| LIME04 a întrebat:

Salut, am 20 de ani, incă sunt virgin si mai nou am falat ca sunt ASEXUAL, am avut o relatie cu o fată dar nu am sițit nevoia de a face sex, de fiecare dată când ea zicea de sex eu schimbam vorba, simt ca nu imj place sexul.
1 Se poate trata asexualitatea?
2 Fac parte sin comunitațile LGBTQAP+?
Nu stiu ce sa mai fac nu ma simt atras, nu mă excit de loc si nu am placere!

Răspuns Câştigător
| Miruna333 a răspuns:

1. Nu, nu se poate,, trata'' pentru ca este orientare sexuala, atractia sexuala fata de nimeni cum s-ar zice.

2. Da, face parte

Poti lua legatura cu un psihoterapeut sa aprofundati aceasta tema

16 răspunsuri:
| George456 a răspuns:

Ai ASPD probabil sau altă înclinație.

| LIME04 explică (pentru George456):

Nu, eu după cum m-am informat am toate caracteristicile unui asexual!

| Emilian65 a răspuns:

Consulta un medic urolog sau ginecolog și urmează-le sfatul.

| LIME04 explică (pentru Emilian65):

Pai ca barbat pot merge la ginecolog, am inteles ca ar trebui sa vorbesc cu un psiholog cau psihoterapeut despre asta!

| mihai69 a răspuns (pentru Emilian65):

Ce să caute la ginecolog?!? Doar nu i-o fi crescut un vagin fără să știe?

| LIME04 explică (pentru Miruna333):

Nu imi este teamă, doar că voiam să stiu mai multe, pentru ca mi-a explicat o persoană că până nu ma voi dezvirgina nu voi afla daca sunt sau nu asexual, dar in momentul de față eu nu simt ca vreau sa ma dezvirginez sau sa fac sex.
Deci mai pe inteles sunt asexual, Multumesc frumos Miruna!

| minrest a răspuns:

Nu faci parte neaparat din comunitatea cu litere multe. Crezi tu ca asta te determina, faptul ca nu simti nevoia de sex? Oamenii mai au si alte caracteristici. Orientarea profesionala. Sa luam exemplul unui bucatar foarte bun, chef, care conduce bucataria unui mare restaurant si formeaza bucatari, ce il determina mai mult, atractia sexuala sau profesia? Sa zicem ca e lab.agiu, la o sesiune de sex cu sotia are si zece sesiuni de placere solitara cu excitare prin povestiri erotice, eu cred ca face parte din comunitatea chefilor, o sa imi spui tu ca de fapt face parte din comunittea lab.agiilor, ca la.ba il determina mai mult?

| ania a răspuns:

Oricine poate face parte din comunitatea LGBTQ erc numai sa vrea sa fie deschis la idee dar nu are aprobarea constiintei decat daca respecta planul Creatorului si se implica sexual doar in cadrul casatoriei hetero.
De la caderea lui Adam incoace toti nne naștem cu o natură pacatoasa, adica avem înclinație inspre toate incalcarile posibile ale constiintei inclusiv spre lacomia pentru trupurilie altora indiferent de sex. Pot exista mitive psihologice pentru care unii se simt atrasi secual de persoame de acelasi sex(ex mama a dorit un copil de alr sex decat cel dat se organele genitale ale copilului si atunci copilu inca din uter simte cave de sex gresit, un abuz sexual in copilarie care poate duce la scarba fatavde barbati, etc) la fel si pentru lipsa atracției sexuale, cum ar fi inducerea idee cavsexul e ceva rau întotdeauna, de xatre cineva apropiat, o molestare sexuala uitata din copilarie, etc.
Pe de alta parte barbatul a fost creat ca initiator, nu esti atras de oricine si presiunea din partea unei fete poate fibresimtita ca un atentat la masculinitate sivsavtrezeascavefectul contrar de respingere.
Noi am fost creati ca oaneni in primul rand pentru a avea ovrelatie de prietenie apropiata cu Creatorul nostru, prima porunca, aceea de a-l oibi pe Tatal nostru ceresc cu toata inima, cu tot sufletul și cuvtoata constiita noastra e si prima noastra nevoie sufleteasca. Putem fi oameni completi si fara sa avem relatii sexuale cu nimeni. Am cunoscut si barbati si femei nu ca si călugări, care au ales sa ramana virgini si sa isi dedice vitata unei slujirii luu Dumnezeu, oameni sociavili, schilubrati, ferciti din toate punctele de vedere.
E o prostie sa te arunci in relatii doar ca sa nu se uita unii ciudat la tine. Ai pacea constiintei doar daca sau ramai virgin sau te implici sexual numai in cadrul casatoriei hetero.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Esti virgin, restul e doar in capul tau.
Pana nu incerci, nu stii ce e aia placere.
Ai avut o fata si tu "schimbai vorba" - n-o sa-ti scriu aici ce esti!

