Ciao!
As vrea sa incep cu o mentiune: homosexualitatea, fie ea de gen masculin (homoioi-cum se numea la grecii antici) sau cea de gen feminin (lesbiasnism, numele vine de la insula greaca Lesbos, un de se practica cu precadere in antichitate), nu e ceva nou, din zilele noastre. S-a practicat cu mii de ani in urma. Teremenul de sodomie vine de la orasul Sodoma, oras distrus de Dumnezeu, in antichitate.
Multa vreme homosexualitatea a fost considerata o boala. Biserica, fie ca e ea catolica, fie ca e ea ortodoxa, sau orice alt rit condamna legaturile intre persoane de acelasi sex, pentru ca sunt descride catre Biblie si de catre dogma bisericeasca, ca nefiresti.
Daca te uiti la Biserica Catolica, vei observa o toleranta mai mare fata de aceste persoane. O acceptare a orientarii lor sexuale, si incearca sa nu ii judece. In schimb biserica ortodoxa e mult mai vehementa, mult mai traditionalista.
Exista si un paradox, pe care eu l-am observat: daca doua fete sunt lesbiene sau bisexuale, ele sunt mult mai admirate si apreciate decat daca vezi doi barbati bisexuali sau gay. Acestia din urma isi vor lua injuraturile, flegmele si asa mai departe.
Cine suntem noi sa judecam ce fac doi barbati gay sau bi? Sau sa judecam doua femei lesbiene sau bi? Nu putem sti rationamentul pentru care o persoana, fie femeie fie barbat ajunge sa isi schimbe orientarea sexuala.
Parerea mea este ca trebuie sa fim toleranti, sa ii intelegem, sa ii acceptam in societate. Sunt si ei oameni, la fel ca si orice alt om, care e heterosexual. Este putin diferit fata de noi. Atat! Dar tot om e.
Prostitutia, pe de alta parte, este considerata una dintre cele mai vechi meserii din lume. In general, femeile erau cele care practicau prostituia, dar exista si barbati de-a lungul istoriei care au practicat aceasta meserie. Nu incurajez practicarea acestei meserii, dar sunt persoane care practica meseria, si sunt oameni care merg la acele doamne/d-re.
Parerea mea e ca in tara noastra ar trebui legalizata prostitutia. De ce zic asta?
1. numarul persoanelor care s-ar imbolnavi de boli cu transmitere sexuala de la persoanele care practica aceasta meserie, ar scadea drastic, deoarece impui persoanele ce practica aceasta meserie control medical regulat. O data sau de doua ori pe luna, obligatoriu;
2. folosirea obligatorie a prezervativului. Cine omite o singura data folosirea lui, dat afara din meserie: prostituata, data afara pentru totdeauna din meserie, pentru nerespectarea normelor de securitate in munca, iar clientul daca refuza sa nu mai fie primit niciodata, la prostituate, pentru acelasi lucru. Sa se faca o baza de date in acest sens.
3. practicantele acestei meserii nu si-ar mai face meseria pe marginea drumului, ci inauntru. Cine ramane sa practice prostituia pe trotuar sa fie inchis la puscarie, dupa ce poti practica intr-un mediu curat si cald meseria;
4. ai un numar exact, o evidenta cu persoanele ce practica aceasta meserie;
5. Impozit mai mare pentru practicantele acestei meserii, venituri mai mari la bugetul statului.
Toate astea se intampla in tarile civilizate. Cetatenii gay/ bi sunt respectati, au drepturi, iar prostitutia este legalizata.
Simplu. lipsa de educatie..sau mai degraba o educatie primita intr-o societate. Acest lucru se observa si la tine "nu esti de acord cu relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex". De ce ar trebui sa fi tu de acord sau sa aprobi alegerea liber consimtita a unei persoane?
Daca vei intreba o persoana LGBT daca e de acord cu relatiile heterosexuale ce crezi ca iti va spune?
Cat despre subiectul intrebarii, cauzele sunt multiple. Tu nu ii injuri sau nu ii scuipi, dar esti la fel de vinovat ca si acele persoane care fac asta. Suntem toti diferiti, dar meritam sanse egale!
Aici cred că interpretezi tu puțin greșit.
Nu e vorba de ură. Cel puțin, nu la mine. Și nu e vorba neapărat de ambele categorii.
Eu îți pot spune despre mine și reacțiile mele.
De exemplu, lesbienele nu-mi provoacă nici un fel de reacție, sau in cel mai rău caz, ce fac ele, îmi poate părea excitant.
Homosexualii în schimb, îmi provoacă repulsie și o puternică reacție de respingere. Instinctivă. Nu e ceva voit.
Bineînțeles că sunt reacții pe care le țin în frâu. Nu mă manifest în nici un fel. Pentru că nu e treaba mea și eu nu judec pe nimeni.
Tine de personalitatea fiecăruia. Sau de lipsa ei. Și de cât de tare ne place sa judecam pe alții.
Nu stiu ***.
