anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,......am nevoie de un sfat,am o prietena martora a lui Iehova,eu ortodox,ne iubim,ne respectam! dar totusi este un prag,religia e singurul lucru care ne face sa ne despartim,voi fiind in locul meu cum ati face? ati continua relatia, ne tinind cont de religie?!

9 răspunsuri:
| mihaibrad a răspuns:

Daca ma intrebai acum 10 ani, as fi spus ca dragostea trece peste orice, chiar si peste problemele de natura religioasa.
Azi, insa,... chiar nu stiu ce sa iti spun happy
Sectantii sunt destul de rigizi, iar ortodoxia nu e nici ea renumita pentru flexibilitate happy
Asadar, doua sisteme care nu prea accepta compromisul - greu de impacat.
Oricum ai alege, sa fie o alegere inspriata iti doresc.
Pace voua amandurora happy

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Sunt dubiosi martorii. eu sincer fug de relatii cu sectantii, din simplul motiv, ca ei sunt fanatici. pun prea mult accent pe religie, si nu e ok

| Felys a răspuns:

Eu una as face exceptie totala de la religie,nu in asta consta fericirea,daca relatia zici ca merge bine, uita ca esti credincios, de fapt renunta definitiv la asemena prejudecati, religia a facut numai rau de-a lungul vremii, traieste-ti viata ca esti tanar si lasa mosii cu religia lor cu tot

| gingergirl1 a răspuns:

E complicat! Sti de ce? Pentru ca,sa zicem,sunteti majori,vreti sa intemeiati o familie nu prea merge pentru ca martorii si protestantii in general sunt asa, foarte stricti cand vine vorba de o relatie
Ca sa fac o paranteza sunt cu un baiat care e din familie de "pocaiti"si ai lui nu il lasa sa fie cu fete pana la majorat, si sa umble in general cu fete (a facut un juramant, in fine mi-a explicat el mie ceva laughing, nu e problema, ca suntem de aceeasi religie, dar "in ascuns"ca a mai aflat odata mama lui ca a fost cu o tipa si a iesit al 3lea razboi mondial laughingSi cand te ganesti ca vara'sau e cu o fata de 9 luni de zile si nu ii zice nimeni nimic, nu-i corecttt laughing nu stiu de ce e asa....ai mei sunt un pic mai altfel, adica nu mi'au zis nimic.happy
Bun, asta a fost paranteza, deci probabil si ai ei sunt asa stricti, dar tu cunosti cel mai bine
Daca e o relatie gen "15-16 "ani da, continuati, e ceva copilaresc, daca nu..nu stiu ce as face vobiti cu parintii, unul din voi isi poate schimba religia, si tata a fost ortodox dar inainte sa fie cu mama, s-au cunoscut la biserica laughing love struck

| h3r a răspuns:

Ăștia sunt mai liberi ca ortodoxii! Așa că nu ar fi religia... dacă tu te gândești la căsătorie. Ehh!
Aici e vorba de ei, eu nu-i prea suport. Sunt prefăcuți și egoiști.

Și nu cred că e vorba de căsătorie... deci poți rămâne prieten cu tipa, tu decizi.

| rustledmyjimmies a răspuns:

E un lucru irelefant religia, sa va iubiti voi si cadeti de acord pana la urma.

| milan9 a răspuns (pentru h3r):

Mai liberi ca ortodocşii? Tu ştii ce spui? Iehovistii sunt fanatici pana la a lasa pe cineva sa moara fara interventia medicala de care are nevoie...
Ei sunt constransi sa cotizeze cu mare parte din venit catre secta (a zecea parte), obligati sa invete interpretari necrestine ale Bibliei dupa teoriile unui anume Russel...
Nu degeaba sunt cunoscuti in toata lumea ca practica o manipulare gen "spalare de creier" sad

| milan9 a răspuns:

Scuze pentru redundanta, dar subliniez si aici faptul ca este un impediment şi încă unul foarte mare. Lucrurile nu vor merge...

Complicate sunt tensiunile ce se nasc din cauza diferenţelor de mentalitate, diferenţelor referitoare la "dreaptă credinţă", de Biserica aceea a Noului Testament de care depinde si mantuirea sufletului, dar pe care iehovistii au parasit-o...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

Știu foarte bine ce spun!
Par fanatici doar pentru faptul că vorbesc despre Dumnezeu zilnic și tot asta au în cap. Dar vorba aia... doar „gura" e de ei! Nu sunt cum par, în sensul că nu-s bătuți în cuie, ci doar în cap...

Fă ce simți, dacă tu te înțelegi bine cu tipa, poate se ajunge la o relație de prietenie măcar.