| alex2321222 a întrebat:

Salut, am si eu o problema... nu stiu de ce da imi vine sa ma masturbez dupa 1 sapt.

Si gen dupa ce ma masturbez am fata lucioasa la lumina alba de la bec. De ce?

Cei din jurul meu vad ca am pielea lucioasa sau?

7 răspunsuri:
| FineAsHell a răspuns:

Masturbarea nu aduce efecte secundare organismului.
Singurul lucru pe care ti-l pot recomanda este sa te mai speli pe fata din cand in cand laughing

| alex2321222 explică (pentru FineAsHell):

Ma spăl mereu pe fata, Ce intrebare e asta?

| FineAsHell a răspuns (pentru alex2321222):

Nu zic ca nu faci. Era doar o recomandare. Fata e normal sa mai luceasca datorita sebumului din piele.

| alex2321222 explică (pentru FineAsHell):

Păi si doar in oglinda la lumina becylui, sau asa vad si ceilalti

| ContAnoNiMMM a răspuns:

E bine la o saptamana ma... alti si-o dau de 3 ori pe zi

| ania a răspuns:

Ce contează, masturbarea aduce numai vinovăție, e păcat, în Biblie scrie că cine poftește pe cineva a și preacurvit cu presoana în inima lui.

| doctorandus a răspuns (pentru ania):

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".