anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma confrunt cu o situatie demna de filme sa zic asa.
Mai aveam aproximativ 3 luni si un pic pana la nunta, insa am anulat tot pentru urmatorul motiv:
prietena mea (fosta de acum) nu e de acord cu regimul matromonial pe care l-am vrut eu. Ea vrea ca toate bunurile noastre sa fie trecute la comun, iar eu nu vreau asta nici atat.
Si hai sa va explic de ce:
Ea mai are o sora si are doar casa parinteasca.
Eu sunt singur la parinti, am casa parinteasca, mai am un apartament (prima casa) in Bucuresti si o masina destul de ok. (peste medie, dar nu va ganditi ca e ferrari sau ceva atat de extravagant laughing ci cam de 17-18000 euro).

I-am explicat destul de clar ca daca facem nunta fiecare isi pastreaza bunurile pe care le detine inainte de aceasta sau pe care le va mosteni. Ea nu. A inceput ca nu am incredere in ea, ca pun situatia materiala pe primul loc, etc.
Eu nu am avut toate astea de la inceput. Si mai ales numai eu stiu cat am tras pentru apartament si masina. Acum sa vina cineva din exterior si sa aiba dreptul la toate astea... eu nu ma simt ok. Poate peste 3 ani ne certam si divortam. Eu atunci ce fac? Fac averea jumate jumate cu ea in conditiile in care ea a venit in casnicie doar cu jumate de casa? Nu, mersi! Am tinut mult la ea, o vedeam ca mama pentru copiii mei, dar pentru mine linistea mea materiala este la fel de importanta, chiar mai mult.
De cand am fost impreuna nu mi-a facut nici cel mai mic gest din care sa reiasa ca ar fi materialista. Nu cred ca am cheltuit cu ea mai mult de 200 de lei pe cadouri sau iesiri de 3 ani si ceva, cat am fost cu ea.

Toata lumea ne spune sa ne impacam, parintii amandurora sunt suparati, insa pentru mine e incheiat.
Ce parere aveti?

68 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

*masina si apartament, sa fiu nenorocit pana la capat laughing

Uite, iti dau si eu un sfat. Poti sa il iei de bun sau nu. Chestia asta cu marea iubire si implinire prin iubire... vezi sa nu te arzi. Daca a fost vreodata asa a fost demult. In ziua de azi nu mai e asa. Eu iti zic sa nu te arunci orbeste in iubire, desi recunosc cateodata este foarte greu. Trebuie sa ai mintea de fier. Lumea asta nu e ca in filmele disney, din pacate. Mi-ar fi placut sa fie, sincer.
Iar cu privire la femei, niciodata nu o sa iau o femeie ca o jumatate a mea. O sa o iau ca un compliment, ca una din proptele de sustinere a principiilor mele, dar in nici un caz ca jumatatea mea. Daca e sa fie bine, daca nu, asta e.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite, ceea ce spuneam eu intruna din intrebarile mele laughing. Cum se gasesc cativa mereu sa dea in barbat, ca numai el e de vina. Ea saraca nu are nici o vina.

Maestre, ai tot respectul meu. Esti un zeu. Bucura-te pentru ca tocmai ai scapat de o materialista sub acoperire.

P.S. Mai bine sa fi trist cu bani, decat sa fi insurat, sa ai doi copii si sa fi sarac, sa nu le poti oferi ceea ce isi doresc. O viata ai si trebuie sa te bucuri de ea.winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Elena9328):

Inca astept argumentele tale. Ea a dat niste argumente. Tu vad ca recurgi doar la atacuri/jigniri. Cred poti lega acolo doua trei faze sa spui ce gandesti, desi imi e sa nu ma insel.

| Elena9328 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dragul meu.
Dacă iubesti omul, nu te gândesti la "Dacă vă fi sa ne despărțim "
Pai tu te insori ca sa te desparți sau te insori ca iubesti?
În orice căsnicie sunt momente bune si momente mai puțin bune.
Trebuie să învățați să treceți peste ele împreună.
Din ce vad eu aici, ai un orgoliu si te crezi nu stiu cine.
De ce nu ati discutat asta atunci?
De ce nu i ai spus direct?
Dacă ea era in situatia ta
Din ce spui tu, fata e saracuta, si crezi ca te ar fraieri pentru ca ea nu a avut, atunci unde e încrederea?
Bai omule
Fata aia putea sa si ea un băiat de banii gata si sa te scuipe din mers
Dar nu
Ea a crezut orbește intr-un om care i-a promis marea cu sarea si a lăsat o cu ochii in soare ca ce?
Ca ramane fara apartament si fara masina?
Astea sunt bucuriile vieții? Astea?
Du te si mai joacă te si nu mai amăgi
Strânge ti fiarele in brate si las o sa si găsească un băiat calumea
De avari si misogini e plină lumea

| Adry05 a răspuns (pentru anonim_4396):

