| AlinnaAly a întrebat:

Am 16 ani, parintii mei sunt despartiti, iar mama locuieste cu actualul sot. Din cauza neintelegerilor care s-au creat, eu locuiesc cu bunica mea. Problema pe care o am, este ca mama nu prea ma lasa sa ies si are mereu pretentii sa am rezultate bune la scoala. Pana acum nu am avut medii sub 9.80 si am si rezultate la cateva olimpiade nationale. Din dorinta de a avea mai multa libertate, obisnuiam sa ies seara cu iubitul meu, fara ca bunica mea sa stie. Aseara si-a dat seama ca lipsesc, dar mi-a promis ca nu ii va spune mamei cu conditia de a nu se mai repeta. Intrebarea mea este cum pot sa fac ca lucrurile sa fie ca inainte? Adica sa pot sa ies. Iubitul meu zice sa nu mai iesim o perioada seara, pana se mai uita, sa ne vedem doar ziua. Voi cum ziceti ca ar fi bine sa procedez? Imi era foarte bine inainte, mai ales ca iubitul meu ma lua oriunde merge, de aceea as vrea ca lucrurile sa fie ca inainte, adica sa pot sa ies. Multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Iubitul tau are dreptate, iar tu ar trebui sa incerci sa intelegi si pe bunica ta, care are o mare responsabilitate, si-ti doreste tot binele din lumea aceasta.

| Oana92 a răspuns:

Eu zic sa profiti de faptul ca iubitul tau e intelegator si intelept si sa asculti de el, ca zice bine. Parintii tai si bunica ta au trecut (si poate inca trec) printr-o situatie mai incurcata si probabil nu stiu cum sa iasa din probleme. Incearca sa ai asculti si sa nu le creezi tu probleme suplimentare. Iesi pe timpul zilei cu prietenul tau si in niciun caz nu mai iesi pe ascuns, bunica ta isi va pierde increderea in tine si nu te va mai lasa nici ziua afara.

| Alcyon a răspuns:

Ar fi bine s-o asculti pe bunica si sa nu te mai intalnesti cu baieti pe ascuns.

| Vektor a răspuns:

Incearca sa le faci cunostiinta mamei si bunicii cu prietenul tau. sa vada ca este un baiat de incredere si astfel poate se vor mai linisti.

| AlinnaAly explică (pentru Vektor):

Le-am facut cunostinta, a fost chiar si la mine acasa de mai multe ori, dar mama aproape ca vede numai scoala in fata ochilor, iar de iesit seara nici nu se discuta...

| Vektor a răspuns (pentru AlinnaAly):

Fi si tu la fel de insistenta..pana la urma cineva va ceda happy

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Alina,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!