anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O fata este sanatoasa din punct de vedere psihic daca isi propune sa ramana virgina toata viata, in cazul in care simte dorinta, dar si-o reprima din cauza rigiditatii parintilor?

15 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Psihic, poate desi e cam discutabil si aici.

Din punct de vedere social insa, decizia asta cu siguranta nu se incadreaza in normal.

| Negoiu a răspuns:

E alegerea ei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deja dupa 16 ani copilul face ce isi doreste, si nu trebuie sa ceara acordul parintilor, daca vrea, poate ramane virgina, daca nu vrea, nu ramane dar cel mai bine e sa nu ne implicam in cestiile astea, treaba ei ce face.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Multi spuneti ca copilul face ce doreste dupa 16 ani. Nu e asa, pentru ca si eu la varsta aia am vrut multe, iar ai mei imi ziceau ca in casa lor sa nu mai stau daca nu fac ca ei. Deci nu se poate decat dupa ce reusesti sa ai o casa a ta si un job, astea durand cativa ani dupa facultate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Drept happy

| wildthing a răspuns:

E o optiune, o preferinta. De ce n-ar fi sanatoasa? E fix ca si cum ai spune ca nu e sanatoasa dpdv psihic, daca prefera sa fie cu alta femeie, lucru cu care eu nu sunt de acord...pentru ca nu mi se pare nimic in neregula sa fii lesbiana.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E sănătoasă din start, dar riscă să se îmbolnăvească. Sau la mănăstire. Sau dacă vrea să devină cammpioană olimpică.

| Drimmero a răspuns:

A ajuns asa din anumite motive sau alegeri, pana la urma e treaba ei daca a ales sa ramana virgina. O poate lua razna pe parcursul vietii daca apar frustrari din cauza lipsei vietii sexuale, insa din punct de vedere medical fizic nu ar pati nimic.

| Crackman a răspuns:

O femeie are nevoie de sex atat fizic cat si psihic.
Problema este ca pot face boli in timp de ne ***

| gogugogugogu a răspuns:

Nu.

| ania a răspuns:

Da, o prietena de familie de peste 80 de ani, care e virgina e pentru noi un model de bunatate, altruism si intelepciune, buna dispozitie.A fost decizia ei sa isi dedice viata rugaciunii, comuniunii cu Creaatorul ( nu e calugarita). Sexul devine o presiune fizica numai daca iti incepi viata sexuala.

| mi25 a răspuns (pentru ania):

Iara a venit sustinatoarea bigotismului religios?

| mi25 a răspuns:

Sexologii recomanda pentru un corp si o minte mai sanatoase sex sau masturbare la tineri de cel putin 2 ori pe saptamana.
Cat priveste sanatatea psihica a persoanelor necasatorite (ca daca nu faci sex, nu cred ca poti sa ai o casnicie) se deterioreaza atat din cauza lipsei de sex, cat si datorita lipsei relatiilor familiale. In plus autosatisfacerea, dupa o anumita varsta nu mai da satisfactie, iar satisfactia in viata este parte de sanatate psihica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ania):

Urasc religia din toate punctele de vedere, deoarece este doar un instrument de a manipula lumea in zilele de azi, cum esti si tu manipulata. Nu cred in niciun dumnezeu.

Sexul NU devine o presiune fizica NUMAI daca iti incepi viata sexuala. Nu mai informa prost oamenii. Da, am facut alegerea de a ramane virgina, dar ma afecteaza. E presiune destul de mare pentru mine. In fine.

| Traumos1 a răspuns:

Buna rox.
Și eu am ales sa fiu virgina până târziu în viață, a fost și presiune și alegere și traume.
Cel mai important este sa fie alegerea ta și nu influențată de factori externi.
Tu trebuie sa fii bine cu tine.
Nu este o drama daca îți începi viața sexuală cum nu este nici dacă nu o începi. Doar societatea o face sa para că este, in funcție de extrema cu care care se identifică fiecare individ mai mult. Nu este problema nimănui ce faci tu cu corpul tău, nici a părinților ( contează și vârsta pe care o ai și dacă știi să te protejezi de bolile cu transmisie/ sarcina in cazul in care nu dorești copii) in rest....viața ta, alegerile tale.
Din ce am observat eu, prin lipsa relatiilor sexuale te afectează/ poți fi predispusa următoarelor lucruri:
Stres
Frustrare
Tensiune
Depresie
Sentiment de izolare
De neîmplinire
Lipsa de motivare
Anxietate
Neîncredere în sine și ceilalți
Gânduri obsesive
Dezgust/gânduri critice fata de experiențele sexuale ale celorlalti
Atașament excesiv fata de partener
Autoizolare/sentiment de izolare
Predispoziție către autosatisfacere
Dacă alegi sa ignori "ciclul" natural al organismului care lunar are o perioada fertilă (care are impact și asupra comportamentului nostru chiar daca nu ne dăm seama ) este posibil să devii mult mai predispusa iritabilității, depresiei și să ai tendința de a flirta conștient sau nu mai mult decât alte persoane ( asta este posibil să îți atragă critici pentru că este posibil sa nu consideri sexual/ flirt ceva ce ceilalți o privesc astfel atunci când au un posibil context sexual in spate)
Menționez că toate astea nu dispar miraculos dacă activitatea sexuala nu aduce și satisfacție, orgasm și de asemenea pot fi cauzate și de alți factori.
De asemenea oamenii din jur o sa te catalogheze într-un fel sau altul daca află că ești virgina, posibil sa devii motiv de ras /discuție / critica / data la o parte. Dar oamenii au o părere despre orice, atât timp cât nu te lași afectata emoțional și nu lași să aibă un impact psihic asupra ta și stai pe poziție cu deciziile tale, totul ar trebui sa fie ok, fii mandra cu tine, nu ai un handicap, e chiar o calitate și invidia și incapacitatea lor de a accepta că există și oameni care nu vor/se păstrează ii fac sa fie cârcotași și frustrați.
Succes!