| CASIAN29 a întrebat:

Salut

(Ascultați va rog tot ce spun)

Am 25 de ani și am locuit toată viața în Canada, de la vârsta de 5 ani mergeam cam de 2-3 ori pe an în România la bunici și la frații și surorile părinților mei...

Am venit de sărbători în România și am rămas la bunici..doar că ar cam fi o problema.

M-am îndragostit de o fata de aici(București)

Am întalnit-o la un târg de Crăciun,am vorbit, am făcut schimb de Instagram-uri.
.iar după aia am intrat într-o relație

Eu sunt acum în avion, zbor spre Canada. unde sunt și părinții mei

Înainte de toate vreau sa spun așa:

•Parintii mei sunt mutați în Canada de 20 și ceva de ani
•Ma consider Român chiar daca locuiesc în Canada
•Am o situație financiară destul de buna.

•Planurile mele:

Vrea să mă mut împreună cu acea fata peste 2 luni

Bunicii mei s-au mutat la țara și au spus că îmi pot lăsa apartamentul lor din Oraș(4camere),îl pot renova am niște bani adunați..nu mai este chiar atât de modern.

E bine ce vreau sa fac? Merita sa revin în Romania? sa locuiesc cu acea fată?

Nu știu de ce dar niciodată nu mi-au plăcut femeile din Canada..parca nu e ceva okk la ele

In Canada lucrez ca Inginer în Construcții și câștig 3200$

Pot aduna niste bani și pot renova apartamentul foarte mult

E o investiție bună?

Daca ați fi in locul meu ce ați face? Merita sa mai trăiești în România?

Cam ce salariu voi lua cu profesia mea?

Voi fi discriminat daca vin din Alta țara? La salariu sau așa ceva?

Gândirea mea este buna? multi oameni mi-au spus că nu se mai merită să rămâi în România dar eu nu știu ce să zic.

Multi oameni mi-au spus că ar trebui sa vorbesc cu acea fata și să plecăm în Canada că acolo este un viitor mai bun
Nu știu ce să zic

Am vorbit și cu părinții și mi-au spus că ei nu s-ar mai întoarce.și au schimbat viața radical dupa ce au plecat de acolo, DAR au spus că îmi vor respecta orice decizie

Mă gândesc să vin EU în Romania pentru că vreau ca acea fata să nu stea departe de familia ei, pentru e fata și știți cum este(Ea are 21 de ani)

Mai nou..de când au îmbatranit bunicii și s-au retras la țara vin și părinții mai des prin Romania deci nu e ca și cum îmi abandonez părinții

Avantajele ar fi:
-Am un apartament și 16.000$pentru renovare
-Iubita mea se va simți bine, nu o voi duce printre străini
-Sunt aproape și de bunici

•Am multe rude dar sunt singurul nepot al bunicilor, care mai este în țara..de asta au vrut să-mi lase apartament ul

Verii mei s-au stabilit în afara țarii și surorile mele nu au ce face cu apartament ul..pentru că ele rămân în Canada.

Am scris mult dar chiar nu știu e sa fac, sunt in avion și mă simt cam ciudat, s-au adunat 100 de gânduri in capul meu e insane.

Ce sa fac? Sunteți pro sau contra?

VREAU sa aud de la niste români care trăiesc în România ce ar fi bine sa fac.

Mulțumesc, aștept răspunsuri.

6 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Separa-le putin ca le-ai amestecat.

Tu vrei sa vii in Ro pentru ca vrei sa fii cu fata asta. Foarte dragut, sper sa va mearga bine. Cred ca stii si tu, relatiile sunt incerte. Nu stii cum va fi, fii precaut.

Pt a sta in Ro, trebuie sa-ti gasesti un job. Norocul tau e ca la noi se construieste mult, ai sanse sa iti gasesti repede un loc de munca.

Spui ca ai avea unde sa stai, asta e bine.

Vorbesti de investitie. O investitie e ceva ce iti aduce bani acum sau in viitor.
O idee ar fi sa inchiriezi apartamentul, iar acesta sa iti aduca venituri pasive.

Tu si iubita ta ati putea locui in chirie intr-un apt mai micut.
Daca va intelegeti bine, in viitor va puteti cumpara ceva impreuna.

Gandeste-te foarte bine cum vrei sa investesti economiile pe care le ai. Banii se duc foarte repede.

Fa-ti un plan si pentru situatia in care nu ramai cu fata, nu ramai in Romania etc.

| CASIAN29 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Când m-am referit la investiție.ma refeream să bag banii in apartament..mobila mai moderna, lavabil, parchet, gresie, ..etc..dar și ideea ta e buna...dar nu știu încă ce o sa fac.

De asta spuneam. daca e sa rămân în România să aduc apartamentul la un aer mai modern..pentru că bunicii nu au mai băgat bani in el. ultima oară când ai baga a fost prim 2001-2002.

Eu am 25..are mobila veche în el, parchet, gresie care nu mă atrage...dar totuși are 4 camere și e într-un fel al meu daca e sa rămân. bunicii chiar mi-au spus când vorbeam pe apel video :

,, Când mai vii în Romania să ne aduci aminte să facem actele"

Nu plătesc chirie la el dar trebuie sa bag bani in el
Apropo nu credeam că o să-mi răspundă cineva, mersi pentru sfat

Mai am vreo 10 ore până ajung în Canada și chiar apreciez că mai sunt oameni care răspund pe acest site

| Cinic a răspuns:

Pai daca o iubesti pe fata asumati riscuri! Pana la urma nu ai nimic de pierdut, joburi se gasesc peste tot dar femei decente mai greu. Daca relatia nu va merge aia este, macar sti ca ai incercat.

| wildthing a răspuns:

Avantajul tau este ca ai posibilitati multiple.
Poti sa te muti in Romania si sa incerci sa iti construiesti un viitor cu fata asta aici. Nu te va discrimina nimeni, nu te va privi nimeni ciudat...nici macar strainii nu par sa fie discriminati aici, daramite tu, care esti roman si vorbesti romaneste. Daca nu te adaptezi, nu iti place viata de aici sau la un moment dat relatia asta nu mai functioneaza, poti alege sa te muti oricand inapoi in Canada.

| mihai69 a răspuns:

Nu cred că o să poți câștiga 3000+ $ (canadieni), dar aici costul vieții este ceva mai mic decât peste ocean. Așadar, dacă reușești să găsești de lucru, o să poți câștiga un salariu decent. Dar condițiile de muncă sigur nu vor fi la nivelul de „dincolo".
În rest, ce să spun? Multă baftă în realizarea visurilor!

| ania a răspuns:

E foarte bine ca te simți roman, ca nu te-ai înstrăinat. Cine se simte ferici sa fie aici, e foarte bine. Multi se intorc din alte țări, unori cei care au plecat de copii chiar dacă părinții au rămas în străinătate. Si noi avem prieteni de familie in această situatie. E foarte fain ca ai găsit aicib o fata speciala.
Cel mai bine castigi in Romania daca iti faci firma ta, consteuctorii buni isi fac echipa si au programari pe multe luni inainte.
Ai fi mult mai fericit daca ai alege sa respecți planul Creatorului si sa te casatoresti prima dată cu ea si apoi sa va mutati împreună. Cine face sex fara casatorie nu are binecuvantarea Creatorului peste relația lui, pacatul nu aduce fericire pe termen lung in viata nimănui. Dumnezeu se bucura daca un bărbat ofera siguranță, protecție, dedicare onoare unei fete prin căsătorie.