2. Ne intrebi pe noi din ce comunitati faci parte?

| ALM2000RO a răspuns:

Salut!
Și eu sunt la fel ca tine, asexual dar mai sunt și aromantic pe deasupra, adică nici nu am nevoi romantice sau emoționale și evident nu m-am îndrăgostit niciodată (deci nu s-a pus problema de date sau de relații). Sunt bărbat de 24 de ani, virgin ca tine.
Dă-mi mesaj dacă vrei să vorbim.

| ALM2000RO a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu trebuie să încerce nimic, pur și simplu nu simte atracție și nici dorință sexuală, asta e definiția asexualității. Nu e deloc în capul lui și nu-i ceva inventat, asexualitatea e o orientare cât se poate de reală și o ai din naștere, nu ți-o alegi.
Nu înțeleg de ce e greșit că schimba vorba, până la urmă dacă a pus punct relației în mod curajos/bărbătesc spunându-i că e asexual și că nu va obține în veci sex de la el, e foarte lăudabil că nu i-a dat speranțe false și că nu i-a pierdut vremea.

| ALM2000RO a răspuns (pentru Emilian65):

Asexualitatea (la fel ca orice altă orientare sexuală sau romantică) e din naștere și nu ți-o alegi, deci nu se poate schimba. Ține de chimia creierului, de modul cum s-a format/ Google it.
N-are ce să-i facă un urolog. Eventual să-l trimită la analize de sânge să vadă dacă e în parametri optimi cu testosteronul. Iar dacă e, atunci e 100% clar că s-a născut asexual.
La psiholog sau la psihoterapeut ar putea merge, dar doar cu gândul de a se înțelege mai bine, nu de a se simți vinovat sau rușinat de ceva normal și care nu poate fi schimbat!

| ALM2000RO a răspuns:

1. Nu se poate trata fiindcă n-ai ce trata, e o orientare înnăscută și nu o boală, ține de chimia creierului, de modul cum s-a format creierul ca făt!
2. Nu faci automat parte din comunitate, pentru a fi unul de-al lor trebuie mai întâi să iei legătura cu ei.
Nu trebuie să te faci nimic fiindcă nu te simți atras, nu te exciți de loc și n-ai plăcere, fiindcă ai scăpat de o mulțime de probleme în viață (BTS, griji, decepții, responsabilități, bătăi de cap, frustrări, insatisfacție etc.), ia-o ca o binecuvântare a soartei!
Eu mă simt foarte norocos că m-am născut așa, mă consider un privilegiat al soartei și sunt foarte mulțumit și recunoscător că m-am născut AroAce!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru ALM2000RO):

Tu vorbesti pentru tine.
Omul e inca virgin, are toata viata inainte sa incerce si cu alte fete. Chestiile astea le afli despre tine insuti doar prin experienta, nu din citite sau auzite.

| ALM2000RO a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Păi n-are a face, și eu sunt tot virgin și mi-am dat seama că sunt asexual și aromantic încă din adolescență, când nu mă atrăgea nimeni nici fizic/sexual nici romantic.
Orientările sunt înnăscute, așa s-a format creierul fătului, sunt studii în acest sens.
Nu am nevoie de nicio experiență sexuală sau romantică ca să-mi dau seama că nimeni nu mă atrage și nu m-a atras vreodată (și evident, nu mă va atrage vreodată). E valabil și pentru el, din moment ce a recunoscut că e asexual. Atâta doar că n-a menționat că ar fi și aromantic, asta clar nu e din moment ce a avut iubită. Doar că n-a simțit și nevoia de intimitate cu ea. Pentru mine (care sunt ca el și chiar mai mult) a fost foarte ușor să înțeleg și chiar să empatizez cu el.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru ALM2000RO):

Vorbeste pentru tine, nu pentru altii.
Nu e ok sa vorbesti in numele altora.