N-ai cu cine, ăștia vorbesc din povești din filme și cărți, uită că realitatea e diferită. auzi ce o victimizează pe aia laughing))))) că a crezut în tine că ea sărăcuța erai singuru sprijin. Da să pună frate mâna să muncească dacă vrea casă și mașină, sprijin trebuie să ai în tine nu-n bărbat și-n oamenii din jur, că nu mai suntem în sec 18 unde femeia la cratiță și bărbatu la muncă. parcă voiați egalitate și vă băteați cu pumnu în piept că suntem egali și la fel de bune ca bărbații, acu deodată aia trebuie să aibă parte de tot pentru ce a muncit el în timp ce stă și nu face nimic? vai și amar de ea de ipocrizie. Elena asta crec numa să gătească și să facă mâncare e în stare la cum gândește.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Elena9328):

Normal ca nu ma insuram cu ea daca eram cu gandul sa ne despartin laughing. Dar cum am spus, eu iau in calcul toata scenariile. Vezi ca e plina tara de divorturi dupa 3 ani. Aia saraci de ei sau luat cu gandul sa se desparta?
Daca am coloana si nu sunt pres inseaman ca sun misogin si pe avarie? lolhee hee
A crezut orbeste? nu s-a simtit cu nimeni cu mersi-a simtit cu mine, dar ma rog.
Am incheiat orice definitiv cu ea asa ca din partea mea poate sa isi gaseasca 10 baieti nu unul. Las-o sa fie saraca si fericita (ups... mi-a scapat... vai ce nenorocit sunt ca nu pot fi prostit laughing )

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Frumoasa educatie. S-ar putea sa te regasesti in genul ei de esti asa deranjata.

| Elena9328 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bye

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

Https://www.tpu.ro/......multumesc/

Nu te mai certa cu el/ea, nu prea il/o duce mintea...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Holiday):

Lol laughing)

| Emma30555 a răspuns:

Daca ai rate la casa ea ar avea dreptul doar la partea cu care ar contribui dupa casatorie in cei 11 ani. La masina nu ar avea dreptul deoarece e bun dobandit inainte de casatorie si e pe numele tau. Bunurile dobandite inainte de casatorie nu se impart decat cele de dupa

anonim_4396

Prietene, crede-ma, in lipsa credintei in iubire, n-as mai gasi motiv sa traiesc. Iubirea e tot. In jurul iubirii se invarte lumea. Sau, cel putin lumea mea. Dar sunt sigur ca toata.
Nu se poate sa fi fost mai demult iar acum sa nu mai fie. Iubirea nu are cum sa moara vreodata.

Din nou, nu ma intelege gresit, nu mi-o lua in nume de rau, dar daca nu crezi in iubire, dpmdv esti un om trist. Poate tu te consideri fericit cu masina si ce o mai fi, dar inauntrul tau, sufletul tau e trist.

anonim_4396

Sincer, ma surprinde putin, nu foarte mult, ca am mai vazut, doamna/domnisoara care o acuza pe ea de diferite lucruri. La "adry" ma refer.
Elena are, in esenta, dreptate, desi e ceva mai dura in exprimare.

