| Nina_2526 a întrebat:

Salut, ajutati-ma va rog cu un sfat. Am 20 de ani si am o relatie cu un barbat de 37 de ani, iar familia mia este impotriva acestei relatii. Sa va povestesc un pic despre mine, pina la 19 ani am fost fetitia mamei cuminte care invata cel mai bine, daca iesea cu prietenii se intorcea devreme acasa ca sa nu isi faca mama griji, am facut mereu ceea ce mi s-a spus, insa acum cind am inceput aceasta relatie toti sunt impotriva mea sau mai bine impotriva lui. Si nu stiu ce sa fac am incercat sa stau departe de el dar nu reusesc, pur si simplu e peste puterile mele. Si cel mai rau e ca ei nici nu vor sa il cunoasca, iar eu incerc sa ii conving ca el nu este asa cum cred ei dar nu reusesc si nu stiu ce sa fac, pentru ca daca il aleg pe el imi pierd familia si posibiliatea de a intra la universitatea fiindca ei spun ca daca eu o sa imi fac imi fac un viitor alaturi de el, atunci el nu imi va permite sa invat ceea ce eu consider ca este o prostie, iar daca imi aleg familia il perd pe el, iar eu nu stiu cum sa trec peste asta din nou prin asta, pentru ca am spus ca am incercat, numai gindul ca il pot pierde ma face sa ma doara tot pina si respiratul care este un lucru normal devine dureros. Ce as putea face ca sa imi pastrez familia dar sa il am si pe el alaturi? Poate cineva o sa rida, altii o sa ma judece dar cei care au iubit sau iubesc vor intelege. Multumesc anticipat!

11 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Nina draga, parintii tai au mare dreptate, si nu uita ca ei te iubesc si iti doresc tot binele din lumea aceasta. La varsta de 20 de ani trebuie sa fii pupata si iubita de un tanar de varsta apropiata tie. Asta inseamna tinerete! Nimeni cu bun simt nu va fi de acord ca acest barbat de varsta mai apropiata de cea a parintilor tai, decat de a ta, sa vina si sa culeaga toate fructele proaspete tineretii tale.

| Sheriarty a răspuns:

Pff, esti intr-o situatie delicata.
Ai grija, alegerea care o faci s-ar putea sa iti pateze tot viitorul.

Familia este cea care iti vrea intotdeauna binele si care iti va fi mereu aproape si probabil din cauza acestei dorinte de protejare, se naste si manipularea de care dau ai tai dovada.

Nu pot spune ca inteleg ceea ce simti pentru el, fiindca as minti. Poate din aceasta cauza imi e mai usor sa iti dau un raspuns.

Nu poti gasi o cale neutra, pare imposibil pentru mine. Daca iubesti o persoana, trebuie sa te iubeasca si ea la fel de mult. Daca e mai putin, esti ranita. Daca e mai mult, el e ranit. Daca el nu te lasa sa urmezi ceea ce doresti, nu merita aceasta relatie.

Nu el iti hotaraste viata, ci tu. Spune-i ca daca tine la tine, te va lasa sa inveti si continui ceea ce face.

Daca el chiar te iubeste si nu e o simpla senzatie de moment, atunci el te va astepta indiferent de cat va dura.

Sper ca ti-am fost cumva de ajutor ^^

| wildthing a răspuns:

Eu nu inteleg cum la 20 de ani poate sa iti placa un barbat de 37 de ani. Oricat ar spune unii ca dragostea nu are varsta, mie mi se pare dezgustator...pentru mine pur si simplu nu poate fi frumoasa poza asta, in care o fata face sex cu unul care are aproape dublul varstei ei. Pe el il inteleg, e normal sa isi doreasca o prospatura in loc de o "obosita" de varsta lui...dar pe tine chiar nu te inteleg, nu ai nici o scuza. S-au terminat cumva baietii de varsta apropiata tie? Poate sunt dur si cu siguranta nu e ceea ce vrei sa auzi, dar eu sunt de acord cu familia ta. Daca ai fi fii-mea, as face absolut tot ce imi sta in putere ca sa te despart de el.

| CryShiAtat a răspuns:

