| Evolettee a întrebat:

Rana pe col se poate face de la prezervativ?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

NU in nici un caz ci dinpotriva, fiindca sexul intretinut cu prezervativul montat pe penis, nu va permite producerea unor infectii ale vaginului si implicit nici a colului uterin. Multa sanatate!

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu. Dimpotriva, se poate face de la sexul fara prezervativ cu un partener infectat cu HPV

| Emilian65 a răspuns:

Nu.

Răspuns utilizator avertizat
| Evolettee explică (pentru retarder):

De ce spui asta?

| Evolettee explică (pentru Brigaela):

HPV se poate lua și chiar daca o faci cu prezervativ.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Evolettee):

E adevarat, dar riscul este mult mai mic.

| cyupaku a răspuns:

Prezervativul era pus pe penis sau pe altceva?

| Evolettee explică (pentru cyupaku):

Pe altceva?

| cyupaku a răspuns (pentru Evolettee):

Exact

| Evolettee explică (pentru cyupaku):

Pe altceva fiind?

| Violleta2022 a răspuns:

NU, dimpotriva, din cauza sexului fara prezervativ faci rana pe colul uterin, fiindca ai luat un virus HPV de la baiat, prin sex neprotejat.
HPV-ul iti produce mai intai rana pe colul uterin, dupa care rana se mareste si se transforma in cancer de col uterin daca este netratata.
HPV-ul are vreo 200 de tulpini bilogice, din care bumai 6 sunt cu putere cancerigena. Unele HPV-uri produc negi genitali, altele nu apar de loc la suprafata, dar fac rau doiar in interior.
In orice caz, rana de pe colul uterin se datoraeza unei infectii cu transmitere sexuala HPV, care netratata duce la cancerul de col uterin.

Știi tu că am eu HPV sa vorbești? Nu toată lumea are așa ceva și nu mi-o trag cu diferiți bărbați să am nu știu câte și mai câte, doar unul și știu că nu are așa ceva. Trebuie sa iau de la cineva, nu? Și nu am specificat că am rana pe col, am pus doar o întrebare, deoarece a spus cineva că rana pe col se poate produce de la prezervativ și voiam să știu sigur. Alte explicații?

Nu e mai simplu să îți vezi de treaba ta și să nu îți mai dai tu cu părerea? Nu de alta da îți dai prost și vorbești ca să nu adormi. Știi tu mai bine decât mine că are așa ceva? laughing Știu foarte bine ce e HPV-ul nu trebuie să îmi dai tu lecții, am pus doar o întrebare, știi să răspunzi bine, nu știi, consider că nu ai ce căuta la respectiva întrebare, să mai și răspunzi.