Cu ce am acuzat-o? am zis că el mi se pare că are dreptate pentru că după cum a zis nu ai de unde să știi ce se întâmplă peste ceva timp și de ce să beneficieze de bunurile lui una care n-a contribuit cu nimic la ele? Dacă tot era așa mare și tare iubirea cum tot zici pe aici îl accepta fără să-l lase pentru condiția asta stupidă, că vai nu-i pune bunurile la picioare prin acte, că de împărțit cât îs împreună sunt sigură că le împărțea cu ea. Mie ea îmi miroase a materialistă și oportunistă. REPET MIROASE! Nu afirm că e, spun că mi se pare din moment ce renunță la o relație pentru că nu-i e dată o parte din niște lucruri care nu i se cuvin. Dacă îl iubea așa mult, îl lua fără nimic nu-i punea condiții stupide.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum am mai spus, eu nu cred ca e vorba de lucruri in sine, ci de lipsa de incredere in ea. Nu mai exista "al meu" si "al tau", pentru ca urmau sa fie sot si sotie. Urmau sa fie unul. Exista doar "al nostru". Ei nu mai sunt separati, exista doar impreuna. Iar daca el ar fi iubit-o, ar fi avut incredere in ea. Nu exista relatie fara incredere, pur si simplu nu se poate. Cand vorbim de sot/sotie, increderea trebuie sa fie absoluta. Nu incepi o relatie, cu atat mai mult casnicie, gandindu-te ca se va termina vreodata.

| SG1995 a răspuns:

Mi se pare decizia perfectă, în caz de divorț, ai fi asigurat.
Deși puteați ambi ajunge la un compromis, deci chestiunea de acum cu acordul matrimonial arată că deja aveați ceva probleme de relaționare.

| SG1995 a răspuns (pentru Adry05):

"La cum țin relațiile azi"
Boss relațiile au fost mereu la fel de instabile, doar că azi ai libertatea să îți bagi pla în ea relație dacă nu îți convine. Înainte era exact la fel, doar că nu prea exista dreptul la divorț.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Prietene, relatia nu e o afacere"
Eh, na, Ba da, o relație e chiar o afacere, o negociere între două părți.

" Cand te casatoresti, trebuie sa fii ferm convins ca e pe veci."
Doar dacă ești imbecil prieten, în viața asta nimic nu e pe veci, cu atât mai puțin relațiile inter-umane.

Eu înțeleg și ce zici tu și da e frumos și ideal da în viața reală nu e situația așa roz. omu e pățit probabil sau a auzit destule încât să fie precaut. Și până la urmă pierzi și iubirea și pierzi și lucrurile pentru care ai muncit atât? hai să nu-l mai privim ca omu cel rău și să realizăm că de fapt e o decizie înțeleaptă. Poate suna urât ce a făcut, dar a gândit-o chiar sănătos. nu putem fi ignoranți și să trăim pe norișori roz pufoși negândindu-ne la riscuri pentru că există. Câți oameni nu s-au schimbat de la o zi la alta? câți oameni n-au decis dupa nu știu câți ani de căsnicie că nu-și mai iubesc parteneru și vor pe altcineva? Poate n-ar fi fost cazu la ei, DAR ERA POSIBIL și astea îs doar o parte din exemplele pentru care se putea ajunge la divorț.

| Adry05 a răspuns (pentru SG1995):

Da știu, cam la aia mă refeream și eu. În trecut mai făcea lumea eforturi să o repare sau trăiau așa chiar dacă nu era bine dar din afară n-aveai de unde să știi. azi divorțurile sunt la ordinea zilei, nu le convine ceva imediat se despart, la asta m-am referit cu „cum țin în ziua de azi"

| SG1995 a răspuns (pentru Goete):

Pentru că tati iubirea necondiționată e o prostie hollywoodiană, în realitate orice tip de relație impune condițiile, spre exemplu nu cred că ai putea "iubi" un criminal în serie, un violator, sau vreun pedofil.

| SG1995 a răspuns (pentru Adry05):

Da, dar nu era neapărat mai bine înainte, spre exemplu o femeie abuzată nu avea dreptul la divorț, un soț neglijat, nu avea dreptul la divorț. Mulți pur și simplu duceau o viață dublă.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Relatiile de iubire nu sunt inter-umane, decat intr-o masura. In esenta sunt inter-sufletesti.

| Adry05 a răspuns (pentru SG1995):

N-am zis nicidecum că era mai bine, era mai bine doar în cazu cuplurilor unde pur și simplu se instalează monotonia, nu-s probleme de alt gen, și în loc să facă lucruri s-o salveze cumva, ei preferă să renunțe. La ăia mă refeream, normal că dacă e vorba de abuz sau probleme grave e perfect normal să divorțezi.

| mihai69 a răspuns:

De fapt, v-ați certat ca chiorii degeaba: legea spune clar - la divorț se împart bunurile comune, dobândite ÎN TIMPUL căsătoriei, nu alea personale cu care vine fiecare dinainte, nici ceea ce vor fi moștenit de-a lungul relației fiecare.
Doi fraieri.

| acerr a răspuns:

