anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am avut contact sexual cu iubita mea, iar dupa asta o mica cantitate de sperma a juns pe vagin, nu a patruns inauntru. stiu ca spermatozoizii mor in contact cu apa, asa ca s-a spalat pe langa vagin si "a scobit" preventiv cu apa intrarea in vagin. mentionez ca nu era pe ovulatie, trecusera 5 zile. acum ciclul i-a intarziat 3 zile, o doare spatele si burta, dar nu curge nici pic de sange. sunt panicat, pentru ca nu vreau sa se recurga la avort. ma puteti ajuta? mentionez si ca ultimul ciclu l-a avut inainte sa inceapa facultatea, programul ei a fost dat peste cap ( cam 6 dimineata pana la 10-11 noaptea).

Răspuns Câştigător
| LittleBugsBunny a răspuns:

Speramtozoizii mor si la contactul cu aerul

p.s ia un test de sarcina si stii e posibil sa ii vina ciclul in perioada urmatoare si de aia o doare

p.s 2 daca mai ai intrebari cauta pe Facebook sexul vs barza si intreab-o pe tipa de acolo face educatie sexuala de ani buni

Răspuns Apreciat de Editori
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Spermatozoizii nu mor in contact cu apa, de unde prostia asta? Atata sperma cat si secretia vaginala sunt solutii de apa, cum sa moara in contact cu apa?
In alta ordine de idei, stii ca spermatozoizii sunt foarte mobili si atrasi deemedicul vaginal, se pot deplasa rapid in vagin daca ajung in preajma lui. Iar spalatul cu jet de apa ii ajuta sa se deplaseze, impingandu-i mai rapid. Faptul ca nu era la ovulatie (sper ca documentat cu ecografie sau macar teste de ovulatie repetate), scade riscul de sarcina, desi ovulul poate supravietui pana la 5 zile in caile genitale ale femeii.
Intarzierea este inca mica, dar avand in vedere circumstantele poate fi semnificativa. Nu va panicati, nu e vorba inca de avort. Stati linistiti inca 4-5 zile, daca menstrau nu apare faceti apoi test de sarcina din urina de dimineata si, in caz ac e vorba de o sarcina, ganditi-va cum puteti salva viata copilului. Discutati cu parintii, bunicii, rudele etc pentru a gasi o solutie, nu va grabiti cu avortul. Dar repet, daca este un bebelus acolo, asta inca nu puteti sti.

6 răspunsuri:
| MerkedesPlacintzikaDouajdamilioane a răspuns (pentru Brigaela):

Nu salvam viata nianui, wtf, pana la cateva luni nu-i bate inima. n-am chef la 20 de ani de copil, si nu poate fi numit copil pana la 3 luni si jumatate. e un embrion, o adunare de tesuturi si atat.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru MerkedesPlacintzikaDouajdamilioane):

Si tu esti o adunare de tesuturi. Iar inima unui copil bate la 28 de zile de la conceptie, ai invatat asta la scoala. Gandeste cum ar fi fost daca parintii tai s-ar fi hotarat, cand te-au conceput de tine ca n-au chef de tiune si ca nu poti fi numit copil pana hotarasc ei (de exemplu, romanii considerau ca un copil nu e copil pana tatal lui nu il ridica deasupra capului sa il recunoasca. Daca tatal refuza sa faca asta, putea fi omorat fara probleme, asa cum te gandesti tu sa faci cu copilul tau). dar ma rog, adevarul este ca decat cu asa un tata, nici nu stii daca e cazul ca un copil sa se nasca (daca e vreun copil, evident, fiindca asta nu stii)

N-am de ce sa mai raspund unui om care isi da cu parerea ca sa se afle in treaba. ma cunosti ca persoana? ma stii personal? am o facultate, btw, de medicina, de terminat, plus ca unele chestii pe care le stiu eu habar nu le ai. continutul de spermatozoizi din sperma e de 3%, stiai asta? nu, habar nu aveai. nu iti mai da cu parerea, ceream sfatul unor oameni cu cap, nu retardati infantili si inculti care arunca cu pareri ca sa se faca de ras. din intamplare se face ca am familie de medici, doar ca nu as vrea sa discut cu ai mei despre asa ceva, desi stiu anumite lucruri. mama a avut 3 avorturi pentru ca nu si le-a dorit. care e problema? fiecare face cum vrea

Brigaela

Eu am terminat de multa vreme facultatea de medicina si stiu multe lucruri. Inclusiv ca sperma este o solutie de apa, deci apa nu omoara spermatozoizii.
NU te cred ca esti student la medicina, uita-te cum scrii, numai si ce aberatii sustii (spermatozoizii mor in contact cu apa!). Dar nu e treaba mea, ai dreptate. Imi cer scuze ca am incercat sa iti spun niste chestii pe care nu ai cum sa le intelegi. Imi pare foarte rau ca am intrat in aceasta discutie, multa sanatate!

Fa rost de sperma si pune-o in apa, dupa pune-o la microscop. si vorbim dupa

Brigaela

Am facut-o, de mai multe ori (probabil de vreo 3-400 de ori in ultimii 7 ani). De altfel, fac asta pentru a evalua anumite cazuri de infertilitate. Se evalueaza cati dintre spermatozoizi sunt viabili initial, la o ora, la doua, la 12 si la 36. La un individ normal, la 36 de ore, in apa, la temperatura de 37 de grade celsius, sunt viabili cam 800.000 de spermatozoizi in fiecare mililitru de sperma.
Tu de cate ori ai facut experimentul asta? Si ce rezultate ai obtinut?