| erdog a întrebat:

Salut!
Am o problema și as avea nevoie de sfaturi!
Am 24 de ani și sunt student la medicina în anul 5!
Eu stau în chirie intr o garsoniera pentru ca sunt din provincie!
Vecina mea este medic rezident in anul 3!
Pe scurt, am făcut sex de câteva ori și mi-a zis ca e gravida, chiar dacă ne am protejat!
Eu i-am zis ca cel mai bine ar fi sa nu nască copilul, pentru ca eu nu s pregătit sa am un copil abia dacă dacă grija de mine, și sincer nici pentru ea nu e ok, mai ales ca e în anul 3 de rezidențiat, adică intr o perioada importanta pentru cariera ei.
Dar ea vrea sa l păstreze si mi spune ca dacă nu o iau de soție, ma da in judecata și plătesc pensie alimentara oricum! Este asta legal? Dacă eu am spus ferm de la început ca nu vreau niciun copil?
Eu n am niciun ban, copilul asta mi ar distruge viata, ar trebui sa renunț la facultate! Și asa muncesc part time sa ma întrețin și abia dacă reușesc!
Ajutor!
Ceva sfaturi? Ce sa fac?

21 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Cred că un avocat ar putea să îți dea un sfat. Încearcă pe avocat.net. Dacă ai noroc uneori se mai oferă și sfaturi gratuite.

| erdog explică (pentru VoidEternal):

Mulțumesc frumos!
O sa întreb!

regis
| regis a răspuns:

Va fi destul de greu sa demonstreze ca tu esti tatal. In plus sunt sanse mari sa nici nu fi tu. Nici intr-un caz nu renunta la cariera, mai ai putin si scapi de grijile financiare.

| erdog explică (pentru regis):

Mulțumesc!
Dar sunt stresat, în ultima vreme n am dormit aproape deloc!
Am luat in calcul și posibilitatea sa nu fiu eu tatăl si I am zis asta și mi-a zis ca sunt singura persoana cu care a făcut sex în ultimele 6 luni de zile!
Eu nu vreau sa renunț la cariera, tocmai as mai avea puțin și as ajunge medic rezident cu salariu dar ma stresează în fiecare zi si mi-a dat ultimatum pana după sărbători! Acum sunt in orașul natal, o sa stau pana după anul nou!

| Marius22222222222 a răspuns:

Pai face test de paternitate prin lege și da te poate obliga legea să plătești.că vrei sau nu

| Marius22222222222 a răspuns:

Apropo chiar daca nu vrei legea te poate obliga sa faci test de paternitate să vadă cine minte

| erdog explică (pentru Marius22222222222):

Doamne ferește!
Pai si eu n am nimic de spus, chiar dacă am zis de la început ca nu vreau copilul?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Este foarte legal sa plătești pensie alimentara.

| Marius22222222222 a răspuns (pentru erdog):

Frate e Romania! nu ii doare ce sau câți copii vrei sau nu

regis
| regis a răspuns (pentru erdog):

Pana sa fi obligat sa faci un test de paternitate (desi sunt sansd mici sa se ajunga la asta) vei fi deja medic cu acte in regulă.

| Violleta2022 a răspuns:

Ce fel de student esti tu la medicina, daca te ia aia de prost ca-i gravida, tu avand sex numai protejat cu ea?
Oare ai ajuns in anul 5 fara sa stii cum poti lasa o femeie gravida?

| Cavaler001 a răspuns:

Daca e al tau vei plati pensie alimentara și chiar și executorul judecatoresc. Vei face test de paternitate.
Poate mai bine va căsătoriți că tot s-a întâmplat așa și doar vă iubiți, nu?
Copilul îți va face viața mai frumoasă nu ți.o va distruge. Oricum trebuie să le facem pe toate in paralel că timpul zboara.
Gândește pozitiv!
P.S. daca nu e al tau n.ai nicio obligație.

| TheGentleman a răspuns:

Din păcate, acestea sunt riscurile. Nicio metodă de contracepție nu oferă protecție 100%, se poate ca unul dintre prezervativele folosite să se fi rupt sau să fi avut defect de fabricație și voi să nu vă fi dat seama.

Singura șansă a ta, dacă ești om onorabil este să-i ceri test de paternitate și să-i ceri despăgubiri dacă minte. Sau să demonstrezi în instanță că te-a păcălit, a abuzat de încrederea ta și a rămas gravidă fără acordul tău.

Nu știu dacă ești obligat în orice circumstanță să plătești pensie alimentară, dar în mod cert nu poți fi obligat să recunoști copilul.

| Bobbi1234 a răspuns:

Daca tu zici ca te-ai protejat, era imposibil sa ramana gravida. Poate nici nu e al tau. La asta te-ai gandit?

| Emilian65 a răspuns:

Dar când ați făcut sex neprotejat, nu v-ați gândit ca va rămâne gravida? Acum este tarziu sa facă avort.

| haileewatson a răspuns:

Daca nu voiai copil trebuia va protejati mai bine. Acum suportati consecintele

| erdog explică (pentru Violleta2022):

Eu vreau doar un sfat, nu mustrare din partea nimănui!
Am ajuns doctor prin munca mea!
Am folosit protecție de fiecare data, și nu e 100% cum nu sunt nici anticoncepționalele!
Asta ce inseamna? Ca nu pot sa mai fac sex de frica ca rămâne gravida femeia?
Ca ma minte ea ca e gravida și e posibil sa nu fie, asta e a doua parte! Dar nu vad de ce ar minți! Plus ca mi-a spus ca ma obliga sa fac test de paternitate și dovedește ca eu sunt tatăl!
Deci tind sa cred ca nu minte! Bine ar fi sa minta, Doamne ajuta!

| erdog explică (pentru TheGentleman):

Mulțumesc!
Am încercat sa explic și unui user mai sus!
Cum ai spus și tu, nu exista nicio protecție sigura 100%!
Și mulțumesc pentru sfaturi!

| erdog explică (pentru Bobbi1234):

Asa am zis și eu!
Dar ea zicea ca n a făcut sex decât cu mine în ultimele sase luni si ca dacă e nevoie după ce se naște copilul face test de paternitate și tot plătesc pensie alimentara!

| Violleta2022 a răspuns (pentru erdog):

Ce spui ca ai ajuns?
Tu nu ai simple cunostinte de anatomie a aparatului reproducator si spui ca ai ajuns medic?
Cum crezi tu ca sexul facut numai protejat, poate duce la o sarcina?

| Xena20 a răspuns:

Da,este legal. Daca copilul e al tău te poate da in judecata și te poate obliga sa contribui la întreținerea copilului, nu ai ce sa faci.