| Almena5 a întrebat:

Salut, am o întrebare și sper că mă puteți ajuta. O prietenă mi-a povestit că a avut primul ei contact sexual și îi e frică să nu fi rămas însărcinată deoarece a fost un contact neprotejat. Cum nu am știut ce să îi spun, am zis că poate mă ajutați voi. Mai detaliat, au făcut sex și el a ejaculat când era puțin la intrarea in vagin. Din cate mi-a spus, au trecut 10 zile de la ziua ultimei menstruații atunci când au făcut o și mai menționez că nu are cilcul regulat. Nu știu ce să spun, de aceea sper că îmi puteți spune dacă există șanse ca ea să fi rămas însărcinată.

Răspuns Câştigător
| Withoutnamenoname a răspuns:

Metoda calendarului nu merge chiar asa de bine. Sunt multe cazuti in care femeia a ramas gravida si cand era pe problema si teoretic perioada nefertila incepe din prima zi de mensta. Deci sunt sanse sa ramana. Nu pot sa iti dau procente, insa pot sa iti spun ca absolut in orice perioada faci sex neprotejat, Poti sa ramai gravida. Exceptând sexul din timpul sarcinii cand deja esti gravida. Daca faci sex neprotejat, trebuie sa nu ejeculeze partenerul inauntru si tu ca fata sa te speli imediat cu apa calda inauntru. Pentru ca tot ramane un lichid (preejeculator) si cu apa calda se "indeparteaza"

6 răspunsuri:
| Withoutnamenoname a răspuns:

Sunt sanse ca ea sa ramana insarcinata. Indiferent daca era virgina. sanse exista de fiecare data cand are loc contact sexual neprotejat

| Almena5 explică (pentru Withoutnamenoname):

Doar că asta depinde de la perioadă la perioadă. Având în vedere că ea a 'scapat' de ovul cu 10 zile in urmă, cât de mari ar fi șansele?

| Almena5 explică (pentru Withoutnamenoname):

Am înțeles, mulțumesc. happy

| Violleta2022 a răspuns:

La un ciclu regulat, a 10-a zi de la ciclul menstrual pot spune ca era in perioada fertila si ca are sanse mari sa ramana insacinata, atata vreme cat a avut sex neprotejat cu penetrare si ejacularea in vagin.
Chiar daca a fost 1 cm in vagin, riscul este acelasi, jetul de sperma poate sa atinga si jumattate de metru, dar fiind la interior, categoric a ramas in vagin.

Un test de sarcina corect si normal se face DUPA 21 de zile de la data actului sexual.

| Carmen27794 a răspuns:

Da, sunt sanse mari. Puteau sa foloseasca prezervativul.

| elinord a răspuns:

Sunt sans, dar nu e sigur, cel mai bine e sa isi ia un test de sarcina