1.Nu poti "sa faci avort"la 4 saptamani, cu pastile. Poate ai vrut sa spui"ca sa avortezi". Eventual, poti sa avortezi si in acest caz, poti sa ajungi sa FACI AVORT(adica sa te chiureteze in spital), daca nu s-a eliminat tot.
2.Consecintele,pot fi diverse:hemoragie,infectii, septicemie, eliminarea prin operatie a trompelor si vaginului, etc.Din aceste cauze, poti sa nu mai ramai insarcinata.
3.Cine poate sa-ti spuna TOATE consecintele? Asta depinde cu ce si cum iti provoci avortul,cum evolueaza expulzia fatului, resturile ramase, igiena, durata pana apelezi la ajutorul unui cadru medical, etc.
Bună!
Nici un avort NU este "sigur"!
Chiar şi în urma avortului medicamentos, se poate întâmpla ca placenta/fătul să NU fie expulzate complet!
"- Trebuie să vă prezentaţi la un control medical (cea de-a 3-a consultaţie) în decurs de 14 până la 21 zile de la administrarea Mifegyne, pentru a verifica dacă sarcina a fost eliminată complet, şi sunteţi sănătoasă.
- Metoda întreruperii sarcinii prin tratament medical utilizând asocierea dintre Mifegyne şi prostaglandină nu este 100% eficace.
Rata medie de succes este 95% şi, prin urmare, puteţi avea nevoie de o procedură chirurgicală pentru a finaliza tratamentul." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_1983_18.09.09.pdf?anmPage=870&ID=17385
De asemenea, dacă eşti minoră NU ţi se face nici un fel de avort FĂRĂ acordul scris/semnătura părintelui sau tutorelui legal.
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.provitabucuresti.ro/bioetica/avortul/proceduri-metode-avort
Din PĂCATE, un avort la prima sarcină ( şi la vârste sub 20 de anişori ) poate genera infertilitate ( precum şi alte complicaţii )! :(
Toate cele bune.
Toate cele bune.
Fata are 17 si este cu un tip de 39 care a lasat-o insarcinata.Am inteles ca mamele lor stiu de sarcina, iar mama baiatului, a vrut sa-i dea niste pastile fetei sa scape de sarcina! Mi se pare strigator la cer gestul femeii....macar ca a incercat! De asta (cred eu)a spus,, daca fac avort ''Pai aceste probleme nu sunt facute sub supravegere medicala?
http://www.tpu.ro/......ie-si-mama
Mda, îi ştiu postările anterioare şi am observat că a "mâncat-o"... şi a găsit doar unul de 39 de ani
Evident, şi avortul medicamentos se efectuează sub supraveghere medicală şi se efectuează 3 controale la medicul care recomandă acest tip de avort!
De asemenea, medicamentele respective NU se pot obţine "de la colţ de stradă"...
Ele se pot cumpăra doar cu Reţetă/prescripţie medicală ( ori se primesc de la ginecolog )!
În privinţa acelor mame, precum şi a acelui "*" - că nici nu-mi pot permite să-l cataloghez public, că va sări Cristina pe mine - care s-a încurcat cu una de 17 ani, efectiv NU am cuvinte/"adjective" suficiente în vocabular
Asteapta sa se intoarca potentialul tata si nu fa nimic dupa gandul tau, pana acum ai gresit mult.
Avortul medicamentos se face NUMAI sub supraveghere medicala, nu e o joaca si nu-ti poti permite sa faci greseli aici.
Citeste, te rog, despre avortul medicamentos:
http://www.mariestopes.ro/......icamentos/
Nu-i fac reclama, dar pentru ca se ocupa direct de asemenea cazuri, e bine sa fii informata direct de la sursa.
Am dat un copy paste si la complicatiile avortului medicamentos, citeste inca o data:
"COMPLICATIII ale intreruperii de sarcina prin tratament medicamentos
Continuarea sarcinii
Exista riscul ca, la sarcinile de varsta foarte mica, acestea sa ramana in evolutie si dupa administrarea tratamentului. Riscul este de cca 0.5% dupa o intrerupere chirurgicala si de cca.2-3% dupa intreruperea prin tratament medicamentos. Daca sarcina evolueaza in continuare este posibil sa fie necesar sa se repete tratamentul. Personalul medical va va informa referitor la pasii care trebuie urmati in aceasta situatie. Daca simptomele sarcinii cum ar ca sensibilitate greaţă, dureri de sân, sensibilitate la miros/gust s.a. persista si după două săptămâni, acest lucru poate indica faptul că tratamentul nu a avut succes şi sunteti inca insarcinata.
Intrerupere de sarcina incompleta
În orice stadiu al sarcinii există o posibilitate ca mici fragmente de tesut sa ramana în uter, fără ca mediul sa fie responsabil de acest lucru. Acestea pot provoca dureri, sângerari şi pot duce la infectii. Riscul este mai mic de 1% (una din 100 femei). Orice durere sau sângerare prelungita ar trebui să fie raportata la clinica pentru ca în unele cazuri, o repetare a tratamentului sa se produca (doză suplimentară de pastile sau completarea prin aspirare)."
Asadar,e posibil ca avortul medicamentos sa nu reuseasca sau sa iti ramana mici fragmente de tesut in interior,ceea ce ar presupune o interventie chirurgicala,apoi.
Nimeni,insa,nu-ti garanteaza capacitatea ta sa devii mama dupa un avort,asta depinde doar de organismul tau si de profesionalismul medicului sub a carui observatie te vei afla.
Este foarte grea si grava situatia in care te afli, dar o saptamana, pana cand se va intoarce partenerul tau, poti astepta, macar sa hotarati impreuna.
Important este sa nu-ti pui viata in primejdie.
anonim_4396 întreabă:
AlexEjmecheru întreabă: