Poate respectivul e o schimbare în viața de care avea nevoie. Impulsul să iasă din rutina
Unii oameni ne ridică. Alții ne coboară. Când știi să faci alegerea corecta. Mecanismul nu mai contează
Draga fată, în ultimele 24-48 ai expus problema asta cu șeful și angajata pe toate planurile. Tu vrei un răspuns concret. Cred că tu ești fata din scenariu. Află că noi nu avem de unde să îți dam un răspuns concret la această idilă. Noi aici putem zice orice, iar realitatea sa fie complet diferită.
E vorba de motivație.
Ea a știut tot timpul că poate face schimbările necesare pentru viața ei, dar schimbările astea nu sunt foarte simple și fără o motivație sunt dificil de făcut.
Acum are target-ul motivațional.
N-a avut un scop în viață, acum scopul ei e să-l impresioneze pe acel tip, probabil după ce o să reușească o să revină la starea ei naturală.
Ce ai descris în primă fază sună a depresie și nu cred că se vindecă așa. Nu ți se schimbă viața complet pentru că ai avut un puseu de motivație. Motivația e de scurtă durată, ca să te menții așa ai nevoie de disciplină, consecvență și... un scop mai important și mai de lungă durată, că îndrăgosteala trece
Și până la urmă crezi că e îndrăgostită de el sau e doar simpatie/respect?
Până să citesc a doua parte a întrebării, chiar credeam că vrei să-mi dedici o întrebare, dragă Rosa
Ai grijă că ș-așa ne cred TPUașii una și aceeași persoană. Dar după a doua parte poți sta chill că se vede clar că nu vorbești despre mine și și dacă am fi una și aceeași persoană, eu sunt too much iubitoare de mâncare, mai mult decât oricr bărbățel, deci nici prin cel mai aprig gând nu mi-ar fi trecut să pun o întrebare de genul. )
După cum spuneam mai demult; întrebările tale sunt tocmai bune de pus la faculta de psiho/sociologie sau chiat filosofie
Dar revenind, nu aș prea ști ce să răspund. Oare să fie amândouă? Aș răspunde că poate la început oricum ar fi relația dintre cei doi, pentru ea e o "îndrăgosteală" acolo cu o "atracție" și chiar satisfacție că pentru prima dată cineva chiar i-o văzut potențialul și aș susține că pe viitor, dacă tipa se lasă, poate acolo era doar îndrăgosteala care poate s-a stins, însă dacă ea se ține de treabă pe perioadă infinită, poate că tipa tocmai a stabilit o relație sănătoasă și ea chiar dorește să răsplătească "mentorul" ei prin propria ei performanță.
Poate o motivează și vreo teamă de a nu-l dezamăgi, dar unui om depresiv nu prea i-ar păsa de așa ceva, deci da, cred că e îndrăgostită.
Nu cred că o simpatie te poate da peste cap așa.
Poate familia ei n a fost langa ea cand a avut mai mare nevoie. Si anume, in copilarie. Daca ii indeplinea toate nevoile emotionale de la inceput, ea ar fi fost o persoana care are grija de ea, fara excese, fara delasare, si nu ar fi avut nevoie de ajutorul nimanui. Si pentru ca acesti parinti n au oferit, copilul nu mai asculta sfaturile lor si cauta un model, un ideal, in exterior. Si se pare ca acest sef (pozitie dominanta) ii compenseaza nevoile. E posibil ca aceasta fata sa aiba daddy issues si sa ii placa sa cedeze controlul in viata ei, sa se lase influentata mai mult sau mai putin de energia lui. E un lucru bun, aparent, daca simte ca infloreste, dar daca el dispare maine, dispare si motivatia ei. Trebuie sa invete sa aiba grija de ea singura.