Hey răspunsul ăsta este dat de o fată de 15 ani care a primit prin,, multe" lucruri legate de dragsote. Situaţia în care te afli în acest moment s-ar putea rezuma astfel: Trebuie să alegi între dragoste şi familie de care este legată şi viitorul tău. Cu alte cuvinte te afli între ciocan şi nicovală. Reacţia părinţilor tăi referitor la iubitul tău poate fi explicată prin 2 lucruri:
-fie din cauza faptului că timp de 19 ani ai fost,, fata perfectă şi cea bună", iar ca dintr-o dată fata lor să devină o,, rebelă" aceştia au fost şocaţiţi din supărarea lor rezultând astfel refuzul lor la adresa iubirii tale
-fie părinţii tăi simt că este ceva în neregulă cu iubitul tău (aici nu pot foarte bine să îmi dau cu părerea deoarece nu îl cunosc pe iubitul tău).
Cel mai bun mod posibil de a rezolva această probleme în opinia mea este să vă întâlniţi cu toţii să discutaţi. Discuţie în care le poţi explica că chiar îl iubeşti însă de asemenea doreşti să îţi continui şi studiile. Nu trebuie să îţi fie frică să le spui părinţilor tăi ceea ce simţi.
P.S.: Gândeşte-te bine înainte să iei orice gen de decizie. Trebuie să gândeşti la rece orice în ziua de astăzi orice chiar şi chestiile legate de dragsote. sad
Succes! happy

| Holiday a răspuns:

Nu exista nici o problema obiectiva privind relatia ta, asa cum ai prezentat-o, fara sa stim nimic despre iubitul tau.
Nimic nu-ti garanteaza ca daca alegi unul de 25 de ani parintii tai vor fi de acord si atunci ce faci? Ii lasi pe ei sa-ti aleaga iubitul? Si tu ai gresit, obisnuindu-i prea mult sa fii "fetita lui mama", totusi esti majora, iti poti asuma responsabilitati.

Daca doar diferenta de varsta e invocata, este o prostie.

Sunt destule femei care, ca si tine, se simt confortabil cu parteneri cu 10-20 de ani mai varstnici, deci nu e nimic fantastic sau de neinchipuit.

| Miauti a răspuns:

Daca tu crezi ca e alesul atunci stai cu el. Indiferent ce decizie iei familia tr sa te sustina. Oricum inlocul tai m as muta cu el.

2 nu familia ta se va casatoru cu el. Daca nu va merge relatia, tu vei suferii

| Nina_2526 explică:

Citeva detalii despre el, nu a ridicat nicoadat vocea la mine chiar daca eu mai faceam cite o scena, nu face tot ce vreau eu cu ochii inchisi, dar imi explica ce este bine si ce nu este bine, nu arata de virsta pe care o are, este inteligent, intelegator, dulce, grijuliu, nu este perfect dar eu nici nu am nevoie de perfectiune. Este de orgine araba, poate cineva o sa isi schimbe parerea, dar pe mine nationalitatea lui nu ma deranjeaza cu nimic. Cu el m-i-a facut cunostinta sora mea, ei sunt colegi de lucru. Totul a inceput cind eu m-am mutat sa traiesc in Italia, ea m-i-a facut cunostinta cu el doar ca sa mai petrec timpul cu cineva si sa nu ma plictisesc in casa, insa lucrurile au luat o intorsatura ma serioasa si astfel paririle s-au schimbat si am ajuns in situatia care sunt.

| Alcyon a răspuns:

Daca tu crezi ca el e alesul, incearca sa devii independenta dpdv financiar si sa te muti cu iubitul tau. Atata vreme cat vei depinde de parintii tai (cu bani, casa etc.), vei fi nevoita sa faci ce-ti spun ei.

| wildthing a răspuns (pentru Nina_2526):

Daca e arab, eu zic sa ai mare grija. Ei trateaza femeia ca pe o sclava, o considera inferioara, pentru ei femeia exista doar ca sa il serveasca pe barbat. Multe femei au cazut in plasa lor. La inceput ei fac sa para totul scaldat in lapte si miere, pana accepti sa te casatoresti cu ei. Dupa aceea te forteaza sa treci la religia lor, iti pun obligatoriu valul pe cap si te abuzeaza fizic ori de cate ori ai indrazneala sa le iesi din cuvant. Atentie mare!

| CinevaNou a răspuns (pentru Nina_2526):

Gandeste-te de 1001 de ori inainte sa ai de-a face cu un arab care are dublul varstei tale. straight face

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Fai femeie trage-ti doua palme si scoala din visare. Cand tu o sa ai 30 ani si o sa mai fi frumoasa inca el o sa aiba aproape 50 si de *** nici vorba. Asta in cazul in care nu vrea doar sa-i faci un plod si dupa aia sa plece cu el. Stai cuminte ca ****-i pretutindeni