| PufuKinder a întrebat:

Salut, am 13 ani (știu sunt mic) și mi se pare că la 13 ani ar trebui ca „Capul penisului" să fie decalotat (BELIT), dar al meu încă nu este, și îmi fac griji, este ceva normal? Adică de la ce vârstă ar trebui? Când încerc nu merge doar un sfert, dacă forțez mă doare, nu este vorba de firoză sunt perfect sănătos... Răspunsuri. plz.

P.S Vă rog fără batjocoră sau chestii de genu, nu e de ras
DAU FUNDĂ

Răspuns Câştigător
| SkyPilot a răspuns:

Daca il poti decalota in stare flasca, probabil ca nu ai fimoza. In acest caz, ar trebui sa incepi sa exersezi decalotarea in stare erecta pentru ca dezvirginarea ta poate fi dupa coltul urmator. Poti incerca dupa dus sa decalotezi atat cat poti fara sa doara. Daca nu merge prea bine, poti incerca unguentul Dermovate (de la farmacie). El inmoaie pielea si vei putea intinde ceva mai mult. Vezi aici prospectul, citeste cu atentie:
http://www.csid.ro/medicamente/dermovate-05-mgg-unguent--11720505/
Daca ai fimoza, se rezolva foarte simplu in cateva minute.
Daca iti poti decalota penisul in stare flasca, sper ca stii ca trebuie sa ii cureti capul cu atentie cel putin zilnic.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Esti inca un copil.Este normal. Daca nu ai fimoza.Nu firoza, copil naiv.

| corbulalbrosu a răspuns:

Penisul in mod normal trebuie sa poata fi decalotat (belit) chiar sin prima clipa de viata. Cel care are fimoza se naste cu afectiunea si poti fi "perfect sanatos" din alte puncte de vedere, deci nu trebuie sa fii bolnav pentru a suferi de fimoza.Ar fi indicat sa te consulte medicul de familie, deoarece se pare ca suferi de afectiunea denumita fimoza partiala.Aceasta afectiune impiedica decalotarea glandului (total sau partial) in momentul in care penisul intra in stare de erectie. In cazul in care (belirea) decalotarea este partiala se poate folosi unguentul DERMOVATE (propionat de clobetazol 0, 05%) cu care se unge preputul (pielea care acopera glandul) si dupa ce se absoarbe crema/intra in piele, aceasta se va masa si intinde in toate partile/directiile pana la limita suportabilitatii durerii resimtite de 2-3 ori pe zi timp de 2 saptamani.Tratamentul se poate relua dupa o pauza de minim 1 saptamana in caz de nevoie. Daca fimoza este severa atunci cea mai indicata metoda de rezolvare devine metoda chirurgicala care nu este prea dureroasa si totul se rezolva pe parcursul unei zile. Multa sanatate.

| raMLesS a răspuns:

Salut, mergi la gineocolog ai fimoza.
Ai făcut o mică infecţie de aia nu poţi ( beli ) tot capul deci gineocologul iti va da nişte alifii şi nişte sfaturi şi în cele din urmă îţi va trece.

| Emilian65 a răspuns:

La 13 ani, penisul tau nu este pregatit pentru decalotare.

| PufuKinder explică (pentru SkyPilot):

Fundă, mulțumesc.