| DincaMariaMarcela a întrebat:

Pe 30 Decembrie 2024 am facut sex neprotejat cu iubitul meu am luat pastila de a doua zi pe 31 decembrie dupa 2 săptămâni am facut iar sex neprotejat și iar am luat pentru a doua oară pastila de a doua zi și cred ca ultima oară nu și-a mai făcut efectul. Din Ianuarie anul acesta mi-a întârziat menstruatia 7 zile … cand mi-a venit am avut sângerări mai abundente, luna aceasta tot așa mi-a întârziat 5 zile, mi-a venit am avut sângerări mai mici, dar m-a ținut mai mult decât trebuia să mă țină de obicei 2 zile, am simptomele următoare : dureri de ovare îngrozitoare zi de zi, am crampe la stomac și când fac sex mă doare îngrozitor … am dureri de cap, amețeli, senzație de greață, am și vomitat de vreo 2-3 ori … sunt foarte sensibilă, plâng din orice și sunt foarte irascibilă, explodez din orice și mă simt obosită mai mereu. Ce înseamnă asta? Help! Îmi spuneți vă rog ce înseamnă asta?

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tu ai citit prospectul inainte sa iei pastila de a doua zi?

Pastilele astea se iau 1 la maxim 6 luni, nu se iau ca pe bomboane!
Ti-ai dereglat complet organismul, de asta nu mai ai menstruatie normala.
Starile tale sunt datorate schimbarilor hormonale. Pastila de a doua zi e o bomba cu hormoni!

Mergi neaparat la medicul ginecolog si spune-i ce-ai luat. Roaga-l sa-ti prezinte metodele contraceptive.
Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.
Poti merge la ginecolog neinsotita de parinti, dacă ai împlinit vârsta de 16 ani.

PS: un prezervativ e mai ieftin decat un test de sarcina sau decat pastila de a doua zi!

2 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Iei un test de sarcină, dar vezi să fi trecut 3 săptămâni de la actul sexual.

| DincaMariaMarcela explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Da… dar mie nu mi-a venit niciodată menstruatia regulat … dar de cand am luat aceasta pastila imi este din ce in ce mai rau … și acum am dureri de ovare rău de tot