Nu e posibil asa ceva. și atunci când te penetrează abia ramai câteodată însărcinată.
In primul rand te-as sfatui sa renunti la aplicatie pentru a monitoriza perioada fertila, deoarece in cazul unui ciclu neregulat, este imposibil ca cineva, fie om, fie aplicatie, sa iti calculeze aceasta perioada.
Ori daca te iei dupa aceste date, ele fiind eronate din cauza neregularitatii lungimilor ciclului, atunci cand iti vei incepe viata sexuala propriu-zisa, ai putea avea surprize neplacute.
De exemplu, intr-un ciclu de 28 de zile, ovulatia are loc in ziua 14 a ciclului, perioada fertila cuprinsa intre zilele 10 si 15, ambele zile inclusiv.Iar intr-un ciclu de 34 de zile, ovulatia are loc in ziua 20, perioada fertila fiind intre zilele 16 si 21, ambele zile inclusiv. Dupa cum vezi, diferentele sunt foarte mari, iar aplicatia ia in calcul durata ultimului ciclu pentru a calcula perioada fertila.
Sa presupunem ca ultimul ciclu a fost de 28 de zile. Aplicatia iti va arata urmatoarea perioada fertila intre zilele 10 si 15 ale noului ciclului.Dar poate ca tu vei avea un ciclu mai lung, de 34, sau 35 de zile.Vei ramane bazata ca perioada fertila este intre zilele 10 si 15 pentru ca asa iti indica aplicatia, dar in realitate, va fi intre zilele 16 si 21...Asta se intampla pentru ca intr-un ciclu neregulat, nu se poate ghici sau estima lungimea ciclului in curs.Deci aplicatiile devin inutile in acest caz in calcularea perioadei fertile.
Totusi incurajez monitorizarea ciclului pentru a observa daca in timp vor exista modificari majore care sa ridice semne de intrebare.
Cat despre aceasta secretie numita spotting, poate fi din cauza ca de data aceasta menstruatia va incepe mai devreme decat in cazul ciclurilor de pana acum, acesta putand fi un ciclu mai scurt, sau ar putea fi din cauza microleziunilor cauzate la nivelul musculaturii vaginale.
Acest lucru se intampla in cazul primelor penetrari, deoarece muschii vaginali nu sunt atat de elastici, fiind "neantrenati". Rigiditatea lor face ca penetrarea sa creeze anumite traume mecanice, formand microleziuni la nivelul fibrelor musculare.Acestea pot sangera usor, ceea ce este destul de normal.
Ar mai exista si varianta spottingului de ovulatie, care nu este foarte comun, dar este experimentat de unele femei. Daca menstruatia va incepe peste fix 14 zile de la acest eveniment, inseamna ca a fost vorba de ovulatie (ovulatia are mereu loc cu 14 zile inaintea initierii urmatoarei menstruatii, indiferent de lungimea ciclului). Spottingul in acest caz nu reprezinta motiv de ingrijorare.
Cat despre lichidul preejaculator, acesta poate contine spermatozoizi numai in conditiile in care partenerul a ejaculat cu maxim 4-5 ore inainte si nu a urinat intre timp. Daca nu este acesta cazul vostru, atunci lichidul preejaculator nu ar putea contine spermatozoizi viabili, asta insemnand sanse de sarcina zero, chiar daca ai fi fost in cele 6 zile fertile.Stim asta deoarece pentru formarea unei sarcini avem nevoie obligatoriu de un ovul si un spermatozoid.
Iar chilotul nu reprezinta o bariera, lichidul seminal putand sa treaca prin tesatura textila, mai ales daca vorbim de spermatozoizi, care sunt microscopici.Gandeste-te ca in 3-5ml de sperma, pot fi 150 de milioane de spermatozoizi...Atat de mici sunt.Asta inseamna o ejaculare.Desigur, acest lucru este pur informativ, pentru a-l avea in vedere pe viitor.
Deci atat iti spun nu ai cum sa fii insarcinata...
cu sangele nu stiu ce sa zic, chesti de fete)
Spotting la ovulație nu am mai experimentat niciodată. De aceea m-am și speriat. Și totuși, faptul ca am avut acum sângerarea asta ușoară este normala abia acum, după vreo 5 zile aproape? Pe mine asta ma îngrijorează foarte tare, pentru ca e prima data când am parte de asa ceva.
Spottingul in ziua ovulatiei poate sa nu fie experimentat niciodata, mereu, sau doar ocazional, deci nu este o regula.
Dar ar putea fi semn ca incepe menstruatia, sau ca exista leziuni in urma acelui incident.
Daca te gandesti la faimosul spotting de implantare, acesta apare abia dupa 8-12 zile de la fertilizarea ovulului, daca ar fi sa luam in calcul, prin absurd, aceasta varianta.
Ceea ce ai experimentat ar putea fi un simplu indiciu ca in curand incepe menstruatia, avand in vedere ca astazi este ziua 26 a ciclului tau menstrual. Uneori, inainte de sangerarea propriu-zisa mai apar astfel de scurgeri de culoare roz sau maro, chiar si cu 2-3 zile inainte, sau dupa zilele de menstruatie.Asta se intampla deoarece eliminarea endometrului nu se face brusc, ca si cum am da drumul la robinet, ci se face treptat, iar cu cateva zile inainte de a observa menstruatia propriu-zisa, colul uterin are prezente deja secretii sangvinolente.In unele cazuri, aceste secretii pot fi observate ca niste pete pe chilot sau hartia igienicam
Ovulatia mai putin probabil, deoarece asta ar insemna ca menstruatia sa inceapa abia peste 2 saptamani, facand ca acest ciclu sa aiba o durata de 40 de zile.Este posibil, dar ar fi ingrijorator ca lungimile ciclurilor tale sa inceapa sa oscileze atat de mult.
1.Cum naiba te o penetrat cu degetele prin chiloti zo? 2. Sangerarea poate sa provina de la himen daca ai fost virgina, daca nu erai, poate a fost prea brutal. Nu te speria de la acea sangerare. Nu ai cum sa fi ramas gravida. (Am citit acum ca nu erai virgina), asa ca ai grija si spune i sa nu mai fie atat de brutal pe viitor.
Remusopen întreabă: