| Xao20 a întrebat:

Sall all am 20 de ani si am facut sex neprotejat cu iubita mea.inainte de penetrare am facut oral si am dat foarte putin neprotejat cel mult 30 de secunde dupa care am pus prezervativu, dupa cateva zile am facut protejat si la al 2 lea numar neprotejat m-am spalat pe penis inainte de al 2 lea numar, iar o data am facut protejat dupaca care mai vroia si nu aveam prezervativ, si am spalat acel prezervativ pe dinauntru.intrebarea mea estetongueoate fi insarcinata? nu prezinta nici un fel de simtome

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Menţin RECOMANDĂRILE din răspunsul anterior, preferabil un test de sarcină la intervalul indicat anterior ( chiar dacă îi vine ciclul la timp, deoarece RISCUL de sarcină e MARE )!
În postul iniţial spuneai, citez : "inainte de penetrare am facut oral..., dupa cateva zile am facut protejat si la al 2 lea numar neprotejat,..., iar o data am facut protejat dupa care..."
De acolo înţeleg că NU au fost 3 zile consecutive; iar din acest răspuns ulterior înţeleg că ar fi fost, TOTUŞI, 3 zile consecutive!
Nu eşti foarte sigur, iar acest aspect POATE determina/stabili dacă fata era în perioada fertilă sau nu!
Dacă au fost primele 3 zile consecutive după terminarea menstruaţiei, atunci NU era în perioada fertilă - DECI, riscul este aproape inexistent!
DAR, dacă au fost cele 3 zile aşa cum s-au înţeles din prima postare, atunci e POSIBIL ca fata să se fi aflat DEJA în perioada fertilă - DECI, riscul de sarcină este RIDICAT!
Din aceste motive recomandam testul de sarcină ( care costă în jur de 10 lei la farmacie, unul la pret MEDIU - NU recomand cel mai ieftin, dar nici cel mai scump; kit test sarcină/urină, nu de sânge sau alte )!
Înainte de al 2-lea număr recomand metoda expusă în primul răspuns, şi INSIST pe spălarea cu săpun, deoarece distruge/omoară spermatozoizii!
Ţin să-ţi spun că, chiar dacă ai făcut oral până la ieşirea lichidului preseminal, NU este o regulă care să spună că nu mai poate ieşi lichid preseminal şi în cele 30 secunde de sex neprotejat - deci RISCUL de sarcină, mai ales în perioada fertilă, este RIDICAT!
Metoda folosită de voi este ACCEPTABILĂ, doar dacă o combinaţi cu "metoda calendarului" ( care are o siguranţă de 40-60 %, dar combinată cu metoda voastră eficacitatea poate creşte spre 80 % ) - altfel RISCAŢI să vă treziţi cu o sarcină nedorită ( cred )!
Dacă aveţi o relaţie STABILĂ ( şi mai îndelungată ), eu vă RECOMAND să folosească tablete anticoncepţionale ( cu un preţ mediu de 10-40 lei/lună; vezi linkul : http://www.romedic.ro/produse/anticonceptionale ), ÎNTÂI control ginecologic şi la recomnadarea medicului tabletele!
Dacă faceţi dragoste mai RAR, atunci se pot folosi ovule contraceptive ( 10 ovule la 20-30 lei ) sau creme!
Sper că te ajută aceste explicaţii. Multă baftă!

10 răspunsuri:
| xXxMeLexyxXx a răspuns:

Daca nu prezinta nicio un fel de simtom nu ai de ce sa iti faci griji cel mai bine este sa mai asteptati cateva zile dar de obicei sarcina se manifesta in felu urmator: dupa ce ati facut sex a doua zi ea v-a avea dureri de burta si o sa aiba pofta multa de mancare, dupa care nu o sa i vina ciclul.
Atunci ar trebui sa te ingrijorezi.happy
Succesc.

| Xao20 explică (pentru xXxMeLexyxXx):

Sunt 2 saptamani de cand am facut-o neprotejat

| xXxMeLexyxXx a răspuns:

Daca au trecut 2 saptamani de cand ati facut-o ne protejat si nu prezinta nici un simtom nu ai de ce sa iti faci griji.

| laptelaperfuzii01 a răspuns:

Cum sa refolosesti frate un prezervativ? Nu-i deloc higienic si exista riscul sa fie lichid seminal pe dinafara!

| Xao20 explică (pentru laptelaperfuzii01):

Da regret partea aceea si acu, dar a fost in prima zi dupa cilcu, de exemplu azi i s-a terminat ciclu maine am facut-o

| mona a răspuns:

Daca nu are simptome nu ar trebui sa va faceti griji oricum ar fi indicat un test de sarcina

| GoguSteriade a răspuns:

Bine ca nu l-ai dus si la vulcanizare.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Aici prezinţi 3 situaţii/cazuri diferite, deci se IMPUN anumite clarificări/detalii :

ÎNTÂI, e important de ştiut dacă TOATE cele 3 cazuri menţionate, s-au derulat în perioada dintre 2 cicluri menstruale consecutive!?! Asta deoarece e posibil ca în această situaţie să EXISTE riscul ca fata să rămână însărcinată!
Apoi e important şi momentul în care au avut loc ( perioada fertilă, sau nu ), precum şi dacă d-ra are ciclu regulat ( sau nu )?

