Nici nu trebuie sa o intelegi.ce ai rezolva daca o intelegi ..eu zic ca nimic
"nu stiu de ce" e atunci cand persoana respectiva te iubesti, dar pur si simplu nu stie de ce e atrasa de tine. ce e greu?
..si asa cum am aflat eu, de personalitatea ta, de charm`ul tau, umor, etc.
Aa si inca ceva.ea incearca sa inteleaga acest sentiment cu mintea. ceea ce nu e posibil, asa cum incerci si tu acum
...cum poti iubi pe cineva ca asa vrei ..stii sentimentul ala intens de iubire? ..cum il faci din nimic
De ce pui atata suspiciune intr-un lucru asa frumos?
Cand iubesti, iubesti.Motivul nu-l stii niciodata,nu-l poti numi!
Iubesti "pentru ca", nu e iubire, e doar entuziasm si va trece.
Traducerea ta "te iubesc, dar nu vreau sa-ti spun de ce" e un moft imartur, o fitsa de pana la 18 ani,sau un motiv sa te ascunzi de un "te iubesc din interes,de-aia nu vreau sa-ti spun"!
Cand iubesti,il vezi pe celalat atat de perfect ca ti-e teama si sa clipesti in preajma lui,ca sa nu se spulbere minunea care se petrece in fata ta,doar pentru tine si-ti apartine!
Stiu ca nu intelegi,inca n-ai iubit.
Ca sa intelegi,te voi intreba banal,daca acum cand citesti,mana mea ar iesi din ecran si ti-ar baga degetul in ochi,ai putea sa-mi raspunzi la intrebarea "de ce te miri?"
N-ai putea.
Si-atunci,dupa spusele tale,ar trebui sa inteleg"ma mir, dar nu vreau sa-ti spun de ce".
Dragostea e pentru toate sufletele.
Dar dragostea totala, vesnica, adevarata, e pentru putini.Si ei stiu de ce NU POT denumi motivul pentru care iubesc.
Daca acel "te iubesc" nu e doar o vorba in vant, atunci chiar nu stii din ce motiv iubesti pe cineva, pentru ca iubesti totul la persoana respectiva. Ai tendinta, pana si defectele sa le transformi in calitati, sa le dai un farmec anume.
Cand te afli fata-n fata cu persoana iubita, ratiunea aproape ca lipseste, nu mai gandesti, doar simti; simti iubirea. Cum poti defini ceea ce simti, nici tu nu stii.E ca atunci cand te intreaba doctorul ce te doare, iar tu nu ai cuvinte sa descrii durerea:
"Doctore, simt ceva mortal
Aici în regiunea fiinţei mele,
Mă dor toate organele,
Ziua mă doare soarele,
Iar noaptea luna şi stelele..."
Asa a incercat Marin Sorescu sa descrie aceasta "Boala"-IUBIREA.
Din pacate, doar scriitorilor, poetilor, le sunt le sunt la indemana si le vin mai usor in minte cuvintele, dar noua, muritorilor de rand ne este greu. Si-atunci, la intrebarea "de ce o/il iubesti, spunem "nu stiu" sau "nu vreau sa iti spun de ce".
Se poate interpreta... Eu una o vad ca fiind un "Te iubesc, nu stiu de ce, nu stiu ce anume ma atrage la tine, doar te iubesc, asta simt si atat, fara explicatii".
Nu-i adevărat. Asta este iubirea adevărată, te îndrăgosteşti dar nici tu nu ştii motivul!
Andrei5001737 întreabă: