| bogdy20000 a întrebat:

Pot cauza probleme pastilele Escapelle sau Postinor 2 unei fete de 16 ani? Ce pastile recomandați?

10 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Ambele pastile contraceptive : Escapelle sau Postinor2, sunt la fel de eficiente, daca sunt folosite inainte de a se produce ovulatia. In privinta posibilelor probleme cu efecte negative care vor afecta atat activitatea hormonala cat si modul in care se vor desfasura urmatoarele cateva cicluri menstruale si la fel sangerarile menstruale, care apar de obicei dupa ce este folosit acest mijloc de impiedicare a formarii sarcinii, NU se pot oferi informatii certe sau catusi de cat exacte fiindca fiecare organism feminin reactioneaza intr-un anumit mod propriu, unic. Sanatate!

| Gofigi a răspuns:

Prezervativ

| bogdy20000 explică (pentru Gofigi):

Am folosit prezervativ...

| Issabelle6789 a răspuns (pentru bogdy20000):

Mai bine mai foloseste.Eu am luat vreo 2 ani anticonceptionale(nu erau cu multi hormoni, la recomandarea ginecologului)si inca si acum mai simt efectele negative.Pastilele nu sunt bune(iti deregleaza organismul)deci mai bine prezervativul.Te protejeaza si de BTS.

| bogdy20000 explică (pentru Issabelle6789):

Am folosit prezervativ! Dar au fost unele lucruri spuse in alta intrebare

| Violleta2022 a răspuns:

Da, pot cauza probleme foarte grave, pentru ca sunt bombe hormonale care se iau 1 singuar data in viata si atunci, pe riscul fetei, de a ramane sterila, de a face dereglari tiroidiene si endocrine, de a face noduli mamari, chisturi ovariene, fibroame sau chiar tumori.
NU recomand nici un fel de pastile, pentru ca toate produc dereglari majore in corp si regrete toata viata.
Recomand cu toaTa increderea folosirea PREZERVATIVULUI, care nu are nici un efect secundar, nu musca, nu doare, nu mananca, nu irita si nu costa mai mult decat o acadea.

| Issabelle6789 a răspuns (pentru bogdy20000):

Voi faceti cum credeti.Eu raman la parerea mea.Cu toate ca e mai sigur cu anticonceptionale, prezervativul e cea mai "sanatoasa" metoda.Eu am facut dragoste cu fostul prieten(luam AC deci fara prezervativ) si desi parea 100% sanatos era de fapt bolnav(Hepatita B) si la analizele mele a iesit ca am avut si eu dar corpul meu a fost puternic (pentru ca sunt inca tanara:22 ani) si am scapat de boala.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Issabelle6789):

Atat anticonceptionale cat si pastila de a doua zi, nu sunt protectie pentru boli cu transmitere sexuala, ci anti baby pentru tine.
Din pacate, de virusul hepatitei B nu scapi niciodata si nici nu te vindeci, virusul ramanand pe veci in corpul tau, dormitand momentan, dar cand sistemul tau imunitar slabeste, se reactiveaza si iti ataca ficatul.
Asta este motivul pentru care sunteti sfatuiti sa folositi PREZERVATIVELE intotdaeuna la sex, ca va potejeaza integral, atata de sarcini nedorite, cat si de boli cu transmitere sexuala.
Tu, pentru ca ai virusul B in tine, te sfatuiesc sa folosesti intotdauna prezervativ la sex, ca sa nu infectezi baiatul cu care faci sex.

| Issabelle6789 a răspuns (pentru Violleta2022):

De aceea ii tot spun fetei de aici ca cea mai buna metoda este prezervativul.La mine faza e ca doctorul m-a asigurat ca nu voi mai avea probleme de acum inainte(plus ca era un doctor cu experienta)Am facut de 2 ori analize de sange pana acum si nu a mai aparut nimic.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Issabelle6789):

La analizele de sange normale, hepatita B nu apare, doar la cele speciale.
Ori, odata ce ai avut hepatita B, il vei avea pana mori, deoarece ala nu dispare si nu exista tratament care sa-l distruga, ramanad in stare latenta in corpul tau, toata viata. nu uita: tu esti capabila sa infectezi pe toti cu care te culci, daca o faci fara prezervativ.
Atentie: daca faci copilas, sa spui medicului din timp, ca nu ai voie sa nasti natural, nu ai voie sa alaptezi, iar copilasul trebuie sa faca un vaccin special, in primele 2 ore cand se naste.

Întrebări similare