Intrebare la misto!
raspuns la misto,

| acerr a răspuns:

Intrebare la misto!
nu erai pentru insuratoare haha

| alina2k18 a răspuns (pentru mihai69):

Si minte oricum laughing la 24 ani cica mai are 11 ani de rate laughing habar nu are cam ce salariu net ar trebui sa aiba ca sa isi permita rate mariwinking un parlit cu rate la 2 camarute se viseaza mare milionar laughing si crede ca imparte apartamentu bancii cu una de nu ii e nevasta macar lol

| OrdanKarris a răspuns:

Ai luat contact cu fata reala a muierilor. Fosta ta a jucat un teatru fantastic sa pastreze aparentele cum ca te-ar iubi. Iar tu (ai si tu partea de vina), tu ai pus botul. Intelege si accepta pentru viitor: nici o femeie, oricat de buna ar fi sau ar parea, nu te va iubi pentru persoana ta, cum crezi tu ca meriti sa fi iubit.O femeie intotdeauna te va "iubi" pentru ce ii oferi, pentru ce faci pentru ea, sau pentru ce urmeaza sa faci pentru ea.Barbatii iubesc idealistic, femeile iubesc oportunistic. Iti spunea ca de ce pui situatia materiala pe primul loc. Pai ea nu facea fix la fel? Daca casatorie era pe baza de dragoste reciproca, de ce cauta sa fie fie totul la jumatate, mai ales ca nu a ridicat un deget pentru bunurile tale.

Ia cu un gram de sare ce zice alina2k18. Aia e genul de muiere care a i-a trecut vremea si desi vor mai fi altii care vor atenta fizic la dansa, nimeni nu va mai fi dispus sa investeasca financiar sau emotional pe termen lung in dansa. De asta e setata sa te injoaseasca ca si cum nu esti material bun de casatorie. Nu esti material bun de casatorie pentru ca nu te lasi fraierit de bunurile tale. Te injoseste ca si cum bunurile tale si venitul tau nu-=s suficiente pentru ea. Observi ce am zis mai sus? Esti catalogat dupa ce bunuri ai de oferit. Daca le oferi de buna voie si inchizi ochii, muierile te mangaie pe cap cu o mana si cu cealalta iti fura tot. Daca nu esti dispus sa inchizi ochii, deja esti etichetat sarantoc sau in nu stiu ce alte feluri.

Ai observat cand o femeie iti zice ca ai fost ranit in trecut de altele, o zice la modul batjocura? Muierile spun asta nu pentru ca ar avea empatie pentru tine, ci pentru ca te vad ca o tigara care deja a fost fumata pana la filtru si nu mai au ele ocazia sa mai traga un ultim fum din tine. Te batjocoresc pentru ca nu pot fi ele alea care sa traga ultimul fum din tine, apoi sa te lepede. Asta e valoarea ta in ochii lor: nu ca persoana, ci ca o utilitate care ori mai pote fi folosita si abuzata financiar, emotional, etc, sau o unealta care deja a fost abuzata de prea multe ori si nu doar ca merita aruncata dar si ridiculizata.

Muierea nu te vrea pentru persoana ta, ci pentru ce poate stoarce de la tine.

| J0B0MAT a răspuns:

Din ce ai spus tu aici clar nu o iubești și nu ai încrederea în ea suficient de mult, motiv pentru care este bine că v-ați despărțit.
Te-ai gândit bine că nu merită să îți împarți tot ce ai cu o persoană în care nu ai încredere.Mai ales dacă ai muncit mult pentru ceea ce ai.Cunosc cazuri de persoane care au fost nevoite să împartă cu celălalt case, pământ și au regretat apoi că au făcut acte cu acele persoane care le-au înșelat.Deși așa e legal, nu mi se pare deloc corect ca un om să muncească și să cumpere casa, mașina, iar partenerul să îl înșele și la divorț să îi revină jumătate din munca omului, deși nu aducea bani în casă.
Nunta merită făcută doar cu cineva în care ai mare încredere, când ambii muncesc și contribuie la cheltuielile pentru casă, mașină etc.
Unii sunt și mai materialiști, myself included, dar cred că puțin materialism nu strică. Până la urmă de aia muncim, facem școli și facultăți, iar să pierzi ceea ce ai realizat din cauză că te-ai aruncat cu naivitate într-o relație toxică, nu prea cred că se simte bine.