E perfect normal să vrei să simți plăcerea cât mai des, mai ales la început, după ce o descoperi (și mai ales la vârsta aia, când fierb hormonii în tine).
Nu te alarma, e normal. Totul e să ai putere să faci și pauze (oricum, corpul se va proteja singur, dacă depășești limita, pur și simplu nu ți se mai scoală, orice i-ai face).
Pai e normal dar încearcă sa mai faci si pauze. Încearcă sa o faci din ce in ce mai putin si sa rămână cam o data, 2 ori pe zi
Trece cu varsta, la 40 de ani ai vrea tu sa mai fii asa de potent.
Am sa traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:
"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."
"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."
"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."
http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html
Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.
De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".
Nu te mai masturba, pentru ca este rau.
Religia si stiinta condamna acesta masturbare.
In primul rand iti produce dependenta.
In medicina, termenul de dependenta insemna o boala a creierului.
http://www.livescience.com/15563-addiction-defined-brain-disease.html
Atunci cand te masturbezi se activeaza sistemul de recompensa cerebral.
Acesta sufera o neuroADAPTARE, cu alte cuvinte, te obisnuiesti, te invenineaza, si o sa vrei mai mult.
Este un studiu in care arata ca o sa te invenineaze (ei spun ca o sa creasca dorinta pentru masturbare si relatii extramaritale), deci nu te gandi la linistea temporala.
Iar daca compari sexul personal(navasta) cu masturbarea, nu sunt acelasi lucru.
Cand ramai la acea femeie, o sa se intemple unele frane, care nu te lasa se devii dependent, se cheama efectul coolidge,
Iar dopamina si norandrenalina, functioneaza pe baza de noutate, tu daca ramai la aceea partenera, nu mai functionezi prin efectele acestea.
Nu te gandii, ca daca ramai cu acea partenera nu o sa mai ai dorinta sexuala.
O sa mai ai dorinta, pentru ca s-a vazut ca dragostea, te ajuta sa ai dorinta, dar o sa fie controlabila.
Dorinta o sa raspunda la factorul sexual, iar se va linisti, fara sa te faca dependent.
Printre simptomele dependentei se afla anxietatea.
La sex in cadrul casatoriei se activeaza un scut, care nu te lasa sa devii anxios.
Se cheama mecanismul defensiv.
https://en.wikipedia.org/wiki/Defence_mechanisms#cite_note-pmid16477187-10
Putem spune ca efectul coolidge este un mecanism defensiv, care nu lasa sa se dezvolte anxietatea si dependenta.
Uite aici inca un scut, care te ajuta sa intelegi ca doar sex-ul in cadrul iubirii si al atasamentului, produce acest mecanism defensiv, care nu lasa sa se dezvolte anxietatea.
http://vivanatura.ro/hormonul-dragostei-este-oxitocina/
La masturbarea care este sex impersonal, nu beneficiezi de aceste scuturi.
„Coacționar la clinica deschisă de Becali este Virgiliu George Vlăescu, un teolog care promovează intens multe teorii pseudomedicale pe diferite site-uri de extremă dreaptă."
—Alexandra Nistoroiu, PSEUDOMEDICINĂ! Clinica lui Becali face terapie cu vâsc pentru bolnavii de cancer. Febră indusă în tot corpul, ca să "fiarbă" cancerul! Libertatea, 29 martie 2019
„Am citit-o. Virgiliu Gheorghe nu e om de știință, iar cartea este o adunare de obsesii și manifestări paranoice lipsite de orice suport. Presupun că acum glumești, nu? Nu poți, în mod serios, într-o discuție serioasă, să-mi recomanzi așa ceva. Cartea ar fi revoltătoare dacă nu ar fi hilară. Și acum vorbind serios, spune-mi o carte adevărată, nu îți mai bate joc."
—Brigaela, tpu.ro
anonim_4396 întreabă: