| heise a întrebat:

Poate ca o sa va ganditi ca acum plang sau asa ceva doar din cauza acestui subiect pe care-l voi dezbatea. Sa vedem. Vreau sfaturi, dar care sa nu tina de phisolog (nu sunt sigura cum se scrie). Sa incep sa va plictisesc cu un lucru banal (ca persoana in sine - eu): Dupa ce a murit mama, dupa un an, eram destul de trista *o pauza scurta*, aveam doar zece ani pe atunci (cred ca sau poate unsprazece (?)) si stiu ca atunci a venit el (coleg de banca acum, amici foarte buni, etecera) si a s-a bagat cu mine in seama. De atunci m-a facut mai mereu sa rad, sa am incredere in el si chiar ma simteam extrem de bine cu el, ii puteam spune orice si daca ne certam si nu-i raspundeam la telefon, nu intram pe messenger, el venea la mine la poarta ca sa-si ceara scuze. Era o zi in care a venit la mine sa ne uitam la ceva pe calculator, "un film", si era destul de pasional filmul si atunci ne-am atins mainile, ne-am uitat in ochi si ne-am apropiat. Poc! Ne-am sarutat. Atunci devenise un fel de *peste cateva secunde* joc. Inofensiv, dar eu chiar puneam suflet. Stiu ca mi-a propus sa fim impreuna dar eu am refuzat pentru ca nu voiam ca prietenia cladita sa se sfarame precum apa lovita de vant (scuza-ti exprimarea *I'm sorry*). Stiu ca el mai avuse iubite, dar ele doar se cam (spun asta doar ca sa nu para prea "direct") foloseau de el si apoi "pa" si eu eram acolo ca sa-l ascult si sa-i spun ca totul merge inainte. El mi-a zis ca vrea sa uite trecutul (dupa cam vreo *pauza scurta* un an... adica suntem amici de doi ani si in primul an si ceva credeam ca ne "placem", dar acum mi-a venit mintea la cap *e frumos sa crezi in iubire, dar nimic nu e vesnic* :]) si ca vrea sa se gandeasca doar la viitor. Asta a fost ca un fel de... (asta s-a intamplat pe messenger acum multe luni, a spus ca intr-un fel - cum am inteles eu - ca are trei cerinte si asta era una dintre ele) si eu am refuzat categoric, chiar daca stiam ca ii fac mai mult rau (nu dau aici amanunte) si altele (nu vreau sa ma lungesc ca am observat ca multi isi bad joc *le rad in fata* *nu ca m-ar interesa* celor care-si spun povestea vietii sau macar o parte din ea). Mi-am dat seama acum ca noi nu ne iubeam. Nu ma iubea. Nu-l iubeam. Pentru ca altfel am fi "luptat" pentru "noi". Oricum, stiu ca sunt doar o copilita ce nu stie adevartu' sens al cuvantului "iubire". Ca nu stiu cum este sa-ti imparti viata cu "perechea" ta (in care eu nu cred ca exista, nu din cauza la ce s-a intamplat, ci asa cred eu de cativa ani buni si-mi place sa-mi sustin ideea pana la capat, pana o sa mor). Si altele. Doar ca uneori il privesc si tot ceea ce-mi doresc este sa traiesc si sa-l vad cum isi descopera alte talente, cum se bucura de fiecare clipa, cum poate intr-o zi o sa lupte pentru telul, visul, speranta lui, cum o sa aiba pe cineva care sa-l iubeasca si o sa isi i-a acel agajament sa-l faca sa uite de lucrurile apasatoare, intepatoare, dureroase. Acum sper sa nu ma luati ca nu stiu sa scriu pe romaneste sau ca traiesc o telenovele, sau asa vreau eu sa cred. Inteleg ceea ce am simtit, stiu ca a fost doar ceva de minut (ca sa-i zicem). As vrea sa va aud diferite pareri. As vrea sa va aud parerile despre ce a-ti citit (nu prea stiu ce "intrebari" sa pun ca imi "raspundeti"). Si doar asa, inca suntem prieteni foarte buni, si tinem unu la altu ca doi amici buni (nu ma intrebati de varsta :] si scuza-ti categoria, nu prea am stiu ce sa aleg - adolescenti sau dragoste si sex). Sper ca a-ti inteles ce as vrea de la voi (scuati-mi exprimarea nepotrivita si cam grea de inteles din punctu' meu de vedere). :] Thanks you *pentru ca a-ti citit*. :]

