Se indragostesc de vocea lui poate ca si vocea conteaza, o voce groasa, profunda atrage sexul opus
Nu trebuie sa uitam ca ei percep lumea inconjuratoare prin simturi mult mai bine dezvoltate (tactil, auditiv, olfactiv, etc) decat cele ale restului populatiei. De asemenea se pare ca fizicul are un rol/impact mult diminuat in comparatie cu sentimentele de natura psihica, afectiva sau de orientare care sunt deosebit de important in cazul unei persoane lipsite de vedere.
Dar ai simt tactil. Inchide ochii si ia un obiect in mana. Daca nu iti poti crea o imagine despre el, ai o problema.
SI cu ajutorul simtului tactil iti poti crea o imagine.
Iar imaginatie are orice om. Va fi diferita fata de a celor care au vaz, evident. Dar si imaginatia noastra, a celor care vedem, difera de la individ la individ. Imaginatia nu depinde de vaz, e capacitatea creierului de a completa sau de a crea de la zero anumite imagini sau scenarii.
Că e şi greu rău să-ţi dai seama că fiecare îşi imaginează lucrurile diferit.
Trebuie dovedit stiintific ca orice om are imaginatie? Vrei si dovada stiintifica ca oamenii respira ca sa traiasca, daca tot ma apuc? Ca sa nu fac doua drumuri.
Cum sasi imagineze persoane daca nu au vazut vreodata asa ceva?
Prin imaginaţie?
Oamenii au fost înzestraţi cu ceva special numit " creier ". Eh, ăla face nişte chestii şi aşa îţi imaginezi.
Înţelegi?
Mai de baltă de atât nu ştiu să-ţi spun.
Imaginatia se inspira din realitate, imaginatia este creatia creierului care se naste cu ajutorul celor 5 simturi, ca sasi demonstrez ca ceea ce afirmi este aiureala, citeste aici http://www.unica.ro/articol/ce-viseaza-oamenii-orbi-5761
Cum poate creierul care este intr-un loc unde este intuneric fara a avea un stimul vizual sa creeze vreo imagine? tu confunzi imaginatia cu fantezia, imaginatia are legatura cu trecutul, daca nu ai studiat mintea umana de ce comentezi? cand sa studiat creierul uman s-a aflat ca creativitatea avea legatura cu memoria, fara memorie nu ai creativitate, imaginatie
Ai studiat mintea umană, dar nu ai studiat gramatica.
Îmi place despre şcoala ta.
Şi nu ştiu, poate nu ştiu eu atât de multe lucruri, dar sunt sigură că viitorul ţi-l poţi imagina şi la faza cu memoria, e ca şi cum ai spune că orbi nu au memorie şi de asta nu au imaginaţie ( " fara memorie nu ai creativitate, imaginatie " ).
Http://www.scientia.ro/qa/8199/oamenii-orbi-din-nastere-au-vise
omule cand un orb viseaza sau isi imagineaza ceva intra in memoria in lucru este atat de greu de inteles asta? cum nu ei nu pot avea memorie prin stimul vizual au memorie prin alte simturi de aia am spus ca orbi se ot indragosti de cineva prin celalante simturi, daca ei vad ceea ce e in jurul lor de ce se mai numesc orbi? e asa de greu de inteles
Iti irosesti timpul de pomana, daca Ray crede ceva, e absolut sigur de acel ceva. Si niciun articol din Ioana sau Bravo nu va schimba acest lucru.
Pai esti orb dar mai poti simti corpul ei depinde vocea dar cred ca si un pic fizicul dar mult mai redus sincer nu stiu cum fac ei rost de o prima impresie.
RAY, fantezia înseamnă imaginație. Asa cum de exemplu Jules Verne in povestile lui a descris lucruri inca neinventate si nevazute...asa si o persoana fara vaz, din pipait si povestit isi poate crea o imagine asupra acelui ceva...cu atat mai mult chiar decat sa nascocesti ceva nou si nemaivazut.
Tie daca iti povestesc despre un obiect pe care tu nu l-ai mai vazut niciodata...crezi ca nu ai putea sa creezi o imagine mentala a acelui obiect? Sau daca pipai un obiect pe care nu l-ai mai vazut vreodata ..nu iti dai seama de cum ar putea arata.