva persoana, sa se chinuie in viata cand te-ai fi putut abtine. E genul acela de "bobarnac" de la viata care doare din pacate, daca ar fi evitat accidentul acela sexual, acum traia bine si ar fi dus-o bine.

Sexul nu este o joaca, nu este doar o forma de satisfacere biologica asa cum este privita de majoritatea tinerilor de azi. Educatia sexuala ar trebui sa plece de la parinti responsabili sau, daca copiii sunt suficienti de destepti, isi vor da seama singuri cum functioneaza lucrurile si vor distinge cand este bine si cand nu, cu alte cuvinte "cand va fi momentul potrivit si la timpul potrivit si cu persoana potrivita".

De asta e lumea data peste cap?

Pana la urma, daca ar fi s-o iau dpdv religios "biblic", manifestarea si nevoia de sex salbatic in conditii incerte s-ar incadra la aproape acelasi pacat cu porunca "Sa nu ucizi"? Ca practic asta se face de cele mai multe ori, se face avort. Stiu, din foarte multe cazuri, ca toate "astea" care au profitat au dus-o cam prost financiar, aveau datorii, inclusiv "aia". Pentru ca universul (karma) lucreaza si nu iarta, nu iarta nimic.

E valabil si pentru aia senili de prin colegii si ligi studentesti care cred ca daca au f**ut 2 studente deodata sunt campioni. Probabil ca sunt, dar, oricum, in toate cazurile, bucuria e de moment ca te arde viata mai tarziu happy

Life's not just sex, but sex can create a new life (good way)

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Rux04 a răspuns:

Bună,

Lipsa folosirii contraceptivelor, în special a prezervativului, care dacă este folosit corect, nu se rupe. Să nu mai spun de faptul că mulți nu își fac niciodată analizele pentru bolile cu transmitere sexuală. Multe fete cedează la fraza Nu simt nimic cu prezervativul. Dacă chiar ai alergie la latex, există prezervative concepute din material fără latex deci clar nu fără.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Așa merge lumea înainte. Chinezii au trebuit să dea legea copilului unic, ca să poată hrăni populația. Acum regretă. Oricum natalitatea la noi e scăzută.

| OldSoul a răspuns:

Ceea ce ai spus, pare asa, intr-o nota putintel exagerata.
Dar chiar si asa ai deplina dreptate.
Daca o persoana este constient/constienta ca un urma unui act sexual poate aparea un copil, ar trebui sa fie mult mai atenta asupra detaliilor.
Cu cine, cand, cum...
Dar asta e... Multi traiesc momentul indiferent de riscuri... Indiferent de consecinte.
Trist!

Răspuns utilizator avertizat
| InAnotherLife explică (pentru Goete):

N-am spus ca ma cred atotstiutor, nu m-am autoapreciat in niciun fel. Mi-am exprimat parerea in baza ratei de avort si a accidentelor sexuale. Sunt exigent in privinta asta pentru ca nu poti profita, nu poti fii naiv in astfel de situatii. Faceam referire la rata avorturilor, la inconstiența multora. De ce sa se ajunga la asa ceva cand ai putea evita, cei doi parteneri ar putea evita astfel de greseli. Este atat de simplu...

In cate belele ajung familiile lor din cauza unui accident.

Eu am suferit mult din cauza asta, am fost la un pas de avort, probleme grave intre parinti, certuri, depresie, multe tentative de tot felul, doar pentru ca nu au fost pregatiti si au facut greselile mentionate mai sus. Am jurat pe viata mea sa nu fiu asa, sa nu fiu naiv sau sa ma las ispitit de moment. Eu am trecut prin asemenea lucruri, m-am autoeducat si am invatat de unul singur sa disting niste conceptii bune fata de altele eronate. De fapt, de foarte multe ori, adica de fiecare data aia 2 n-au dus-o bine in viata. Cazul meu, niciunul n-o duce bine, dar treacă-meargă. Nici eu, am prea multe pe cap in perioada asta, asta din vina lor (parintilor).