Răspuns Câştigător
| channah_5883 a răspuns:

Ceea ce simtiti este destul de puternic si faptul ca tu iti doresti ca el sa fie fericit mie imi spune mult mai mult decat imi spui tu. Aceeasi situatie e si la el, voi probabil inca sunteti micuti (eu am 24 de ani) si nu puteti descifra acest sentiment dar atunci cand iubesti pe cineva iti doresti sa fie fericit chiar daca fericirea lui nu te include si pe tine. Insa spuneai ca daca va iubeati luptati pentru voi, adevarat dar inca sunteti acolo unul pentru celalalt.niciunul nu a plecat nicaieri plus ca sunt mai multe feluri de iubire: cand nu poti sa stai fara o persoana si cand acea persoana te completeaza, exista acea compatibilitate si gasesti sprijin nu numai oferi. Asta faceti voi, va e frica si refulati intr-o prietenie dar de ce ti-e frica nu scapi. Oricum cel mai bine e sa lasi sa vina totul de la sine, nu te opune si nu evita nimic din ce va avea sa se intample in viitor si daca e sa fiti impreuna degeaba o sa negati pentru ca o sa ramaneti impreunawinking Succes!happy

6 răspunsuri:
| Narfundo a răspuns:

Deci sa inteleg ca prietenasu asta al tau ia luat locu mamei tale.Bv ma laughing tine la el, lasa-l sa isi traiasca viata.

| Andreea_1440 a răspuns:

Pai ce sa iti zicem ca nu prea am inteles sunteti amici si va intelegeti super? asa si? uneori nu e bine sa dai o prietenie pentru ceva mai mult ca nah poate nu va merge nu prea am inteles ce vr sa iti zicem noi, sunteti prieteni buni atata am inteles si ca odata v-ati sarutat, daca crezi ca daca ai fi cu el nu v-ati Intel; ege mai bine ramaneti doar amici chiar daca o sal doara:*

| heise explică:

@Andreea, multumesc de raspuns.
@anonim, si eu iti doresc tie sa fii fericita si cine stie, poate imi este si nu vreau sa recunosc, asta voi afla mai tarziu. Multumesc si tie.
@channah, ai o varsta destul de inainte, multi ani inainte, iti multumesc si iti dau tie fundita pentru ca ai dreptate in ceea ce ai zis si etc.
@M3ntal, vezi-ti de viata ta si lasa-ma cu aceasta atitudine si invata sa scrii corect macar. :]
@Mira, multumesc si o sa-mi continui vita, iti multumesc si pentru exemplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

...sincer, te admir! Rar o asa iubire. Din moment ce vrei sa traiesti, sa'l vezi cum se bucura de viata lui si ii doresti doar binele, eu cred ca il iubesti intr'adevar happy Dar te temi sa recunosti asta. Poate iti este frica de suferinta... cunosc senzatia.
Singurul sfat pe care as putea sa ti'l dau este sa te lasi in voia... sortii, ca sa zic asa. Este cel mai bun lucru pe care il poti face.
Si iti doresc din tot sufletul meu sa fii fericita!
>big grin

| BlackAngel33 a răspuns:

Din moment ce voi doi nu ati facut tot posibilul sa fiti impreuna nu consider ca este asa o mare iubire(sorry, parerea mea). Faptul ca iti doresti sa fie fericit poate fi o urmare a unei foarte bune prietenii. Si eu am un prieten foarte bun si evident ca ii doresc tot binele din lume, si urasc persoanele care nu pot pricepe ca este doar prietenie si atat. Pastreaza-ti prietenul, nu-l pierde doar pentru o concepti nefondata...
parerea mea. Sper ca iti e de folos happy

| Mira_2806 a răspuns:

Stii, eu sunt acum aproape in aceeasi situatie ca a ta...la fel am asa un prieten dar acum ies cu altul dar pe dinsul nu l-am uitat si la fel ca tine ii doresc numai bine. dar eu ma resemnez cu asta ca nu putem fi impreuna si imi continui viata, ccea ce te sfatui si pe tine...CONTINUA viata!