| Sava_Alex_1999 a întrebat:

Salut, am si eu problema. Fara caterinca va rog, raspunsuri serioase.
Sunt baiat, am 13 ani si cand vreau sa ma masturbez, cand vreau sa indepartez pielea de pe penis, mi-e frica sa trag prea tare deoarece se trage cam greu, si cred ca nu e indeajuns de 'larga' sa ma pot masturba.
Sper ca ati inteles, este ceva serios, sper sa nu faceti caterinca.

16 răspunsuri:
| MelissaAdela a răspuns:

De ce nu astepti pana cand vei avea varsta necesara sa iti incepi viata sexuala ca sa se rupa de la sine? Nu incerca sa te complici, ai destul timp.

| Sava_Alex_1999 explică (pentru MelissaAdela):

In fine., ce se va intampla Daca o sa trag mai tare?

| Sava_Alex_1999 explică:

Nu conteaza De ce nu astept, vreau sa stiu, Daca o sa trag mai tare ma va Durea?

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Se pare ca ai o fimoza si trebuie sa mergi la medic. Altfel, o sa ai probleme si mai ales cu fetele, la unele nu le plac glandul "ascuns" de piele. Vor sa se joace cu varful limbii pe la ata si marginea gladului, ceea ce la tine nu se poate.

| corbulalbrosu a răspuns:

Probabil ca iti va fi de ajutor acest raspuns pe care l-am oferit si altor baieti care se confrunta cu aceasta afectiune, denumita fimoza. Mai mult ca sigur penisul tau este afectat intr-o oarecare masura de afectiunea denumita fimoza. Ar fi indicat sa fii consultat/examinat de medicul de familie fiindca el poate aprecia daca suferi de afectiunea numita fimoza sau de o alta afectiune. Medicul de familie poate aprecia si gravitatea/gradul de afectare (de la 1 la 4) precum si eventualul mod de a te trata fiindca cu o fimoza netratata la maturitate nu vei reusi sa ai/duci o viata sexuala normala. Se pare ca este vorba de un preputiu cu o deschizatura insuficient de larg deoarece in stare flasca reusesti sa-ti decalotezi penisul dar decalotarea devine dureroasa sau chiar imposibila in momentul in care penisul intra in erectie si glandul isi mareste volumul/dimensiunea. Depinde in cazul de cat de grava este afectiunea, deoarece s-ar putea sa se poata actiona in vederea largirii acestei deschideri doar prin metoda rapida si anume prin folosirea metodei chirurgicale dar asta se foloseste in cazurile mai grave, sau sase recurga la o metoda simpla ce poate fi folosita prin aplicarea/efectuarea ei acasa, prin decalotarea repetata a penisului in stare flasca prin asa numitul – procedeul Beauge, adica o manopera uneori sinonima cu masturbarea. In vederea intinderii celulelor existente in "inelul fibros" al preputiului care limiteaza deschiderea acestuia, se recomanda sa fie folosit ca unguent unul din produsele: BETADERM (betametazona) sau DERMOVATE (propionat de clobetasol 0, 05%) care se gaseste in orice farmacie. Se va unge pielea din zona glandului (capului) si dupa ce unguentul este absorbit in intregime de preputiu (pielea ce acopera glandul) se va masa si intinde preputiul in toate directiile, cu forta, pana la aparitia durerii, adica pana la limita suportabilitatii.Se aplica tratamentul de 2-3 ori pe zi, timp de 2 saptamani cu 1 saptamana pauza. In caz de nevoie se reia tratamentul de mai multe ori. Daca metoda nu da rezultate atunci se poate rezolva doar chirurgical (chiar daca nu optezi pentru asa ceva), se rezolva in cateva minute fara nici un efort de catre un medic chirurg urolog.Totusi, inainte de a incepe ar fi recomandat sa fii consultat cel putin de medicul de familie. In caz contrar, spor la lucru si multa rabdare in cazul in care optezi pentru acest mod de rezolvare. Multa sanatate!

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Sava_Alex_1999):

Fetita AdelBarbie in viata ei nu a vazut un penis in realitate, deci nu poate sa-ti raspunda intrebarilor tale. Frenul (ata) la care face ea referire nu are abolut nicio legatura cu decalotarea. Un penis normal trebuie sa poata fi decalotat fara nicio greutate incepand cu varsta de 7-8 ani. acceseaza urmatoarele materiale; https://www.youtube.com/watch?v=w_axxkgLHek;; sau;; https://www.youtube.com/watch?v=NWaBToX5s90 Sanatate!

| corbulalbrosu a răspuns (pentru MelissaAdela):

Frenul (ata) la care faci referire nu are abolut nicio legatura cu decalotarea si nici cu fimoza. Un penis normal trebuie sa poata fi decalotat fara nicio greutate incepand cu varsta de 7-8 ani. acceseaza urmatoarele materiale; https://www.youtube.com/watch?v=w_axxkgLHek;; sau;; https://www.youtube.com/watch?v=NWaBToX5s90 Sanatate!

| MelissaAdela a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Am 16 ani, crezi ca imi arde de penis sau ce? Eu am incercat sa ii dau un sfat, e treaba lui daca il ia in considerare sau nu

| corbulalbrosu a răspuns (pentru MelissaAdela):

Nu este chiar asa, deoarece sfatul tau este gresit/incorect si in loc sa-l ajute mai mult il deruteaza. Este mult mai rau sa dai un raspuns gresit in loc sa te abtii cand esti complet pe langa subiect. Ar fi bine sa reflectezi si la acest sfat. Multa sanatate!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns (pentru MelissaAdela):

Cine te-a invatat pe tine ca ata trebuie sa se rupa de la sine?! Daca la 16 ani propagi asemenea enormitati, in loc sa pui mana sa inveti, s-ar putea sa ai mari probleme mai tarziu. Trebuia sa te abtii, daca tot ti-a fost lene sa dai o cautare pe google.

| MelissaAdela a răspuns (pentru PsihoSex):

Doar mi-am dat cu parerea frate
Nu trebuie sa sari asa
Stai calm ca invat si fara sa imi zici tu

| GdX a răspuns:

Hai sa dam la o partea cu self pleasure. Faptul ca tie faptul ca nu ti se da la o parte "pielita" (cum ii spui tu) este o boala. Trebuie sa mergi la un doctor pentru ca mai tarziu pot aparea probleme grave. In al doile-a rand daca o poti trage de tot dar greu, poate ai vreo boala acolo sau poate pur si simplu nu te speli indeajuns acolo. Cunosc cazuri in care baietii au fost operati pentru ca nu li se dadea la o parte. (circumcisi)

Pai nu cred ca am vreo boala, mie imi e teama sa nu ma doara cand o trag pentru prima data.

M-am uitat la niste poze cu 'fimoza', si la mine nu e asa, la mine o pot trage mai tare.

M-am uitat mai atent la poze, chiar nu e asa la mine. La mine se poate trage mult mai tare.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Sava_Alex_1999):

Preputiul (pielea care acopera capul) trebuie sa se traga COMPLET sa dezveleasca DE TOT CAPUL si nu doar mult mai tare. De asemenea decalotarea (belirea) trebuie sa se produca extrem de usor chiar si fara a trage de preputiu in momentul in care penisul intra in erectie. Daca glandul (capul) penisului nu se decaloteaza estrem de usor (aproape de la sine) si in totalitate inseamna ca este afectat de fimoza insa intr-o masura mai mica, ceea ceo poate determina doar un medic urolog. Daca vrei sa intelegi bine, daca nu la fel de bine, este pur si simplu treaba ta. Sanatate!