Apoi, în prima situaţie, spui : "inainte de penetrare am facut oral"... Întrebarea este : Ai ejaculat la sexul oral ( sau nu )? Asta deoarece, dacă ai ejaculat la oral, TREBUIA ca ÎNAINTE de a o pătrunde vaginal, să mergi la toaletă, să urinezi ( pentru a curăţa canalul de eventualii spermatozoizi rătăciţi ), apoi să te speli cu apă caldă şi OBLIGATORIU săpun, şi abia după să treceţi la contact vaginal! Altfel, EXISTĂ posibilitatea ca ea să rămână însărcinată!
Apoi spui : "am dat foarte putin neprotejat cel mult 30 de secunde"... De aici înţeleg că "ai dat" 30 secunde în vagin ( neprotejat )! Dacă nu ai ejaculat la oral ( şi nu ai urmat metoda descrisă anterior ), ATUNCI e foarte SIGUR că erai foarte excitat în momentul în care ai penetrat-o vaginal - şi de aici o ALTĂ problemă : E posibil ca, fiind FOARTE excitat, în cele 30 secunde să fi curs acel lichid preseminal ( care iese cu ceva timp înainte de a ejacula efectiv, în funcţie de nivelul de excitaţie şi pe care nu-l simţi când iese ) şi care poate conţine spermatozoizi! Deci, ÎNCĂ o dată, e posibil ca să rămână însărcinată!

Apoi, în situaţia a doua, spui : "dupa cateva zile am facut protejat si la al 2 lea numar neprotejat m-am spalat pe penis inainte de al 2 lea numar"...
Iar există unele nelămuriri : te-ai spălat cu săpun sau fără ( + apă caldă, nu rece )? Apoi trebuia urmată metoda descrisă anterior ( urinare, înainte de spălare )! Apoi, de această dată SIGUR erau spermatozoizi în lichidul preseminal, deci POSIBILITATEA ca ea să rămână însărcinată, este MULT mai mare! N-ai mai spus dacă ai ejaculat în ea, deci se presupune că NU!

În a 3-a situaţie, spui : "mai vroia si nu aveam prezervativ, si am spalat acel prezervativ pe dinauntru"... GRAV, un prezervativ nu se refoloseşte ( nici măcar încă o dată, indiferent că-l speli sau nu ), deoarece se poate RUPE la a doua folosire ( şi nu mai are pe el acel gel antiseminal )!
Apoi, dacă l-ai spălat, IMPORTANT era să-l speli întâi la interior şi apoi la exterior, iar la exterior TREBUIA spălat cu săpun! Deci, EXISTĂ încă o dată POSIBILITATEA ca ea să rămână însărcinată, dacă NU ai respectat aceşti paşi!

Eu vă RECOMAND un test de sarcină, făcut la 10 zile de la data la care aştepta menstruaţia ( în cazul în care are ciclu regulat ); dacă nu, la 15-20 zile de la data ultimului contact sexual neprotejat!

Recomand testul de sarcină, chiar dacă acum îi vine ciclul, deoarece e posibil să-i vină şi peste sarcină; în aceste cazuri aţi făcut prea multe greşeli consecutive!

Sper că te ajută aceste explicaţii. Multă baftă!

| Xao20 explică (pentru bursuc001):

Am facut oral de fiecare data pana mi-a iesit acel lichid, nu am ejaculat cand am facut oral, am dat maxim 30 de secunde ca sa nu ma scap in ea, de fiecare data m-am spalat pe penis cu apa calda fara sapun, astea 3 cazuri sau intamplat in primele 3 zile dupa ciclu nu intre ele.are ciclu regulat

| Giuri112 a răspuns:

Buna ziua as avea nevoie de cateva pareri am facut dragoste cu prietena mea pentru prima data si ea era inca virgina, am facut neprotejat dar nu pana la capat. Am inceput iar cand am inrodus... ea s-a speriat de durere si a trebuit sa scot dupa nu am continuat, deci era de max 10 sec tot, dar dupa imediat a inceput cu sangerarea care a durat 2 zile si are dureri abdominale, sunt sanse ca a ramas insarcinata?