Poate pentru ca ai bun simt. Dar pe tine nu te-a abordat niciodata un gay sau bisexual? Cum ai reactionat? Mie mi se par foarte multi ciudati si sunt sigur ca daca nu as fi fost eu, probabil ar fi primit cateva injuraturi sau au primit deja de la altii.
Raspuns scurt si concret "de prosti fac asta", deci doar prostii fac asta ce zici tu, eu nu am nimic nici cu prostituatele, nici cu tot ce tine de lgbt.
Nu vad o problema intr-o relatie de acelasi sex, nu trebuie sa fim toti la fel, suntem oameni diferiti, e normal sa avem gusturi diferite, orientare sexuala diferita, nu e nici o problema.
Prostia nu are motiv psihologic si nici un alt motiv, da cu hate pentru ca pur si simplu oamenii aia mai aparte nu-s ca ei, si ce nu e ca ei, e nasol, cam asa judeca.
Pai maestrul zicea de ura, nu de senzatia aia de respingere pe care o simti, aia e altceva, si e normala la unii, ca si cand am intrebat o femeie cum vede doua lesbi, a zis ca ii e greata cand le vede pe alea ca se pupa adica exact cum vezi tu doi.
Ca si mie mi-e greata sa pun mana pe un barbat gol de exemplu, pentru ca nu ma atrag barbatii, dar nu am ura pe homo sau les ori trans.
Dar nu mi-e greata sa vad doi homo ca se pupa, ce mi-e ca e unu cu una, ce mi-e ca-s doi ca se pupa, tot gura au si aia si aia, nu e mai nici o diferenta.
Tie iti da respingere ca te imaginezi tu fara sa vrei ca te-ai pupa cu ala.
Pe mine m-au abordat multi homo, le-am zis politicos ca nu-s homo sau bi, si aia a fost.
De ce sa primeasca injuraturi? Omul incearca, nu are de unde sa stie ca nu esti si tu asa, nu vad nici o problema.
Injuri daca te insulta, daca te bate, dar nu daca te abordeaza, ca doar nu-ti da in cap.
Bine, daca insista ca prostul, atunci da, e altceva, si eu le-as zice vreo doua, dar asa doar ca ma abordeaza, nu e nici o problema.
Multi o fac pentru ca nu sunt siguri pe sexualitatea lor, oamenii cu atractii spre acelasi sex se gasesc inca din timpuri antice.
Altii fac asta doar pentru ca asa le dicteaza societatea, asa au fost crescuti, la fel si cu religia si alte aspecte din societate, pentru ca oamenii nu pun valoare pe fericirea altora.
Cu ce ne afecteaza pe noi daca o persoana are alte orientari sexuale sau religioase, atata timp cat nu incearca sa ne forteze sa fim ca ei? Daca ei sunt fericiti, eu cred ca asta conteaza cel mai mult si trebuie sa le respectam alegerile.
"nu are de unde sa stie ca nu esti si tu asa, nu vad nici o problema"
Nu are de unde sa stie pe dracu, se observa din priviri daca esti pe invers sau nu.
Imagineazati sa vina la tine un mos de 155 si sa insiste dupa sa te i-a cu 'ar trebui sa incerci si cu baieti ca si cu baieti ii fain' si ii spui ca nu esti pe invers, dupa sa tot incerce sa-ti spuna ca te placeste numai sa-i dai la fund
Sau altul ce observi ca e pe invers si ii spui clar ca tu nu esti asa, sa insiste cum ca i-ar placea sa te pupe si sa te suga in timp ce se joaca cu mila ta si minte de ingheata apele numai sa vb cu el. Si-ti da pe putin 10 mesaje dupa ce i-ai dat seen-uri.
Ori altul cum minte ca are penisul de 20cm si are o gramada de bani si-ti zice direct in fata sa-ti dai chilotii jos in timp ce te intreaba,, iti e rusine?" dupa ce i-ai spus ca nu esti bisexual.
Ti-am zis ca daca insista in prostie, ii zic si eu vreo doua sau nu mai raspund. Dar daca e civilizat si se opreste din prima, nu e problema.
Am avut unul pe FB care a tot insistat, dar m-a amuzat acela, nu m-a deranjat, pana la urma s-a potolit, l-am lasat sa insiste sa vad pana cand.
Ma amuza penibilitatea lor, cand le zici ca nu esti asa, si ei tot insista ca prostii.
Pai aia e sigur, altfel nu are de ce, ca doar doi barbati nu fac ceva diferit fata de una cu unu, se pupa si ei, se imbratiseaza, asta daca ii vezi undeva afara.
Ca doar nu ii vezi acasa cand se f.
Pe mine ma ia putin lehamite cand vad ca baga penisul in rahatul celuilalt.
Eu nici daca eram homo n-as fi facut asta.
