| thered1 a întrebat:

Bine v-am gasit pe toti, sunt nou pe aici si vin cu intrebari complicate happy

Problema mea e de natura emotionala, pe scurt am o relatie de aproape doi ani cu (o voi numi 'N') si recent (acum o luna jumate) am intalnit o domnisoara extrem de inteligenta, intuitiva, inalta si creata, care s-a indragostit de mine (o voi numi 'T').

Ce stie T : ea nu stie ca am o relatie. Evident.
Cate ceva despre ea : studenta in anul trei la stomatologie, foarte ambitioasa, energica, optimisto-realista. Organizatoare de evenimente. Sociabila.

Cate ceva despre mine : sudent la politehnica - calculatoare, sunt o fire introvertita - INTP (google), am fost olimpic (national) la fizica / chimie / informatica, ma pasioneaza psihologia, NLP si natura umana in general.
Sunt un tip manipulator in sensul bun (daca stiati ca exista asa ceva), si nu imi face placere sa ranesc oamenii.

Iubita actuala se muta in Lituania de la inceptului lui septembrie. Cu erasmus. 6 luni. Ea este la o facultate ce are legatura cu bancile. Si este indragostita lulea de mine, mai ales in ultimul timp cand mi-am dat seama ca am inceput s-o ignor, dar ever so slightly. Este genul lipicios de persoana, inteligenta, dar nu se compara cu nivelul lui T d.p.d.v emotional.

Ca sa descriu mai bine relatia noastra : m-a ajutat sa ma mut dintr-un oras rupt de lume la ea, m-a motivat sa-mi gasesc un job, sa renunt la el si sa-mi gasesc unul mai bun (programator) unde lucrez deja de 8 luni.
Acum castig bine, stiu sa agat femei, n-am nevoie de one night stands. Am avut destule partenere, am mai inselat-o pe actuala cu prietenele din orasul natal, dar nu m-a afectat pe plan emotional vreodata.

Acum cum e diferit : am o prietena foarte buna din generala, cu care am fost o perioada si ne-am dat seama ca cel mai bine merge daca suntem best friends / fuc.k friends. (o voi nota cu Z.)

T in schimb n-ar fi in stare sa aibe o relatie de genul cu mine, dar o vreau alaturi ca prieten bun pentru ca vorbim zilnic, ascultam acelasi tip de muzica, avem aceleasi gusturi, ne ghicim gandurile mai mereu, este mult mai inteligenta decat Z, iar pe Z o consideram za ultimate femme fatele.

Cum considerati ca ar fi cel mai bine sa continui cu T?
Imi tot bate apropouri ca sexul ar fi cea mai buna solutie sa 'uit' de fosta, dar nu vreau sa fac asta pentru ca s-ar implica prea mult, emotional.

Va salut!

Răspuns Câştigător
| PsihinG a răspuns:

Problema ta nu este, daca sa ai o relatie cu T.
Problema ta este ca nu te-ai indragostit niciodata pana acum, nu ai iubit-o nici macar pe N.
Tu esti atras fetele fumoase, intelgente, rafinate, ai vrea ca ele sa nu se indragosteasca de tine ca sa nu sufere, ceeace nu prea e posibil si tu cred ca esti constient de asta.
Sfatul meu este, ca daca nu o iubesti pe N sa-i spui in cel mai delicat mod acest fapt si sa ramai in continuare asa cum esti tu pana in momentul cand te vei indragosti si tu cu adevarat.

12 răspunsuri:
| catalin02 a răspuns:

Pai daca ai inselatu si nu vr sa faci sex cu ea las-o balta frate tu decizi daca o pastrezi sau ii zici pa. Frate alegeti o fata pe care o iubesti si ramai cu ea cu cu 2 sau 3(dar daca vrei joacate cu ele).Si faza cu jucatu cu fetele nuprea e bine deoarece cand gasesti una de care esti indragostit ea va crede ca te joci cu ea. Bafta si BUN VENIT!

| thered1 explică:

Ti-am dat add. multumesc.

| gesi11 a răspuns:

Piai daca o iubiesti pe T si nu veri sa fi zu Z invit-o pe Z in oras la un restaurant si zi vestea dar cu grija sa nu ii ranesti sentimentele aleti intai cuvintele apoi invit-o piriintr-un SMS si dai vestea dar nu uita alegeti cuvintele cu grija ca s-ar putea sa ii ranesti sentimentele ale fetei acelea Z si pe T o vei invita dupa cateva zile in oras si ii vei zice ca vrei sa ccontinui aceasta relatie cu ea big grin! Baft nu uita alegeti cuvintele cu grija!

| gesi11 a răspuns (pentru thered1):

Frate tilam lasat un raspuns in care ce trebuie sa fac sa mai intri pe site si nu te indoi de raspunsul meu

| thered1 explică (pentru PsihinG):

Salut,

Multumesc ca mi-ai prezentat o perspectiva pe care speram sa nu o aud vreodata.
...
Cred ca voi astepta pana se intoarce N din erasmus. Nu pot, nu vreau sa o ranesc. Tin la ea si o vad ca pe o mama buna.

Sanatate domnule!

| thered1 explică (pentru thered1):

O viitoare mama buna *

| lolly a răspuns:

Doamne..."N" te-a ajutat sa treci peste atata, ai cu ea o relatie de 2ani si tu ai si inselat-o.Asa ii multumesti fetei ca este langa tine si ca te-a ajutat? Iti sucesc curvele mintea! Baga-ti mintile in cap.Ea te iubeste si tu o vei face sa sufere! Frumos. aplauze, din ce in ce mai multi.Sa va fie rusine, nu stiti sa apreciati ce aveti si sa iubiti. PUNCT.

| thered1 explică (pentru lolly):

Si ea m-a inselat de 2 ori.
Diferenta dintre noi doi e ca ea mi-a zis, iar eu nu i-am zis.
Ea m-a ranit. Eu nu.
Si nici nu va afla pentru ca sunt foarte atent la detalii.

Lolly, nu m-ai ajutat cu nimic in postul tau.

| lolly a răspuns (pentru thered1):

Uite faptul ca te-a inselat, ori nu l-ai precizat, ori nu am fost atenta.Atunci alege-o pe care vrei..Nu stiu ce relatii iti construiesti tu.

Intrebarea nu era pe care s-o aleg, N ramane iubita, voiam s-o tin pe T in friend zone, dar se pare ca n-a iesit asa cum ma asteptam, ieri era sa facem dragoste intr-un parc, pe iarba uda. Si ne-am trezit fara obiectul muncii - prezervative asa ca am amanat-o happy

| lolly a răspuns (pentru thered1):

Deci N ramane iubita, si T amanta? Pai...mai bine o alegi pe una dintre ele. Daca T este ok alege-o pe ea. Iubita ta actuala te-a mai inselat si poate s-o mai faca.Si nu cred ca T s-ar simtii bine daca ar stii ca mai ai o relatie sau sa fie in postura de amanta.happy Make a choice.

O sa revin cu un follow-up cand se mai clarifica treburile. Poate maine. Poate intr-o saptamana, un an, dar revin.

Multumesc tuturor de raspunsuri!