Din punctul meu de vere raspunsul este in felul urmator.1 depinde de personalitatea si de fire fiecaruia pe acest pamant exista fel si fel de oameni sunt oameni temperamentali care nu isi pot controla iesirile, exista oameni cali care stiu sa isi contoleze manifestarile si multe alte tipuri de oameni deci fiecare poate avea o reactie diferita, si 2 pentru ca trebuia sa existe si astfel de oameni nu putem fi toti la fel ....nu toata lumea poate sa accepte astfel de oameni si astfel de relatii si sincer eu unul nu sunt de acord cu aceste lucruri insa nu ma dezgusta ideea de lezbience sau curve ba poate in anumite conditii chiar as vrea o partida cu niste lezbience sau o curva si apoi legat de curve, multi barbati pretind sa le judece dar pe de alta parte merge sa faca sex cu ele deci cand le judeca de ochii lumii
"De ce o parte dintre persoane dispretuiesc homosexualii, lesbienele si pe femeile care practica prostitutia?"
Pentru ca nu au nici cultura, nici generozitate.Sunt sclavii unor percepte rigide,manipulati si complet obtuzi.
De aici si gesturile grosiere,tin ei neaparat sa-si demonstreze parerea,asa ca recurg la tot felul de badaranii.
Atat lgbtq+ cat si prostituatele,sunt tot oameni, ca mine, ca tine, ca toti!
Lgbtq+ au alte orientari sexuale si asa cum ei par ciudati pentru noi, si noi parem ciudati pentru ei.Pentru ca unii rad de ei pentru ca sunt diferiti,numai ca ei rad de noi pentru ca suntem la fel!
Cat despre prostitutie,e cea mai veche meserie de pe pamant,ce mai e de spus? O practica atat femeile cat si barbatii, dar pana acum n-am vazut femeie sa loveasca sau sa scuipe vreun prostituat.Iar cei care devin badarani si brutali, uita ca pana si ei apeleaza la serviciile de prostitutie... poate doar o data in viata, dar apeleaza!
In general oamenii se tem de ceea ce nu cunosc.Iar aceasta teama, o manifesta in toate felurile.Isi imagineaza ca sunt morali in dulcea lor normalitate, dar de fapt, este dulcea lor ignoranta!
Iar tot acest hate nu ar trebui sa existe, nu e normal.Normal e sa fie lasat fiecare sa faca ce vrea, macar in patul lui!
Sigur, crezi ca nu sunt gay care stiu arte martiale... SERIOS?!?
problema e in general indoctrinarea, asa ai crescut, asa te comporti, daca pe vremea mea era ideea, acum in schimb sunt o tona de dreapta care urla rau anti-gay, si au facut chiar si proteste
la mine in firma a fost un gay, si eram gelos rau pe el, ca toate fetele il tineau in brate si il pupaceau
Mie mi se par aproape toti gay-i sau cei care fac parte din lgbt penibili.cei care dau mesaje in prostie sunt foarte singuri cam atat.
Mai ales daca semnalizeaza in prostie ca sunt si asa fara pic de rusine in ei.
E ca si cum ai pune sau ai spune la toata lumea fetisurile/preferintele sexuale.
Indoctrinarea nu se face asa, nu sta nimeni jos cu tine si iti spune ce e alba si ce e neagra, ci, ceea ce vezi in jurul tau si simti
si, ca sa iti dau un exemplu suntem indoctrinati foarte serios sa purtam haine, nu zic, ca nu sunt unii exhibitionisti carora le place fara haine, insa un om normal s-ar simtii, foarte, FOARTE jenat daca e dezbracat, intr-un loc cu alti oameni si care nu e plaja de nudisti
Ura mea apare fata de comunitatile imputite in care se afla acesti oameni.
Daca ti-o iei in fund si nu esti un fanatic care face parte din lgtvbbq, n-am nimic cu tine.
Aveau Parazitii un cantec "Mesaj pentru Europa" in care Ombladon avea un vers in care spunea despre homosexuali. Rezonez cu acela si sunt 100% de acord.
Pai noi de exemplu ca tara nu suntem la fel ca celelalte! nu ti-ai pus niciodata intrebarea de ce la eurovision nu am trimis noi niciodata un gay bisexual sau o bisexuala lesbiana! oare de ce! simplu ca noua nu ne plac asemenea specimene! in primul si in primul rand comportamentul neadecvat! si in al doilea rand ok esti ce esti! dar tine pentru tine! nu trebuie toata lumea sa te agreeze daca nu vrea!
Păi mulți care sunt impotriva prostituției sunt chiar cei care se duc la prostituate. Prostituatele n-ar exista dacă n-ar fi clienți, acesta e adevărul crud. Eu nu urasc prostituatele pentru ca unele sunt obligate sa faca bani pentru așa ziși "bărbați" iar unele recurg din alte motive care mi se par destul de admirabile, bine acele motive le am auzit doar in povesti dar mă rog. Eu nu le urasc pe ele ci pe clienții și pestii lor. Apoi LGBGT, eu nu le dau hate dar nici nu-i promivez în vreun fel. Am o atitudine neutră, cel putin încerc. Cred și știu că primesc hate pentu că e ceva anormal.